Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τα σενάρια σωτηρίας του Άρη


Ο Άρης, μετά τη χθεσινή του ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ στην Αθήνα σε συνδυασμό με τη νίκη του Παμβοχαϊκού με 3-2 επί της Παναχαϊκής, βρέθηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας της Volleyleague, όπου ισοβαθμεί πλέον με την ομάδα του Βραχατίου.

Στην τελευταία αγωνιστική ο Άρης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στη Μίκρα και με "καθαρή" νίκη σώνεται απευθείας σε κάθε περίπτωση. Το άλλο παιχνίδι που ενδιαφέρει τον Άρη είναι αυτό του ΠΑΟΚ με τον Παμβοχαϊκό στη Θεσσαλονίκη.


Ο Άρης υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παμβοχαϊκό καθώς μετράνε οι βαθμοί των μεταξύ τους αγώνων. Τα σενάρια:

Ο Άρης θα κερδίσει την απευθείας παραμονή με:
  • "Καθαρή" νίκη (3-0) επί του Παναθηναϊκού χωρίς να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παμβοχαϊκού.
  • Νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ και ήττα του Παμβοχαϊκού από τον ΠΑΟΚ ή νίκη του Παμβοχαϊκού με 2-3.
  • Ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-3 σετ και ήττα του Παμβοχαϊκού από τον ΠΑΟΚ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση ο Άρης μπαίνει στα πλέι άουτ και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Το δυσάρεστο είναι ότι οι υπόλοιπες ομάδες που ανταγωνίζονται τον Άρη βρίσκονται σε συνεχή άνοδο σε αντίθεση με τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης.

Η βαθμολογία σε 21 αγώνες, μία αγωνιστική πριν το τέλος:


Τι θα ισχύσει στα πλέι άουτ

Στα πλέι άουτ, στα οποία ελπίζουμε να μη λάβει μέρος ο Άρης, θα υπάρξει ένα μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων με αγώνες εντός και εκτός έδρας, όπου όλοι θα "κουβαλάνε" μαζί τους την βαθμολογία και τα μεταξύ τους ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αν δηλαδή άρχιζαν τώρα ο Παμβοχαϊκός θα ξεκινούσε με 22 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με 20 ενώ η Νίκη Αιγινίου και η Παναχαϊκή θα ξεκινούσαν με 17. Οι δύο τελευταίες ομάδες σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν στην Α2 κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου