Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ελπίδα...στον πλανήτη Άρη


Ο Άρης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ένδοξη ιστορία του στη Γ' Εθνική. Κι αν αυτό καθαυτό το γεγονός «μαυρίζει» την καρδιά όλων των οπαδών και φίλων της ομάδας η εικόνα δεν μπορεί παρά να γεννά και την ελπίδα της Αναγέννησης.

«Ελπίδα». Η λέξη που αντικατοπτρίζει τη χθεσινή εικόνα του Άρη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Πολυπληθής παρουσία, κίνηση εντός και εκτός γηπέδου, κιτρινόμαυρες φανέλες με το σήμα του Θεού του Πολέμου σε όλη την πόλη, πολλοί νεαροί φίλαθλοι, αγάπη για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Εικόνες από... άλλον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ελπιδοφόρα μηνύματα έστειλε και η ομάδα. Παρά τις πολλές ελλείψεις στο ρόστερ (ο Άρης δε συμπλήρωσε ούτε 18άδα) έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο και έμοιαζε καλά δουλεμένος απέναντι, πάντως, σε έναν ιστορικό αλλά και αδύναμο αντίπαλο.

Εντούτοις, είναι δεδομένο ότι ο Άρης χρήζει ενίσχυσης ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά καθώς υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία που είναι ποιοτικότερες από την Καστοριά. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τα τρία γκολ του Άρη σημειώθηκαν από αμυντικούς ποδοσφαιριστές μετά από εκτέλεση στημένων φάσεων. Ο Άρης έμοιαζε να φτάνει άνετα εκτός της περιοχής του αντιπάλου αλλά εκεί ακριβώς υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα ή την εκτέλεση.

Με απογοήτευσε η ευχαριστήρια ανακοίνωση της διοίκησης του ποδοσφαιρικού Άρη που ρίχνει, εμμέσως, ευθύνες στον κόσμο για την κατάσταση που επικρατούσε στα εκδοτήρια εισιτηρίων και εισιτηρίων διαρκείας. Προσωπικά θα περίμενα μία μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Η προπώληση ξεκίνησε τυπικά μόλις 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με μικρό αριθμό προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα εκδοτήρια επί της οδού Αλκμήνης ένας μόλις υπάλληλος εξυπηρέτησε χιλιάδες φιλάθλους χωρίς να τηρούνται οι κανόνες προτεραιότητας ενώ δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός εισιτηρίων για συγκεκριμένες θύρες. Έτσι, πολλοί φίλοι της ομάδας αναγκάστηκαν να πάνε σε θύρα που δεν ήταν της επιλογής τους ή να μπουν με μεγάλη καθυστέρηση στο γήπεδο. Παρόμοιες καταστάσεις επικράτησαν και έξω από το Aris Mobile στην πώληση των διαρκείας (προσωπικά δεν πήρα διαρκείας για να προλάβω να δω το παιχνίδι).

Βέβαια ελαφρυντικά υπάρχουν. Διοίκηση και κόσμος βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, ο ΑΣ και η διοίκηση Γαλανού καλείται να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η κατηγορία είναι ερασιτεχνική.

Ο Άρης δεν παύει όμως να είναι Άρης. Ο κόσμος του πρέπει επιπλέον να ανταμειφθεί για το ζήλο που δείχνει με την αυτονόητη αγωνιστική επιτυχία αλλά και με την αναγνώριση της προσφοράς του. Για παράδειγμα η τιμή του εισιτηρίου είναι χρήσιμο να επανεξετασθεί προς αυτή την φιλικότερη, προς τους οπαδούς, κατεύθυνση.

Η ελπίδα της Ανάστασης του Άρη δίνει το όραμα στον κόσμο που συμπαραστέκεται για πολλοστή φορά. Αυτή τη φορά όμως ενδεχόμενα λάθη δε θα συγχωρεθούν.

YΓ. Δεν ξεχνώ τα ονόματα αυτών που γράφτηκαν αλλά και αυτών που... δε γράφτηκαν χθες στο πανό της Θύρας 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου