Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουν να "νιαουρίζουν" οι Πανιώνιοι!


Ανακοίνωση για το παιχνίδι με τον Άρη, εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, κάνοντας λόγο για τραμπουκισμούς αλλά και χειρονομίες του Σούλη Παπαδόπουλου. Αναλυτικά:


«Εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου εκφράζουμε την πικρία και την αγανάκτηση μας για όσα ζήσαμε στο γήπεδο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' στη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα μας με τον Αρη.

Διευκρινίζουμε εξαρχής ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να χωρίσουμε με τους συναδέλφους μας ποδοσφαιριστές του Αρη.

Ότι κι αν συνέβη, θεωρούμε ότι οφείλεται στην ένταση και την κρισιμότητα του αγώνα και το ξεπερνάμε.

Προχωράμε μαζί με τους ποδοσφαιριστές του Αρη, με τους οποίους έχουμε κοινά προβλήματα, ίδιες αγωνίες.

Όμως, είναι πολλά τα παράπονα μας για τις συνθήκες που βιώσαμε σε αυτό το, κατά τα άλλα ποδοσφαιρικό, παιχνίδι.

Καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι δεν εξασφαλίσθηκαν από τους διοργανωτές του αγώνα, την Αστυνομία και την ΠΑΕ Αρης οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας για τη διεξαγωγή του.

Ζήσαμε τραμπουκισμούς, δεχθήκαμε απειλές για τη σωματική ακεραιότητα μας, βιώσαμε επικίνδυνες καταστάσεις, πραγματικά ζήσαμε ατμόσφαιρα τρομοκρατίας.

Τόσο άτομα που εκπροσωπούν τον Αρη ή σχετίζονται με αυτόν, όσο -- προς μεγάλη λύπη μας -- κι ο προπονητής  της ομάδας της Θεσσαλονίκης Σούλης Παπαδόπουλος ξέφυγαν από τα όρια, προκάλεσαν προβλήματα σε βάρος μας, πρωταγωνίστησαν σε θλιβερά γεγονότα, για τα οποία θα έπρεπε να είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς αποτελούν ντροπή για το ποδόσφαιρο.

Ειδικά από τον προπονητή του Αρη, πραγματικά, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε ότι θα έφθανε στο σημείο να χειρονομήσει σε βάρος ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου κι ότι θα καθύβριζε σκαιότατα αρκετούς από εμάς.

Ενας προπονητής πρέπει να ηρεμεί τους ποδοσφαιριστές του, μαζί φυσικά με όλους όσοι είναι μαζί του στον πάγκο κι όχι να τους εξαγριώνουν.

Και κανείς βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής.

Αυτή την ιδιότητα οφείλεις να την τιμάς παντοτινά.

Όλα αυτά βέβαια, ίσως να είχαν, σε κάποιο βαθμό, αποφευχθεί αν ο διαιτητής του αγώνα είχε το θάρρος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δε νοείται να μας λέει ο διαιτητής ότι αρνείται να αποβάλλει ποδοσφαιριστή του Αρη και να μας δώσει προφανές πέναλτι, να αρνείται δηλαδή να εφαρμόσει τους κανονισμούς, επειδή, όπως τον ακούσαμε να μας λέει ''αν  δείξω την κόκκινη και σφυρίξω πέναλτι, δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ, γιατί θα μπουν όλοι μέσα και το παιχνίδι δε θα τελειώσει ποτέ'' .

Αρα, τότε, να εφαρμόζεται ο νόμος της ζούγκλας σε όλους τους αγώνες κι ο νικητής να μην είναι εκείνος που το αξίζει, αλλά, αυτός που είναι περισσότερο απειλητικός ή μοιάζει έτοιμος να επιβάλλει τη θέληση του με κάθε τρόπο.

Δεν είναι δουλειά μας να βγάζουμε ανακοινώσεις.

Δε θέλουμε να βρούμε δικαιολογία για την ήττα.

Δε μας ενδιαφέρει αν θα συγκεντρώσουμε τα πυρά, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα με όποιον τολμά να τοποθετηθεί δημόσια και να πεί τα πράγματα με το όνομα τους.

Αυτό που ζητάμε είναι απλό και ξεκάθαρο.

Προστατέψτε τους ποδοσφαιριστές από όλους όσοι προσπαθούν να τους επιβάλλουν τη δική τους θέληση, διαμορφώνοντας αποτελέσματα.

Κρατείστε τους τραμπούκους μακριά από τα γήπεδα.

Τιμωρείστε όσους ξεφεύγουν με τις συμπεριφορές τους και γίνονται επικίνδυνοι για τους ποδοσφαιριστές, πάνω από όλα για το ίδιο το παιχνίδι.

Επιτέλους, αφήστε μας να παίξουμε ποδόσφαιρο, χωρίς να ρισκάρουμε την ίδια τη σωματική ακεραιότητα και φυσικά τη ψυχική υγεία μας.

Εμείς, δε σας φταίμε τίποτα.»

Είναι μεγάλο το θράσος αυτών που τραμπούκιζαν πέρυσι στο γήπεδό τους ενώ ο διαιτητής πήγε τον Άρη "καροτσάκι" σε όλο το β' ημίχρονο της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου