Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του AΣ Άρης για τα οικονομικά του συλλόγου


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Σ. Άρης σχετικά με τα οικονομικά του συλλόγου. Η ανακοίνωση: 


"Σχετικά με το πρόστιμο, που φέρεται να έχει επιβληθεί στον Α.Σ. ΑΡΗΣ, ύψους 10.000 ευρώ, για τη μη κανονική καταβολή των δόσεων σε ΙΚΑ και εφορία δηλώνουμε ότι αυτό το ποσό δεν αφορά κάποιο πρόστιμο, που μας έχει επιβληθεί, αλλά είναι εισφορές που πρέπει να καταβληθούν στο ΙΚΑ.

Επιπλέον, στις 17/3/14, υπέγραψε ο Πρόεδρος, κ . Θωμάς Γιώτας, την αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου 4174/2013, άρθρο 55 παρ. 2, περί ρύθμισης οφειλών ΦΠΑ που αφορούν την περίοδο 2004-2009. Ήταν κάτι για το οποίο ενημερώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας από τον νομικό μας, κ. Γιαννόπουλο και τον λογιστή, κ. Κωτσιόπουλο, ότι τότε έληγε η προθεσμία καταβολής της αίτησης.

Τι έπρεπε να κάνει ο Πρόεδρος;  Να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, άρα να χαθεί η προθεσμία ή να καταθέσει την αίτηση; Και αποφάσισε να κάνει το δεύτερο. Δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι έπρεπε να έχουμε μια γρηγορότερη ενημέρωση, όμως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν είχε άλλη λύση.

Επίσης, στις 18/3 ενημερώθηκε ότι μέχρι τις 24/3 θα πρέπει να υποβάλλουμε αίτηση υπαγωγής σε σχετικό άρθρο, που αφορά τον κώδικα φορολογικών προστίμων και το οποίο για να προχωρήσει θα έπρεπε να πληρώσουμε ένα παράβολο και τα παραστατικά του δικηγόρου. Ένα ποσό, δηλαδή, της τάξης των 1.150 ευρώ. Δόθηκε, λοιπόν, εντολή από μέρους του Προέδρου και από σήμερα ο κ. Γιαννόπουλος κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αύριο.

Σχετικά με τα έξοδα του ΤΑΠ:

Το ΤΑΠ Άρης δικαιούται δύο δόσεις από την ΕΣΑΠ (περίπου 4.500 ευρώ από ΦΠΑ) και η μόνη εκκρεμότητα που έχουμε αφορά το ποσό των 2.300 ευρώ σε ΦΠΑ στην Εφορία.

Ενώ για το ΙΚΑ του ΤΑΠ η κατάσταση έχει ως εξής:

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η προηγούμενη διοίκηση είχε κάνει κάποιον διακανονισμό, που όμως, δεν τήρησε το οχταήμερο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις για την καταβολή του ποσού, με αποτέλεσμα να χαθεί το δικαίωμα της ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, υποχρεούσαι να καταβάλεις όλο το ποσό σε 12 δόσεις αντί για 48. Εμείς, από την πλευρά μας, στη συνέχεια καταφέραμε επειδή αποδείξαμε με επιχειρήματα ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη, να κάνουμε νέα αίτηση και να υπαχθούμε σε μία ρύθμιση 48 δόσεων.

Αυτήν την στιγμή, έχουμε καθυστερήσει δύο δόσεις και οδεύουμε προς την τρίτη, όμως, αυτό που θέλει να τονίσουμε είναι ότι ΔΕΝ έχει χαθεί το δικαίωμα της ρύθμισης.

Για τους στόχους που είχαν θέσει σαν διοίκηση του Α.Σ. Άρης, όταν ανέλαβαν, αναφορικά με τα αγωνιστικά τμήματα:

Στις 2/10, όταν γίναμε διοίκηση, είπαμε ότι ο Α.Σ. έχει δύο τμήματα στην Α1, το βόλεϊ ανδρών και το μπάσκετ γυναικών και αυτά θα πρέπει να υποστηριχθούν ενόψει των 100 χρόνων για να μείνουν στην Α1.

Σχετικά με το μπάσκετ των γυναικών, χάρη στη βοήθεια του Βασίλη Παλιάντζα και την εμπλοκή του κ. Διλμπέρη, με συνεργάτη του τον κ. Πανταζή, κατορθώσαμε, ώστε η ομάδα να θέλει μία νίκη για να μείνει στην Α1.

Αναφορικά με το βόλεϊ των ανδρών, ο Άρης έχει το 10ο μικρότερο μπάτζετ μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας. Πλέον, εξαρτάται από εμάς το να παραμείνουμε, καθώς έχουμε τις δύο ομάδες, που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς, Παμβοχαϊκό και Παναθηναϊκό, στην έδρα μας. Και αυτό το τμήμα πιστεύω ότι θα παραμείνει στην κατηγορία.

Επίσης, οι φετινές μετακινήσεις όλων των τμημάτων πληρώνονται κανονικά και  δεν μπήκε πίστωση ούτε ένα ευρώ!

Τα χρήματα, λοιπόν, προήλθαν είτε από τις ταμειακές διευκολύνσεις ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είτε από χορηγίες είτε από ένα ‘μαγαζί’ που αρχίζει ν΄ ανακτά την αξιοπιστία του και αυτό είναι το γυμναστήριο και κολυμβητήριο.

Την τελευταία φορά που έθεσε ο Πρόεδρος την παραίτησή του και δεν έγινε δεκτή, είχε τονίσει ότι θα παραμείνει ως πρόεδρος του Α.Σ. Άρης μέχρι το πέρας των υποχρεώσεων όλων των αγωνιστικών τμημάτων. Δηλαδή μέχρι τις 28/5, όπως έχει οριστεί και από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, και εν συνεχεία να πάμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Για το γεγονός ότι κατήγγειλε μονομερώς το μνημόνιο του ΤΑΠ:

Ο Πρόεδρος κατήγγειλε το μνημόνιο του ΤΑΠ, γιατί η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε ούτε μία ενέργεια, από αυτά που ήταν υποχρεωμένη να κάνει. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν η ρύθμιση της εφορίας, του ΙΚΑ, η εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, η τακτοποίηση τελεσίδικων αποφάσεων ύψους 168.000 ευρώ. Αφιερώσαμε πολλές ώρες και ημέρες με τους δύο δικηγόρους, κ.κ. Γρόλλιο και Πετρετζίκη, για να βγάλουμε μία άκρη.

Στις 2/10, λοιπόν, όταν ανέλαβε επίσημα, δεδομένου ότι οι προκάτοχοί του δεν τήρησαν τίποτα, που σημειωτέον ήταν ρητός και κατηγορηματικός όρος, προχώρησε σε καταγγελία του μνημονίου σε διοικητικό συμβούλιο, που έγινε και δεν έφερε αντίρρηση κανείς."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου