Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Ο Άρης δεν πεθαίνει!»


Ο Τάσος Ορφανίδης, πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τις ακαδημίες. Τόνισε ότι η ομάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και βάλλεται από παντού, ζήτησε ενότητα και σύγκρινε την κατάσταση του Άρη με αυτή άλλων ομάδων που επίσης κατέρρευσαν. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ορφανίδης σε ραδιοφωνικό σταθμό:

Για τις ακαδημίες: «Από ότι ξέρω και από την θητεία μου , όπου ήμουν τόσα χρόνια υπεύθυνος ακαδημιών του Άρη, οι ακαδημίες ανήκουν στον Ερασιτέχνη. Τώρα από εκεί και πέρα για το τι λέει ο κ. Σκόρδας και αν έχει προκύψει κάτι καινούργιο, αυτό δεν το γνωρίζω. Όταν είχα αναλάβει εγώ σαν υπεύθυνος των ακαδημιών είχα φροντίσει να βρω έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μεγάλη γνώση του ποδοσφαίρου και για εκείνη την εποχή ήταν ο κ.Σεμερτζίδης, αφού έληγε το συμβόλαιό του με την Εθνική παίδων, και μάλιστα είχε μεγάλες επιτυχίες με την Εθνική. Έβγαλε παίκτες οι οποίοι κάνουν μεγάλη καριέρα όπως ο Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος ο Παπαδόπουλος. Όλους τους πληρώναμε κανονικά, αναγκαζόμουν και έβαζα χρήματα και από την τσέπη μου, γιατί μόνο με τις συνδρομές δεν βγαίνουν τα έξοδα των Ακαδημιών. Όταν έφυγα από τον Άρη δεν χρωστούσαμε ούτε ευρώ, τόσο στα γήπεδα του Μάττα, όσο και σε προπονητές, γυμναστές και είχα πει μάλιστα στον τότε πρόεδρο του ερασιτέχνη Άρη κ. Παπαδόπουλο ότι μπορώ να του δώσω μια δική μου επιταγή, σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιος και ζητήσει χρήματα από τις Ακαδημίες. Φυσικά δεν εμφανίστηκε κανένας. Αυτή την στιγμή ο Άρης βάλλεται από παντού και δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε να ασχολούμαστε με ημερολόγια, ακαδημίες και ποσά τα οποία είναι πραγματικά εξευτελίστηκα όταν μιλάμε για μια ΠΑΕ. Δεν θα έπαιρναν πάνω από 5.000 ευρώ οι ακαδημίες από τα ημερολόγια. Δεν είναι αυτά ποσά που μπορούν να καλύψουν όλη την χρονιά. Είναι πράγματα αδιανόητα, ξεφτιλίζουν τον Άρη. Και άλλες ομάδες έχουν φτάσει στην κατάσταση που είναι ο Άρης. Ο Ηρακλής έπεσε, ασχολήθηκε ποτέ κανένας με τα ημερολόγια των ακαδημιών; Έχει μικρύνει ο σύλλογος και ο πάτος δεν έχει όριο. Είμαστε σε μια ελεύθερη πτώση και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει».

Για το αν υπάρχει μέλλον στον Άρη: «Ο  Άρης δεν πεθαίνει. Είναι ένας σύλλογος τεράστιος και όπου και να είναι, θα ξαναβρεί τον δρόμο του. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτοί οι άνθρωποι που βρισκόμαστε γύρω από τον Άρη,  να καθίσουμε σε ένα τραπέζι όλοι μαζί και ανάλογα με την δυνατότητα που έχει ο καθένας, να προσφέρει αφιλοκερδώς. Να βάλουμε πίσω όλοι τον εγωισμό που έχουμε και να κοιτάξουμε τον σύλλογο. Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς παράγοντες και όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε…»

Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε αν ισχύει το: "κανείς παράγοντας από το 2004-2012 (ή 2014)". Ισχύει τελικά;

Ο κ. Ορφανίδης παρουσιάζει τα μεταγραφικά αποκτήματα της ΠΑΕ Άρης (09/2011).
Στο πλευρό του ο -τότε- αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παπαιωάννου και οι κ.κ. Πόππης και Τσαλτίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου