Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σκόρδας: «Καθυστερούν για να ρίξουν την ομάδα στη Γ' Εθνική» (audio)


Παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικά Νέα 98,7" έκανε ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης κ. Λάμπρος Σκόρδας μιλώντας για την κατάσταση στην ΠΑΕ.

Αρχικά είπε: "Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που αφορά τη λύση του προβλήματος των χρεών της ομάδας εξωδικαστικά με διαπραγμάτευση. Αυτό λέει ότι το Δημόσιο θα έκανε τις ρυθμίσεις που θα έκανε και με υπαγωγή στο άρθρο 99. Αυτό δε θα γίνει ούτε μία στο δισεκατομμύριο. Το Δημόσιο βάσει νομοθεσίας έχει συγκεκριμένους τρόπους ρύθμισης των χρεών. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, που δεν πρόκειται να αλλάξουν, και χωρίς δικαστική προστασία το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί αρχικά να ρυθμίσει μέχρι 12 δόσεις και 48 δόσεις μετά από υπουργική παρέμβαση χωρίς απαλοιφή τόκων και προσαυξήσεων. Για να γίνει η ρύθμιση θα πρέπει να προκαταβληθεί το 20% της συνολικής οφειλής. Δηλαδή ο Άρης πρέπει να πληρώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ προκαταβολή και κατόπιν με τις 48 δόσεις να πληρώνει 300.000 ευρώ το μήνα για να έχει φορολογική ενημερότητα. Αυτά τα περί 1,5 εκατομμυρίου στη Β' Εθνική δεν ισχύουν και λέγονται για να καθυστερήσουν και η ομάδα να υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική. Γι αυτό υπάρχει η επιμονή για το άρθρο 99. Πηγαίνουμε ολοταχώς στη Γ' Εθνική με την παρουσία των επικίνδυνων που θέλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Ταυτόχρονα αν βρεθούν κάποιοι πιστωτές που δε συναινέσουν αυτόματα θα προσφύγουν στις αρχές. Οι μαγκιές δεν περνάνε."

Στη συνέχεια ανέφερε: "Με τη συμφωνία που πετύχαμε εμείς με το 99 με το Δημόσιο και με απαλοιφή προσαυξήσεων και τόκων το κεφάλαιο 5,6 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρωθεί σε 90 δόσεις. Σήμερα το χρέος είναι 10,5 εκατομμύρια ευρώ και προσαυξάνεται."

Στο ερώτημα πως θα γίνει κάτι τέτοιο αφού η ΠΑΕ δεν κατάφερε να υπαχθεί στο 99: "Ο Άρης πρέπει να καταθέσει ως τις 29 Μαΐου έφεση για να μη διαλυθεί. Η απόφαση είναι διάτρητη και στηρίζεται στην προηγούμενη απορριπτική απόφαση για το "99" καθώς εκείνη η αίτηση ήταν αστεία. Έφεση για την παλαιά απόφαση δεν μπορεί να γίνει από τις 26/12/2013. Η παρούσα έφεση θα προσδιοριστεί μετά από ένα χρόνο και ο Άρης θα είναι στην Α' Εθνική οπότε και θα γίνει συγκεκριμένο business plan για να εγκριθεί η συμφωνία. Κανείς δε ρωτά το Στεφανίδη πως θα πάρει φορολογική ενημερότητα για να ενισχυθεί η ομάδα με μεταγραφές. Με βεβαιώσεις χρεών δε γίνονται πια μεταγραφές. Χρειάζονται 2,5 εκατομμύρια ευρώ."

Τέλος ανέφερε: "Το Δημόσιο όπως μου έχει κατασχέσει ακόμα και τα ενοίκια που εισπράττω θα κατασχέσει τα έσοδα του Άρη από χορηγικά προγράμματα και τα τηλεοπτικά. Αν έρθει ο Στεφανίδης με δόσεις περισσότερες από 90, κάτι που δε θα γίνει, θα πληρώσει και όλες τις προσαυξήσεις. Η προσπάθεια που γίνεται για να περάσει χρόνος και να πέσει η ομάδα στη Γ' για να την πάρει η κομπανία δωρεάν πρέπει να σταματήσει. Δεν υπάρχει εξωδικαστικό σχέδιο. Ο κ. Ηλιάδης εκχώρησε όλα τα έσοδα σε πιστωτές όταν ανέλαβα χωρίς "κούρεμα". Είναι πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου