Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«Ιστορικής σημασίας» αγώνας για την παραμονή με τον Παναθηναϊκό


Ο Άρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ του πρωταθλήματος Volleyleague που πιθανότατα θα κρίνει και όλη τη σειρά των αγώνων για την παραμονή. Ο αγώνας θα γίνει στη Μίκρα, αύριο, Κυριακή 27 Απριλίου (19.00, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης). 

Ο Άρης «καίγεται» για το τρίποντο που θα του συντηρήσει την διαφορά ασφαλείας από την Παναχαϊκή και θα του εξασφαλίσει την παραμονή χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψει στην Πάτρα την τελευταία αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία από την περασμένη Πέμπτη αλλά όπως είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης η ομάδα του θα παίξει για τον εγωισμό της και την ιστορία του συλλόγου.

Χωρίς Ντάμποβιτς

Στον Άρη το βασικό αγωνιστικό πρόβλημα είναι η περίπτωση του Μαυροβούνιου πασαδόρου Σίμο Ντάμποβιτς ο οποίος τραυματίστηκε στο Αιγίνιο την Πέμπτη. Έχει πάθει θλάση στο γαστροκνήμιο και θα χάσει τους αγώνες που απομένουν για τα πλέι άουτ.

«Τρίποντο για λύτρωση»

Ο προπονητής του Άρη Σπύρος Φίνος χαρακτήρισε τον αγώνα «ιστορικής σημασίας» και «τελικό» για την ομάδα του: «Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση ο αγώνας αυτός είναι ο αγώνας της χρονιάς για τον Άρη. Είναι το τρίποντο που θα μας λυτρώσει σε αυτή τη συνεχόμενη ψυχοφθόρα διαδικασία που δεν άξιζε εξ αρχής να μπει ο Άρης. Δεν περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν. Από την αρχή είχαμε βάλει στόχο να νικήσουμε τους τρεις τελευταίους αγώνες. Με το Αιγίνιο τα καταφέραμε. Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την παραμονή του δεν σημαίνει τίποτα. Ίσα, ίσα θα παίξει πιο ελεύθερα κι εμείς πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Ξέρουμε πως ο Χαριτωνίδης θα σηκώσει μεγάλο βάρος λόγω της απουσίας του Ντάμποβιτς αλλά όλα τα παιδιά είναι έτοιμα για να πάρουν τη νίκη».

Πυρετό ο Στιβαχτής

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και στις 17.30 θα κάνει προπόνηση στη Μίκρα. Με πυρετό είναι από την Παρασκευή ο Κώστας Στιβαχτής αλλά αναμένται να αγωνιστει, ενώ ο Βίκτωρ Κουρούπης λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Κυριακής.

«Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις»

Ο Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε για τον αγώνα, σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του αρχηγού της Παναχαικής Νίκου Ρουμελιώτη που ζήτησε από τον Παναθηναϊκό να μην αγωνιστεί αδιάφορος: «Είναι αλήθεια πως δεν πηγαίνουμε σε έναν αγώνα πλέι άουτ με την ίδια πίεση που είχαμε στα προηγούμενα ματς όπου κρίνονταν η παραμονή μας. Νιώθουμε πιο ήσυχοι και πιο απελευθερωμένοι. Ο στόχος, όμως, παραμένει ο ίδιος και δεν ειναι άλλος από τη νίκη. Δεν χρειάζεται να μας υποδείξει κανείς την δουλειά μας και το στόχο μας. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι επώνυμοι και με εγωισμό. Φοράνε βαριά φανέλα. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας αμφισβητεί. Η ομάδα μας κέρδισε με το σπαθί της την παραμονή της, έκανε δύσκολες νίκες και το ίδιο θα κάνει μέχρι το τέλος».

Tέταρτη φορά

Στην κανονική περίοδο ο Άρης νίκησε στην Κυψέλη 3-0 και ο Παναθηναϊκός στη Μίκρα με το ίδιο σκορ. Στην πρεμιέρα των πλέι άουτ ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 σετ ενώ έχανε με 2-0 σετ. Η αυριανή αναμέτρηση είναι η τέταρτη την εφετινή σεζόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου