Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Oι "εγκέφαλοι" της "επόμενης μέρας" είναι ίδιοι με αυτούς της... προηγούμενης


Ο Άρης βρίσκεται πλέον υποβιβασμένος και διαλυμένος και αυτό που αναμένεται είναι απλά η μαθηματική επιβεβαίωση της τραγωδίας.

Και σ' αυτό το σημείο πρέπει να ξεχωρίσουμε αυτούς που ουσιαστικά υποβίβασαν την ομάδα από αυτούς που την οδήγησαν στην ανυποληψία και την οικονομική καταστροφή.

Θα ήταν άδικο να χρεώσουμε στο παρόν δ.σ. της ΚΜΑ την οικονομική καταστροφή της ΠΑΕ. Ήταν οι άνθρωποι που ανέλαβαν σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο να βγάλουν τα "κάστανα από τη φωτιά". Ανέλαβαν να διασώσουν το "καράβι" που χτύπησε στον ύφαλο. Αλλά ΑΝΕΛΑΒΑΝ. Κι αφού ανέλαβαν το "υπερωκεάνιο" που λέγεται Άρης ταυτόχρονα ανέλαβαν και μία τεράστια ευθύνη.

Και απέτυχαν. Απέτυχαν να κάνουν το αυτονόητο. Απέτυχαν (ως μεγαλομέτοχος) να διασφαλίσουν ότι οι διοικήσεις τους θα οδηγήσουν τον Άρη στη σωτηρία σε αγωνιστικό επίπεδο. Απέτυχαν να εξασφαλίσουν ότι οι διοικήσεις τους θα οδηγήσουν τον Άρη σε οικονομική σταθερότητα μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 99.  Απέτυχαν να προσελκύσουν έναν μεγάλο οικονομικό παράγοντα. Απέτυχαν να διασφαλίσουν την ισονομία. Γενικώς απέτυχαν. Και τα ονόματά τους έγραψαν μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Και αφού μας κέρασαν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού αυτοί οι "εγκέφαλοι" που σχεδίασαν την προηγούμενη ημέρα (με τα λάθη που επισημάναμε κατά καιρούς) αντί να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ντροπιασμένοι μετά τη μαύρη σελίδα που έγραψαν κάνουν σχέδια για το νέο "μεγάλο Άρη". Που θα κάνει "επανεκκίνηση" όπως τη βάφτισαν (και τη συγχώνευση "νέο ΑΦΜ" τη βαφτίζουν).

Ο μεγάλος Άρης, λοιπόν, που σχεδιάζουν όπως φαίνεται δε θα έχει μεγαλοεπενδυτή. ΟΧΙ. Θα έχει διαχειριστές, μπίζνεσμεν οπαδούς, μία νέα "Γέννεσις", μία νέα ΚΜΑ, λίγο Β, λίγο Γ', λίγο από παλιές διοικήσεις, λίγο Κούγια, λίγο... θάλασσα και τ' αγόρι μου. Και το αποτέλεσμα: Η ομάδα θα ανέβει για να την ξαναρίξουν μετά από καμιά οκταετία.

Ηλιάδης και τα... τζουκμπόξ του

Όλοι αυτοί που μας παραμύθιαζαν επί χρόνια όντας τυπικά ή άτυπα εκπρόσωποι τύπου των διοικήσεων Σκόρδα (2004-2009), Αθανασιάδη-Ζαμπέτα, αυτοί που έβγαλαν λεφτά από τον Άρη (εμμέσως ή άμεσα) λόγω της επαγγελματικής τους ενασχόλησης, προσπαθούν να μας πείσουν με την αρθρογραφία τους στα μέσα που διαχειρίζονται πως ο φίλος τους και συνομιλητής τους κ. Δημήτρης Ηλιάδης που:
  • κατάφερε το ακατόρθωτο,  να μην μπει ο Άρης στο "99" έχοντας τη συναίνεση του Δημοσίου
  • δεν κάλυψε ούτε με μισό ευρώ την ΑΜΚ της ΠΑΕ Άρης και μας ενέπαιζε με "επενδυτές" από το μακρινό Αμέρικα
  • δεν έφερε τις χορηγίες του 1,4 εκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά
  • δεν προστάτευσε την ομάδα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά
  • άφησε την ομάδα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, απλήρωτη και χωρίς ξένους ποδοσφαιριστές (με κυριότερο πρόβλημα τη φυγή του Ουντότζι) τη 15η αγωνιστική
θα μπορούσε να τη σώσει (!!!!). Αυτό υποστηρίζουν αυτοί οι τύποι που παριστάνουν τους ρεπόρτερ. Τι άλλο; Ότι την ομάδα δεν την άφησε τελευταία στον επόμενο Πρόεδρο κ. Σκόρδα!

Η βαθμολογία όπως την βλέπουν οι "φίλοι" του κ. Ηλιάδη πριν την παραίτηση του κ Ηλιάδη
Η βαθμολογία  στην πραγματικότητα πριν την παραίτηση του κ. Ηλιάδη
Αυτοί οι άνθρωποι, που είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν και να κάνουν μία αφαίρεση είτε είναι ιδιοτελείς συνεχίζουν να κάνουν "ρεπορτάζ" και να αρθρογραφούν για το... καλό του Άρη.

Σκόρδας-μία κατηγορία μόνος του


Ο κ. Σκόρδας είναι μία κατηγορία μόνος του. Είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που έχει συνδέσει το όνομά του με τους δύο από τους τρεις υποβιβασμούς του Άρη. Το παραμύθι ηχεί ίδιο στα αυτιά κάθε αρειανού. "Ο Άρης θα σωθεί", έλεγε. Και τι έπραξε γι αυτό ή μάλλον τι δεν έπραξε; Δεν έκανε αυτό που έκανε η Βέροια, ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς, η Καλλονή. Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ενώ διοικεί (ακόμα ω του θαύματος και του θράσους του) τον Άρη.

Ο κ. Σκόρδας αρχικά πολέμησε με την ΕΠΟ, τη Superleague και τον ΕΤ τον εξωγήινο και μετά είπε πως τα βρήκε μαζί τους κάνοντας τεράστια διοικητικά λάθη για ακόμα μία φορά γαντζωμένος στην καρέκλα επικαλούμενος δικαστική απόφαση. Και το χειρότερο; Δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο κ. Σκόρδας, ο "καθηγητής της διχόνοιας" στον Άρη και πνευματικό τέκνο του "Super 3" αρχικά είχε παραδεχτεί ότι είχε δώσει εντολή στους ποδοσφαιριστές του Άρη να πέσουν κάτω στον αγώνα με τον Πλατανιά. Ο κίνδυνος ήταν προφανής. Η ομάδα κινδύνευε λόγω της πιθανής τιμωρίας να μην έχει τις όποιες ελπίδες είχε διατηρήσει για παραμονή στην κατηγορία. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, μία ημέρα μετά την... εκλογή του κ. Στεφανίδη στη Γ.Σ. της ΚΜΑ, αρνήθηκε ότι ήθελε να αποσύρει την ομάδα από το γήπεδο για να αποκρούσει τις κατηγορίες του ομολόγου του της ΚΜΑ. Διχασμένη προσωπικότητα ο κ. Σκόρδας ή κοινός ψεύτης; Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ενέργειές του ήταν τραγικές σε όλα τα επίπεδα, μόνο ένας εχθρός του Άρη θα μπορούσε να τα πάει χειρότερα.

Ο κ. Σκόρδας όμως ξεχωρίζει για κάτι ακόμα. Είναι ο μόνος που έχει ταυτόχρονα ευθύνη για την οικονομική καταστροφή της ομάδας με την πρώτη θητεία του αλλά και τον τρίτο υποβιβασμό της. 

Oπαδοί - "εκδικητές"


Οι οπαδοί - "εκδικητές" ήδη έχουν το concept. " Εκδίκηση και ντου για κορυφή", ''Όταν γυρίσουμε θα τους γ@μήσουμε" και "Τα όνειρά μας θα πάρουν εκδίκηση". Μόνο που το concept είναι ίδιο και απαράλλαχτο με αυτό του 2005 όταν και στήριξαν τη διοίκηση Σκόρδα μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β'. 

Οι ίδιοι αρνούνται πως αυτοί στήριξαν βέβαια. Ήταν μόνο ο Σαουρίδης που στήριζε λένε. Μόνο που ακόμα και έτσι να είναι (που δεν είναι) ο Σαουρίδης και η παρεούλα του (που οι νέοι παράγοντες του συνδέσμου αποφεύγουν να τους κατονομάσουν) εξέφραζαν τότε το "Super3". Εκτός αν τον εξέφραζα εγώ.

Oι επικεφαλής του "νέου Super 3" (που είναι copy paste με τον "παλαιό") έφεραν πίσω στον Άρη τον κ. Σκόρδα (με "πραξικόπημα") τον Απρίλιο του 2013. Μέσω των εκλογών τoυ "υποκαταστήματός" του, της ΚΜΑ, εξέλεξαν την καταστροφική διοίκηση Ηλιάδη, στήριξαν με την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ απουσία τους στη Γ.Σ. της ΚΜΑ το Δεκέμβριο την αποτυχημένη διοίκηση Σκόρδα και ψήφισαν την "εκλεγμένη" (αλλά όχι νόμιμη) διοίκηση Στεφανίδη-Ψηφίδη με την παρουσία τους στη Γ.Σ. της ("συγχωρεμένης" γι αυτούς) ΚΜΑ το Φεβρουάριο. Του ανθρώπου που... επέβλεπε τους δύο προηγούμενους και πριν λίγους μήνες ήταν ο "κλόουν" στο πρωτοσέλιδο φύλλο της εφημερίδας "Super Aris" και αυτού που τους είχε αποκαλέσει τους "χειρότερους οπαδούς στην Ελλάδα". Ελιγμοί που θα ζήλευαν και οι Έλληνες πολιτικοί.

Για τους περισσότερους ο Άρης είναι ΙΔΕΑ. Για άλλους business. Για αυτούς που κουμαντάρουν το "καράβι" εδώ και 15-20 χρόνια και είναι ο καταλύτης σε οτιδήποτε συμβαίνει στον Άρη το ίδιο διάστημα. Για αυτούς που δεν τους αγγίζει κανένας γελοίος δημοσιογραφίσκος ρεπόρτερ-νταλαβερτζής.

"Τίμιοι" πολιτικοί

Υπάρχουν βέβαια και οι πολιτικοί που έγιναν πολιτικοί αποκλειστικά χάρη στον Άρη και τις ψήφους των οπαδών του. Πολιτικοί οι οποίοι δεν κάνουν "ατιμίες" ούτε "ρουσφέτια".

Ο Άρης βέβαια δε ζήτησε ποτέ κανένα "ρουσφέτι" (αν και στο παρελθόν έγιναν για άλλες ομάδες από τους ίδιους πολιτικούς) πόσο μάλλον "ατιμία". Ο Άρης ζήτησε να αγωνίζεται ισότιμα στο πρωτάθλημα με τους υπόλοιπους και να μην αδικείται.

Ήδη είναι γνωστό κ. Ιωαννίδη πως ΠΑΕ της Superleague δεν έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό όπως είναι υποχρέωσή τους. Eπιπρόσθετα μετά την υπόθεση με την κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών και τις διώξεις που ασκήθηκαν σε πρώην και νυν στελέχη της ΕΠΟ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί υπόθεση με πλαστές ενημερότητες από τρεις ΠΑΕ. Μία υπόθεση που εκτός των άλλων προσβάλλει βάναυσα και τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού. Να υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν είχε υποβιβαστεί ο Ηρακλής και παρέμεινε στην κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης (δες ΕΔΩ).

Φυσικά δε θέλουμε να δίνουμε ελπίδες στον κόσμο του Άρη οι οποίες πιθανότατα τελικά θα διαψευστούν όπως έγινε το 2005 με την υπόθεση του Πανιωνίου και την προσφυγή του Άρη στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο. Αν κάνετε όμως εδώ μία παρέμβαση κ. Ιωαννίδη θα θεωρηθεί ατιμία;

ΥΓ. Έρχεται σιγά σιγά και το πρώτο μέρος της ανάλυσης για το πόρισμα. Δυστυχώς ο χρόνος είναι εξαιρετικά λίγος για να γίνονται όλα καλά και στην ώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου