Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

H μάχη πρωταθλήματος που έγινε μάχη... παραμονής!


Πριν από 17 χρόνια μονομαχούσαν για τον τίτλο του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών και πλέον για την επιβίωση τους στην Volleyleague. Μία εβδομάδα μετά τη μονομαχία τους στη Μίκρα για την 22η αγωνιστική και τελευταία της κανονικής περιόδου αύριο ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Άρη για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ.


Οι δύο ομάδες έχουν προβάδισμα έναντι της Παναχαϊκής και της Νίκης Αιγινίου αλλά ο δρόμος για την σωτηρία είναι ακόμα μακρύς.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να συνέλθει μετά την ήττα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με 3-1 αλλά και το επεισοδιακό φινάλε με τους πατρινούς. Ο Γιάννης Καπίρης αλλά και ο Δημήτρης Μανιόπουλος έχουν επανέλθει και ανεβάζουν ρυθμούς στις προπονήσεις.

Το περασμένο Σάββατο ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον Άρη στη Μίκρα αλλά στο μεταξύ η ομάδα της Θεσσαλονίκης άλλαξε προπονητή (επέστρεψε ο Σπύρος Φίνος) και επί πλέον νίκησε και τη Νίκη Αιγινίου τονώνοντας το ηθικό των παικτών και της ομάδας.

«Πρέπει να αντιδράσουμε»
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε για τον αγώνα με τον Άρη: «Όσο πλησιάζει το τέλος τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Ελπίζω πως θα αντιδράσουμε μετά την ήττα από την Παναχαϊκή. Οι αγώνες είναι κοντά μεταξύ τους και υπάρχει σωματική και πνευματική επιβάρυνση αλλά είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο της παραμονής. Έχουμε μπροστά μας τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια. Εάν τα νικήσουμε θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα για την παραμονή».

«Στο πίσω μέρος του μυαλού»

Για το εάν θα επηρεάσει θετική ή αρνητικά η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη με 3-0 το περασμένο Σάββατο στη Μίκρα ο Καλμαζίδης είπε: «Αυτοί οι αγώνες των πλέι άουτ γενικά δεν έχουν σχέση με τα ματς της κανονικής περιόδου. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων των παικτών υπάρχουν οι παραστάσεις από τον αγώνα του Σαββάτου. Το ξεκίνημα θα είναι βασικό. Αν μπούμε καλά θα έρθουν οι παραστάσεις του αγώνα του Σαββάτου και θα μας βoηθήσει».

«Είναι άδικο για Άρη και ΠΑΟ»

Στον Άρη μέσα σε λίγες ημέρες το κλίμα έχει αλλάξει άρδην. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο προπονητής Σπύρος Φίνος δήλωσε:

«Με το Αιγίνιο κάναμε το πρώτο βήμα για την παραμονή μας. Περιμένω σκληρό αγώνα γιατί και οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση. Αυτός ο αγώνας δεν θα έχει σχέση με τους αγώνες της κανονικής περιόδου. Θα υπάρχει άγχος και πίεση. Ούτε ο Άρης, ούτε ο Παναθηναϊκός αξίζουν να βρίσκονται στα πλέι άουτ. Είναι δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού βόλεϊ. Ο Καλμαζίδης έχει κάνει καλή δουλειά και έχει καταφέρει να βγάλει το καλό πρόσωπο του Παναθηναϊκού. Έκρυψε τα προβλήματα στην υποδοχή και έβγαλε τη δυναμική των κεντρικών του Παναθηναϊκού. Στον Β΄ γύρο ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πορεία πρωταθλητισμού και αυτό δεν είναι τυχαίο. Εμείς και ο Παναθηναϊκός πιστεύω πως θα είμαστε οι κερδισμένοι στα πλέι άουτ διότι έχουμε τις δύο καλύτερες ομάδες».

Προβάδισμα Άρη για ένα πόντο!

Στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες σημείωσαν νίκες με 3-0 και μάλιστα εκτός έδρας, όμως, ο Άρης στη συνολική διαφορά πόντων των δύο αγώνων κράτησε το πλεονέκτημα για έναν πόντο διαφορά!

Τα στοιχεία του αγώνα

Γυμναστήριο Πανελληνίου (19.00)
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κυριοπούλου. 
Παρατηρητής: Ράπτης. 
Επόπτες: Χρηστίδης Χρ., Καλομοίρης.
Γραμματεία: Παπασηφάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου