Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Γιώτας: «Έχω ένα χαρτί στα χέρια μου, χρειάζεται επενδυτής» (audio)


Στoν ραδιοφωνικό σταθμό "Libero" φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Θωμάς Γιώτας, μιλώντας για την επίτευξη της παραμονής της ομάδας βόλεϊ αλλά και για τον μέλλον του συλλόγου. Κάποια χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης: 

Για την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς: “Ηταν πραγματικά μία ανακούφιση και για μένα και για όλους τους Αρειανούς. Τέλος καλό όλα καλά, σε μία χρονιά πάντως που δεν ήταν πετυχημένη για την ομάδα”.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κύλησε η φετινή χρονιά: “Ξεκινήσαμε δύσκολα και τελειώσαμε δύσκολα. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως καθυστέρησε πολύ η ανάληψη του ΤΑΠ. Πήραμε το “οκ” στις 23 Αυγούστου. Είχαν αποχωρήσει παίκτες αξίας και καλοί χαρακτήρες, όπως ο Τζελάτι, ο Ριζόπουλος, ο Μπαμπαλιούτας και ο Κιόσης. Αρα είχαμε περιορισμένο χρόνο και αυτοί οι παίκτες δεν μπορούσαν να περιμένουν τον Αρη. Επρεπε επίσης να αντιμετωπίσουμε οικονομικές εκκρεμότητες των προηγούμενων χρόνων. Επρεπε να πάρουμε άδεια για να συμμετάσχει η ομάδα στη Βόλεϊ Λιγκ. Η ήττα στο Κύπελλο από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε συνδυασμό με την ήττα από τη Νίκη Αιγινίου, μας οδήγησε στην απόφαση να λύσουμε τη συνεργασία μας με τον Σπύρο Φίνο, για να αλλάξουμε την ψυχολογία της ομάδας. Δεν είχαμε κάτι προσωπικό με τον άνθρωπο, ειδικά από τη στιγμή που τον επιλέξαμε εμείς”.

Για τις λάθος επιλογές που έγιναν, όπως του Ντεσπέιν και του Ρόλιτς: “Σημασία δεν έχει να παίρνεις μόνο έναν καλό παίκτη, αλλά και έναν καλό χαρακτήρα. Οι παίκτες δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο για να πάνε να παίξουν στην Αλεξανδρούπολη. Η μόνη ομάδα που δεν πήρε ομάδα από τη Βόλεϊ Λιγκ και πήγαν τα χρήματα αυτά σε παλιές οφειλές, ήταν ο Αρης. Μόνο η Νίκη Αιγινίου είχε πιο χαμηλό μπάτζετ από εμάς. Ηταν επιλογή μας να μην πληρωθεί το ποσό για το Ντεσπέιν. Αν το κάναμε, θα είχε ισχύ το συμβόλαιο του”.

Για την επόμενη μέρα του Αρη: “Η κατάσταση των ΤΑΠ στην Ελλάδα δεν ήταν ξεκάθαρο. Η. Μόνο τέσσερις ομάδες έχουν δικό τους ΑΦΜ. Είναι μια ερμαφρόδιτη κατάσταση.  Ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος”.

Για τη Γενική Συνέλευση του ΑΣ: “Σήμερα θα συνεδριάζαμε για να ορίσουμε εκπρόσωπο στην ΠΑΕ, αλλά δεν έχουμε συγκροτηθεί ακόμα σε σώμα. Στο ΔΣ που θα κάνουμε, θα ορίσουμε και τις λεπτομέρειες για τη συνέλευση του ΑΣ. Σε πρώτη φάση λέμε να γίνει 21-22 Μαΐου”.

Για το ρόλο του ΑΣ στην επόμενη μέρα της ΠΑΕ: “Εγώ προσωπικά δεν συζητάω για Γ` Εθνική. Οσον αφορά τις εξελίξεις που θα παίξει ρόλο ο ΑΣ, θέλουμε να τις κάνουμε γνωστές ενώπιον των Αρειανών σε μία ΓΣ, όπου θα παρθούν και οι αποφάσεις. Τον Δεκέμβριο υπήρχαν δύο προτάσεις στη ΓΣ της ΚΜΑ. Η πλειοψηφία συντάχθηκε με τον κ. Σκόρδα, μαζί και εγώ, μήπως κάνει κάτι Στην έκτακτη ΓΣ του Φεβρουαρίου ο κόσμος είπε πως ο Σκόρδας απέτυχε και συνταχθήκαμε με τον κόσμο. Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο. Εμείς είμαστε μόνο με τον Αρη. Αυτή θα είναι πάντα η θέση μας. Αν κάποιοι δεν τα έλεγαν όπως έπρεπε, υπάρχουν και τα πρακτικά”.

Για το αν ο ΑΣ λαμβάνει τα χρήματα που πρέπει από την ΠΑΕ: “Μέχρι να έρθουμε, τι λειτουργούσε στον Ερασιτέχνη; Να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει. Εχουν γίνει λάθη, αλλά δεν χρεώθηκε ο ΑΡΗΣ. Μένουν ακόμη κάποια έσοδα που πίστευα ότι θα τα φέρω. Μέχρι να λήξει η θητεία της διοίκησης μου, θα δούμε αν θα έχω πετύχει και σε αυτό. Εχουμε προχωρήσει σε όλα τα ένδικα μέσα, για να προστατευτεί ο Άρης. Χρειάζεται ένας διακεκριμένος νομικός, βούληση από την Πολιτεία και να έχουμε ομόνοια μεταξύ μας. Εγιναν λάθη, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες για να έρθει το ανάλογο αποτέλεσμα”.

Για την επόμενη μέρα του ΑΣ: "Εγώ έχω ένα χαρτί. Ή θα μου βγει ή όχι. Διαφορετικά την επόμενη μέρα πρέπει να μπει μπροστά ένα άτομο ευρείας αποδοχής ή που μπορεί να διαθέσει ένα μεγάλο ποσό. Δηλαδή ένας επενδυτής".

Για τον κόσμο που βρέθηκε χτες στη Μίκρα: "Τη χτεσινή παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, δεν την είχαμε όλη τη χρονιά. Ίσως είναι δική μας ευθύνη που δεν γινόταν αυτό. Ο κόσμος του Αρη δε συγκρίνεται με κανέναν".

Ακούστε ολόκληρη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Γιώτα όπου γίνεται αναφορά και σε άλλα σημαντικά θέματα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου