Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο «πελατειακός» και «ρουσφετολογικός» Άρης


Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση της ΠΑΕ Άρης δρομολογεί την αντικατάσταση των μελών του λογιστηρίου της ΠΑΕ και του επικεφαλής του κ. Μπάμπη Κωτσιόπουλου.

Μία ανάγνωση στο πόρισμα της διαχειριστικής περιόδου 2004-2012 βοηθά να αντιληφθεί κάποιος ότι αυτή η αλλαγή είναι όχι απλά σωστή αλλά και επιβεβλημένη (και καθυστέρησε αρκετά χρόνια). Το λογιστήριο επιεικώς λειτουργούσε με... ερασιτεχνικές μεθόδους. Επιεικώς.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγo ότι την ανάληψη της λογιστικής υποστήριξης της εταιρείας αναλαμβάνει,ο κ. Στάθης Ρούσσος, ο οποίος τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου "αφεντικού" της ΠΑΕ κ. Γιάννη Ψηφίδη.

Και εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Πως γίνεται η πρόσληψη του κ. Ρούσου; Όπως έγινε και αυτή του κ. Κωτσιόπουλου; Υπήρξε δημόσιος διαγωνισμός για τη θέση ώστε να επιλεχθεί ο καλύτερος; Έτσι θα λειτουργεί και ο "νέος" Άρης σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται;

Η λογική των προσλήψεων και της ανάληψης θέσεων στην ΠΑΕ αλλά και την "Άρης Εμπορική" ήταν και θα εξακολουθήσει όπως φαίνεται να είναι πελατειακή και ρουσφετολογική. Δεν επιλεγόταν απαραιτήτως ο βέλτιστος, ο άριστος αλλά ο "φίλος μας", ο "γνωστός μας", ο "πιο αρειανός". Έτσι δεν μπορεί να οργανωθεί ποτέ μία εταιρεία σε επαγγελματικά πρότυπα.

Τον εαυτό σου το μήνυσες;

Συμφωνώ απόλυτα με την κίνηση του τέως Προέδρου να μηνύσει τα μέλη των τέως διοικήσεων της ΠΑΕ Άρης και ειδικά με το συμβολισμό της. Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με μία τέτοια δικαστική κίνηση του τέως Προέδρου. Αλλά ερωτώ:

Τον εαυτό σου το μήνυσες Λάμπρο; Ή εσύ δεν ευθύνεσαι για τίποτα; Μήπως ήσουν κάποτε και αρχηγός της... οργάνωσης;

YΓ. Τα πρόσωπα αλλάζουν αλλά οι λογικές μένουν. Είτε λέγεται ΠΑΕ είτε λέγεται σύνδεσμος.

2 σχόλια:

  1. Ayth h praktikh tha stamathsei otan erthoun texnokrates sthn omada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολυ χειροτερα τα πράγματα απο οτι τα περιγραφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή