Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ένα δράμα και μιά "αηδία"


Δύο ομάδες της Δράμας αντιμετώπισε ο Άρης αυτό το σαββατοκύριακο έχοντας ως απολογισμό μία δύσκολη νίκη επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου και μία ήττα μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Κι αν εξαιρέσει κανείς την... κηδεία που του επεφύλασσε ο διαιτητής Αναστόπουλος τη δεύτερη αγωνιστική με αντίπαλο την κρατικοδίαιτη ομάδα του Δημοσίου και της διαιτησίας ο "Αυτοκράτορας" μοιάζει παρά τα προβλήματά του πολύ σκληρός για να πεθάνει.


Ο καλαθοσφαιρικός Άρης στη Δράμα παρουσίασε δύο πρόσωπα. Κι αν στην άμυνα ήταν σταθερά καλός επιθετικά πήρε λύσεις από τον... προσωρινό Αντεγκμπόγιε και το σταθερό σημείο αναφοράς της ομάδας Αλέξανδρο Βεζένκοφ που παρουσιάζει μία σταθερή πρόοδο στο παρκέ απόρροια ίσως και τον εμπειριών που λαμβάνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Εντυπωσιακός ήταν και ο Άντριου Νέιμικ που έδειξε πως αν προσαρμοστεί στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ομάδα. Απογοητευτικός, ως τώρα στα μάτια μου, είναι ο Νίκος Γκίκας καθώς περίμενα ότι φέτος -μετά την περυσινή γεύση από Α1 που απεκόμισε- θα αποτελούσε τον Έλληνα στυλοβάτη του περιφερειακού παιχνιδιού της ομάδας. Όσον αφορά την ομαδική κριτική μπορούμε να πούμε ότι ο Άρης έχει πρόβλημα στην επίθεση, χθες είχε και κάκιστα ποσοστά από τη γραμμή της "φιλανθρωπίας", χωρίς ξεκάθαρο πλάνο και με προσπάθειες που προκύπτουν σε μεγάλο βαθμό από ατομικές ενέργειες. Η "αποταμίευση" όμως - όπως έχει πει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την άμυνα- είναι αυτή που ως τώρα δίνει τις νίκες στην ομάδα καθώς ο Άρης όχι απλά κρατά τους αντιπάλους του σε χαμηλά σκορ αλλά παίρνει και ενέργεια για να βγάζει αιφνιδιασμούς και να πετυχαίνει εύκολα καλάθια στην επίθεση. Κι αυτό είναι έργο Πρίφτη.

Ένα ερώτημα που πλανάται είναι αν πρέπει να παραμείνει ο Αντεγκμπόγιε ως το τέλος της χρονιάς στον Άρη. Η απάντηση είναι μία: αυτό θα αποφασιστεί από τον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας. Πρώτος στόχος της ΚΑΕ Άρης και φέτος είναι η εξυγίανση. Η δαπάνη απόκτησης, όμως, ενός καλαθοσφαιριστή δε σημαίνει απαραίτητα και απόκλιση από τον οικονομικό στόχο καθώς μπορεί να φέρει οφέλη -αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά- που τελικά θα υπερβαίνουν τα όποια κόστη.

Ο Άρης ως τώρα είναι αήττητος στο πρωτάθλημα ενώ στο Κύπελλο όντας ανέτοιμος και κουρασμένος έχασε στο... τσακ από μία ισχυρή ομάδα που λίγες ημέρες αργότερα κέρδισε και τον Ολυμπιακό. Είμαι πεπεισμένος πως αν δεν υπάρξουν εξωαγωνιστικές παρεμβάσεις όπως αυτή του Αναστόπουλου - που είναι ο μόνος που κέρδισε τον Άρη - το μέλλον αυτής της ομάδας είναι ευοίωνο.

Δραματικός

Ο Άρης συνεχίζει να ζει το δράμα του στο ποδόσφαιρο και ο κόσμος μοιάζει απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων. Σαφέστατα η επιλογή-μονόδρομος της Γ' Εθνικής και το concept της "επανεκκίνησης" σε σύγκριση με την επιλογή-αδιέξοδο της Β' δεν είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα. Απλά όπως λέει και το ρητό "αν είναι να κάνεις κάτι, κάντο... καλά". Εκτός αν υπάρχουν άλλα όνειρα.

Ο Άρης βρέθηκε σε μία τραγική κατάσταση. Για τις ευθύνες και παραλείψεις των προηγούμενων έχουμε μιλήσει. Μάλιστα σήμερα ο Δημήτρης Σίτσας, υπηρεσιακός προπονητής, δήλωσε ότι ο Άρης πάσχει από έλλειψη ποιότητας (σ.σ.παρά το υψηλό του μπάτζετ για την κατηγορία). Και το ερώτημα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο: Πράγματι μας... έκανε οικονομία ο προπονητής-μάνατζερ Καλαϊτζίδης όπως μας έλεγαν οι "δημοσιογράφοι" της... οικογένειας του Άρη; Πλέον όμως την αποκλειστική ευθύνη την έχει το "απόλυτο" αφεντικό του συλλόγου, αυτός που στηρίζεται από το δυναμικότερο κομμάτι των οργανωμένων οπαδών, αυτός που "παραίτησε" δύο Προέδρους ΑΣ και διόρισε άλλον έναν, ο κ. Γιώργος Γαλανός. Αυτός πρέπει να υλοποιήσει τις δύο δεσμεύσεις για εκκαθάριση και άνοδο.

Ο Άρης πάσχει από τρομερή έλλειψη οργάνωσης και κινήσεις προς την κατεύθυνση διόρθωσης αυτής της κατάστασης δεν έχουν γίνει όσο -λίγο είναι αλήθεια- καιρό διοικεί ουσιαστικά ο επικεφαλής και "χρηματοδότης" του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο κ. Γαλανός γνωρίζει από αθλητισμό καθώς έχει εμπλακεί και παλαιότερα με ομάδα.

Ο Γαλανός πρέπει να αντιληφθεί ότι έχοντας τον απόλυτο έλεγχο έχει και τη μέγιστη ευθύνη για να γίνει το αυτονόητο. Κάποιες αποφάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο λαμβάνονται και εκτός αγωνιστικών χώρων. Όταν λοιπόν ο Άρης έχει κάνει τη μεγαλύτερη "επένδυση" (αδόκιμος ο όρος για έναν ΑΣ)  στην κατηγορία και είναι καλύτερος από μία ομάδα το λιγότερο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υπάρχει έστω και ένα ανάποδο σφύριγμα, πόσω μάλλον ένα πεντακάθαρο πέναλντι να μη δίνεται.

Αγωνιστικά ο Άρης είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του σε όλους τους αγώνες (με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Καμπανιακό) αλλά παρουσιάζεται αδύναμος να πάρει τα παιχνίδια κατακτώντας τους τρεις βαθμούς. Ο Άρης έχει ποδοσφαιριστές που δεν έκαναν προετοιμασία, είναι ασύνδετος ενώ οι περισσότερες ευκαιρίες που δημιουργεί προέρχονται από στημένες φάσεις ή ατομικές ενέργειες και μακρινά σουτ ποδοσφαιριστών όπως ο Πόι. Η ομάδα όμως δεν είναι καταιγιστική και είναι ξεκάθαρο ότι χρήζει ενίσχυσης παρά τις περί του αντιθέτου απόψεις του απερχόμενου τεχνικού team. Βελτίωση μπορεί να έρθει και με την παρουσία του Κάμπος στον πάγκο που αμήν τι άλλο είναι πολύ έμπειρος τεχνικός.

Βγάλτε τις φανέλες...

Μετά την ήττα ήρθε μία είδηση βόμβα για να ρίξει... στάχτη στα μάτια των αρειανών φιλάθλων. Σύμφωνα με την "είδηση" που οι εντολοδόχοι παπαγάλοι μετέδωσαν ο κ. Γιώργος Γαλανός επέβαλε "πρόστιμο" το οποίο θα πάρει... πίσω αν οι ποδοσφαιριστές κερδίσουν τα επόμενα 4 παιχνίδια. Είναι το γνωστό "4 στα 4" ή "τέσσερις τελικοί".

Φυσικά, αυτή η είδηση είναι άλλη μία απόδειξη ότι κάποιοι - εντός και εκτός συλλόγου - θεωρούν τους φίλους του Άρη ιθαγενείς του Μάτσου Πίτσου. Ο κ. Γαλανός ρίχνει πρόστιμο στους παίχτες με τους οποίους δεν έχουν υπογραφεί ιδιωτικά συμφωνητικά (αυτό το θέμα πηγαίνει από βδομάδα σε βδομάδα και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να κλείσει) ενώ δεν υπάρχει ούτε εσωτερικός κανονισμός που το προβλέπει. Στα πλαίσια αυτά ήρθε και η ανακοίνωση προειδοποίησης στους ποδοσφαιριστές (!) και άκρατου λαϊκισμού του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη. Πάλι καλά που δε γράφτηκε "βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω". Πράγματι, είδαμε μία "αηδία" για τον Άρη που θέλουμε και των δεδομένων που έχει να αντιμετωπίσει. Αλλά είναι σωστό, "επαγγελματικό", πρέπον, ηθικό να λέγεται αυτό σε επίσημη ανακοίνωση ομάδας; Η ασυνέπεια, η ανοργανωσιά, το παιχνίδι των εντυπώσεων στο μεγαλείο τους.

Ο Γαλανός, πάντως, είναι αλήθεια ότι πρέπει να προστατευθεί και κυρίως να προστατέψει την ομάδα κι από αυτούς που καραδοκούν και περιμένουν να γίνει η στραβή για να εμφανιστούν ως σωτήρες από τη Ναζαρέτ. Μόνο ο ίδιος μπορεί να το πράξει. Μπορεί;

ΥΓ. "Καλός" ο χαβαλές για το ξύλο, τις μαχαιριές, τις μολότοφ αλλά επειδή τα πράγματα ξεφεύγουν ήρθε η ώρα να ηρεμήσουν όλες οι πλευρές γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο να θρηνήσουμε και θύματα.

ΥΓ2. Το τμήμα βόλεϊ παρά τη μεγάλη χορηγία που έλαβε (όχι λόγω ικανότητας των διοικούντων αλλά λόγω του ονόματος του Άρη) έχει "εξωαγωνιστικά" προβλήματα που επηρεάζουν την ομάδα. Ο κ. Ζουμπουρίδης καλείται να τα λύσει άμεσα και να αποφύγει επικίνδυνες ατραπούς.

2 σχόλια:

  1. Να ρωτησω κατι..το σαιτ τωρα θεωρειται σε φουλ ρυθμους λειοτυργιας η ακομα ειναι σε φαση υπολειτουργιας απο τον χειωμα ανοιξη οταν και εκανε εκεινη την ανακοινωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To site συνεχίζει να υπολειτουργεί καθώς δεν καλύπτει την επικαιρότητα. Αναρτώνται μόνο άρθρα άποψης εδώ και στη σελίδα στο facebook και στο twitter καθώς και κάποια ηχητικά ή videos στα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα (mixcloud και youtube). Δυστυχώς οι λόγοι που το αποφασίσαμε αυτό δεν έχουν εκλείψει ενώ και η έλλειψη του απαιτούμενου χρόνου εκ μέρους των διαχειριστών είναι ένα σημαντικό εμπόδιο.

      Διαγραφή