Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η μάχη της «Μίκρας»


«Τελικός επιβίωσης» θα γίνει σήμερα (5/4, 19.00) στη Μίκρα με τον Άρη να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε αγώνα που πιθανότατα θα κρίνει μία θέση στην 8αδα που ισοδυναμεί με παραμονή.

Ο Άρης σε 21 αγώνες έχει 6 νίκες και 6 χαμένα τάι μπρέικ που τον έχουν φέρει στους 22 βαθμούς μαζί με τον Παμβοχαϊκό. Μετράει 8 συνεχόμενες ήττες, δεν έχει νικήσει ακόμα με τον Βαγγέλη Κουτσονίκα στον πάγκο του και η τελευταία νίκη ήταν με τη Λαμία στην έδρα του στις 18 Ιανουαρίου 2014.

Την τύχη στα χέρια του

Ακόμα ο Άρης κρατάει την τύχη του στα χέρια του καθώς εάν νικήσει στη μάχη της «Μίκρας» με 3-0 ή 3-1 σετ θα κρατήσει την 8η θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός καθώς σε ισοβαθμία με τον Παμβοχαϊκό έχει πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός για να μπει στην 8αδα θα πρέπει να νικήσει 3-0 ή 3-1 τον Άρη και παράλληλα ο Παμβοχαϊκός να χάσει με 3-0 ή 3-1 από τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ισοβαθμήσουν ο Παναθηναϊκός με τον Άρη, όπως δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε τριπλή ισοβαθμία Άρη, Παμβοχαϊκού και Παναθηναϊκού. Σε ισοβαθμία του Παναθηναϊκού με τον Παμβοχαϊκό η ομάδα του Βραχατίου έχει πλεονέκτημα θέσης.

«Λίγα λόγια»

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στον Άρη ώστε ο κόσμος να συμπαρασταθεί στην ομάδα του Βαγγέλη Κουτσονίκα ο οποίος μετά από 8 συνεχόμενες ήττες δεν είχε διάθεση για πολλές αναλύσεις δηλώνοντας: «Από ο,τι έχουμε πει μέχρι σήμερα δε μας έχει βγει τίποτα. Δε θέλουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο για το παιχνίδι, ελπίζουμε ότι θα μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο».

Με Καπίρη, Μανιόπουλο

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής οδικώς για Θεσσαλονίκη και στην αποστολή μετέχουν τόσο ο Θωμάς Καπίρης που σταδιακά ξεπερνάει το διάστρεμμα και ο Δημήτρης Μανιόπουλος που έχει κάταγμα στο δάκτυλο. Οι «πράσινοι» προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ.

Ο Παναθηναϊκός σε 21 αγώνες έχει 7 νίκες και 20 βαθμούς, ενώ ο Άρης με τον Παμβοχαϊκό έχουν από 22 βαθμούς. Ακόμα και να μην καταφέρει να μπει στην 8αδα οι βαθμοί είναι «χρυσός» για τον Παναθηναϊκό ενόψει των πλέι άουτ, ειδικά εάν Παναχαϊκή και Νίκη πάρουν βαθμούς στην έδρα τους.

«Αγώνας της χρονιάς»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Είναι ίσως ο αγώνας της χρονιάς. Μπορει να κρίνει πολλά και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως θα γίνει σκληρός αγώνας και πως ο Άρης θα τα δώσει όλα. Περιμένω πολύ νευρικό ματς και όποια ομάδα καταφέρει να βρει γρήγορα ηρεμία θα πάρει τη νίκη. Δεν σκεφτόμαστε μόνο την 8αδα αλλά το πως θα πάρουμε βαθμούς για τα πλέι άουτ. Αλλωστε ο ΠΑΟΚ δεν καίγεται όπως ο Παμβοχαϊκός στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πως ακόμα κι αν παίξει εκτός έδρας με τη Λαμία δεν θα έχει πρόβλημα αφού η Λαμία δεν θα έχει στη σύνθεση της τον Μανώλη Δημητριάδη. Είναι πολλά που μπορει να σκεφτεί κανείς αλλα εμείς πρέπει να κάνουμε το χρέος μας και να πάρουμε τη νίκη».

Στον Α΄γύρο στην Κυψέλη ο Άρης νίκησε με 0-3 (19-25, 22-25, 19-25).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου