Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Eτοιμάζουν τροπολογία - σκάνδαλο υπέρ ΠΑΟΚ


Χθες με ψήφους 2 κατά και 1 υπέρ η Επιτροπή 152 απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Θέρμης κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ σε μία έκταση 203.328,46 τ.μ.

Η επιτροπή θεώρησε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σωστά σταμάτησε τη δημοπρασία. Αρνητικά ψήφισε ο Πρόεδρος της επιτροπής κ. Καζάκος και η εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Βελιτζέλου. Ο κ. Ζακαλκάς ψήφισε υπέρ της ένστασης.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο λόγος απόρριψης είναι η ασάφεια στον προσδιορισμό της κατανοµής της υπό εκµίσθωση έκτασης στις καθορισµένες περιοχές του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με αποτέλεσμα να είναι ασαφές και ποιες είναι οι επιτρεπόµενες χρήσεις σε κάθε τµήµα το µισθίου. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι μπορεί σκοπός της εκµίσθωσης να ορίζεται σε χρήση του µισθίου "για την εγκατάσταση και εκµετάλλευση σ’ αυτό επιχειρήσεων αθλητικών δραστηριοτήτων πάσης φύσεως και υποστηρικτικών προς αυτές υπηρεσιών", αυτές όµως δεν κατονοµάζονται ρητά και καθιστούν ασαφείς τους όρους της διακήρυξης για την υποβολή των προσφορών των διαγωνιζοµένων.

Συνοπτικά, η βασική αιτιολογία για την αρνητική εισήγηση του προέδρου της επιτροπής είναι ότι πρόκειται για μεικτή εκμίσθωση,υπό την έννοια ότι περιλαμβάνει και κατασκευή κτισμάτων.

Μετά από αυτή την απόφαση αναπτύχθηκε φημολογία περί αποχώρησης του πρώην Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θ. Ζαγοράκη από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ζαγοράκης διέψευσε τη συγκεκριμένη φημολογία με δήλωσή του. Όπως ανέφερε:

«Έχω τις απαραίτητες δεσμεύσεις ότι άμεσα θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει το προπονητικό κέντρο που του αξίζει, η Θεσσαλονίκη νέες θέσεις εργασίας και η Ελλάδα ένα στολίδι προσέγγισης αθλητικού τουρισμού.

Η γραφειοκρατία δε μπορεί να συνεχίζει να δεσμεύει το μέλλον της Ελλάδας. Η χώρα βαδίζει οριστικά μπροστά και με γνώμονα αυτή τη θέση συμμετέχω και εγώ στην πολιτική».

Πανό οπαδών του ΠΑΟΚ εναντίον του Θ. Ζαγοράκη
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζαγοράκης, βλέποντας ότι η υποψηφιότητά του αρχίζει να φθίνει, μίλησε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και αποφάσισε να κινηθεί. Επικοινώνησε άμεσα με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στον οποίο και έθεσε τις παραμέτρους του θέματος.


Από το πρωί ο δήμαρχος Θέρμης κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος που έδειξε να γνωρίζει τις εξελίξεις ουσιαστικά προανήγγειλε μια -φωτογραφική- τροπολογία της κυβέρνησης για το θέμα. Μία τροπολογία - σκάνδαλο τεράστιου βεληνεκούς.

Τα ακούς "ξανθέ" που "δεν μπορείς να γίνεις άτιμος";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου