Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Xειρότερα με Σκόρδα σε σχέση με Ηλιάδη!»


Ο πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης εμφανίστηκε και μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για όλα τα θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αναφέρθηκε στον ισολογισμό της ΠΑΕ που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, στο αγωνιστικό κομμάτι, στο άρθρο 99 αλλά και στα διοικητικά θέματα εκφράζοντας την άποψη ότι η διοίκηση Σκόρδα επιδείνωσε την κατάσταση.

Για τον ισολογισμό είπε: «Καταρχάς τον ισολογισμό εμείς τον έχουμε στα χέρια μας από τα τέλη Δεκεμβρίου. Απλά τώρα βγήκε στη δημοσιότητα. Τα χρέη είναι όντως 20 εκατομμύρια. Υπάρχουν και 6 εκατομμύρια χρέη στην εφορία αλλά εφόσον τηρείται η ρύθμιση ο Αρης δεν υποχρεούται να τα πληρώσει. Υπάρχουν και κάποιες άλλες υποθέσεις όπως του Σηφάκη, του Φατί που έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες και από τη στιγμή που θα τηρούνται αυτές δεν πρόκειται να αυξηθούν τα χρέη. Για την περσινή χρόνια ο ισολογισμός ήταν περίπου 1.217 εκατομμύρια ευρώ. Καταρχήν θα έπρεπε τον Γιαννιώτα να τον πουλήσουμε από το προηγούμενο καλοκαίρι. Ήταν στο πρόγραμμα η πώληση μετά από ένα χρόνο. Όσον αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο υπήρχε μία δόση τον Ιούλιο. Η περσινή διοίκηση είχε τεράστια απώλεια εσόδων από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες. Πληρώσαμε και ένα εκατομμύριο στην εφορία από τις προηγούμενες χρήσεις. Αν τα συνυπολογίσουμε όλα θα δούμε ότι για πρώτη φορά ο ισολογισμός ήταν ισορροπημένος. Πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Πρέπει να συγκεντρώσουμε πολλά χρήματα και να εξαφανίσουμε τα χρέη ώστε να απαλλαγούμε από τον βραχνά προπονητών ποδοσφαιριστών που μας απειλούν με αφαιρέσεις βαθμών και όχι μόνο. Πάντως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τις δύο τελευταίες μίζερες χρονιές. Έχει πληγωθεί το γόητρό του, έχει απογοητευτεί και δεν έχει εμπιστοσύνη να δώσει τα χρήματά του. Πρέπει στο επόμενο δίμηνο να γίνουν πολλά ώστε η ομάδα να βγει από το αδιέξοδο. Κάτι υπάρχει, κάποιο πλάνο είναι στον ορίζοντα, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση».

Για τον λόγο που δεν παραιτηθήκανε τελικά από την ΚΜΑ όσοι το είχαν δηλώσει τόνισε: «Η απόφαση μας είχε υπάρξει λόγω των όσων είχαν δημιουργηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση του Δεκεμβρίου. Δεν παραιτηθήκαμε όμως για δύο λόγους. Για να τρέξουμε την διαδικασία του πορίσματος και γιατί πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα ανεξαρτήτως της αγωνιστικής κατάστασης».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ Αρης τόνισε: «Όχι δεν είμαι ευχαριστημένος με τη νέα διοίκηση. Καταρχήν έγινε μια νέα αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99 που στην ουσία είναι έφεση. Ουσιαστικά η νέα αίτηση αναφέρει πως κακώς βγήκε απορριπτική η προηγούμενη για τον Αρη. Θα ήταν σαφώς καλύτερα να γινόταν έφεση παρά νέα αίτηση. Πλέον έχουμε... μαλώσει με την ΕΠΟ, με την Λίγκα με την διαιτησία, με όλο τον κόσμο. Έχει δημιουργηθεί ένταση με τους οργανωμένους οπαδούς,  με τις μετακινήσεις, δεν παίρνουμε εισιτήρια πουθενά. Ο κόσμος μας δεν πάει στη Λιβαδειά, δεν πάει στον Πλατανιά που πάνε όλες οι ομάδες. Σε κάθε αγώνα ο Πλατανιάς δίνει 204 εισιτήρια. Εμείς γιατί δεν πήραμε; Πρέπει να είμαστε ενωμένοι κα να παλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε κάτι. Δεν έχει αλλάξει και τίποτα όσον αφορά τα οικονομικά. Περιμέναμε ότι με την αλλαγή θα ερχόντουσαν 200-300 χιλιάρικα από χορηγίες που είχε υποσχεθεί ο κ. Κώνστας. Και ο κ. Ηλιάδης υποσχέθηκε, δεν τις έφερε και έγινε πραγματικός χαμός. Τώρα γιατί δεν γίνεται τίποτα; Το σκεπτικό μας ήταν να μείνουμε ενωμένοι αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν γίνεται. Είμαι απογοητευμένος και από το αγωνιστικό. Έχουν παραγκωνιστεί παίκτες που ήταν από τους πρωταγωνιστές στο πρώτο μισό της χρονιάς. Με Ηλιάδη άρχιζε η γκρίνια. Τώρα τι γίνεται; Φτάσαμε σε σημείο να μην αφήνουμε παίκτες να πηγαίνουν να φάνε. Έχουμε δικό μας εστιατόριο και δεν αφήναμε παίκτες να πηγαίνουν να τρώνε με εντολή της διοίκησης. Με την προηγούμενη διοίκηση είχε γίνει χαμός με έναν παίκτη που όντως είχε οικονομικό πρόβλημα. Έχω ακούσει πάρα πολλά. Δεν θα φοβηθώ να πω τι βλέπω. Όλοι πάλι είναι απλήρωτοι. Δηλαδή τι άλλαξε με την αλλαγή της διοίκησης; Εγώ τα βλέπω ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Με την προηγούμενη διοίκηση ήμασταν 2-3 βαθμούς πίσω για να βάλουμε από κάτω τρεις ομάδες. Τώρα είμαστε πιο μακριά. Στα Γιάννινα, στο ΟΑΚΑ με την Καλλονή, με τη Βέροια η διαιτησία έκανε τεράστια λάθη. Δεν μπορείς να ανοίγεις μέτωπα παντού».

Για το αν θα γίνει νέα έκτακτη γενική συνέλευση είπε: «Ναι και θα συζητηθεί και στο σημερινό μας συμβούλιο. Θέλουμε απαλλαγή και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θέλουμε έκτακτη γενική συνέλευση και σύντομα. Πρέπει να γίνει γενική συνέλευση και στον ερασιτέχνη».

Για το αν μίλησε πριν από λίγο καιρό με τον κ. Κόντη επισήμανε: «Όντως είχαμε μια συνομιλία τον Δεκέμβριο και αφορούσε το ενδεχόμενο  αν μπορεί να επηρεάσει κάποιους από τους παίκτες που ζητάνε αφαίρεση βαθμών και μία ακόμη φορά όταν έκανε έγγραφη τοποθέτηση για το πόρισμα, Ιανουάριο νομίζω ήταν. Του ζήτησα να την καταθέσει και στην ΚΜΑ».

Τέλος για το πόρισμα είπε: «Έχει πάει εδώ και καιρό στον εισαγγελέα και περιμένουμε σύντομα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου