Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Αν δεν παίζαμε στον τελικό η ομάδα του χρόνου θα έπεφτε στην Α2»


Ο Άρης είχε έντονα παράπονα για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, κυρίως για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, εξήγησε στα «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» το λόγο που δεν συναίνεσε στο αίτημα αρκετών οπαδών της ομάδας να μη την κατεβάσει στον αγώνα, ενώ τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης κόντρα σε προσπάθειες παλιών παραγόντων που απέτυχαν και φόρτωσαν τον Άρη με χρέη να δημιουργήσουν αναστάτωση στις τάξεις του συλλόγου.


Αναλυτικά, ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε, μεταξύ άλλων, για: 

- τη συμμετοχή στον τελικό: «Αυτό καθαυτό το ματς το περίμενα με πάρα πολύ αγωνία. Ήταν ένας από τους στόχους που βάλαμε στην αρχή της χρονιάς, η συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου, γνωρίζοντας βέβαια ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού. Πρώτον, θέλαμε ο Άρης στα 100 χρόνια του να βρίσκεται σε ένα μεγάλο μπασκετικό ραντεβού μετά από 9 χρόνια και το καταφέραμε επάξια γιατί αποκλείσαμε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Δεύτερον, ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την πρόκριση για το Άρθρο 99, όπως κι έγινε. Και τρίτον ήθελα αυτά τα νέα παιδιά να πάρουν εμπειρίες από μεγάλα ματς, κάτι που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η γεύση είναι από τη μία γλυκιά, αφού κάναμε τον Αρειανό να πανηγυρίσει για την πρόκριση στον τελικό και πικρή για όλα αυτά που έγιναν την ημέρα του τελικού». 

- τις «πληγές» από τον τελικό: «Ο τελικός θα έπρεπε να αποτελέσει σάλπισμα και έναρξη συσπείρωσης και ενότητας. Όμως κάποια φαντάσματα του πρόσφατου παρελθόντος, μιας συμμορίας που καταχρέωσε όλο τον Άρη, σπέρνει το σπόρο της διχόνοιας, του μίσους και της αποσταθεροποίησης. Είτε γιατί εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, είτε επειδή φοβούνται τους ελέγχους που γίνονται στα τμήματα, είτε γιατί θέλουν να αποδείξουν μέσα από μία αποτυχία των σημερινών διοικήσεων, ότι εκείνοι διοικούσαν καλύτερα.

Με το μυαλό τους βέβαια, γιατί ξεχνούν πού έχουν φτάσει την ομάδα με τα χρέη τους. Ενώ τους έχει αποβάλει ο λαός του Άρη σαν ανθρώπινα απόβλητα, νομίζουν ότι μπορούν είτε να επανέλθουν είτε να κάνουν κακό στην ομάδα μόνο και μόνο για να αποτύχουν οι διοικήσεις που πασχίζουν να βγάλουν τον Άρη από το τέλμα που έχει περιέλθει. Αυτά όλα εκπορεύονται από τα ανώνυμα μπλογκ, τις σελίδες δικτύωσης και δεν πρέπει ο Αρειανός να δίνει σημασία». 

- το αν υπήρχε σκέψη να μην κατέβει ο Άρης στον τελικό: «Η σκέψη του να μην κατέβει η ομάδα υπήρχε από τη στιγμή που ορίστηκε το ματς στο Ηράκλειο. Ψάξαμε τον κανονισμό και είδαμε ότι είχε πρόστιμο 50.000 και άνω, μείον 6 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα και άλλες μικροτιμωρίες λόγω υπαιτιότητας για απώλεια εσόδων από την ΕΟΚ. Αυτό θα σήμαινε υποβιβασμό του Άρη. Δείτε ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός ξεκίνησε με -2 το πρωτάθλημα και ακόμα παλεύει να βγει δεύτερος.

Επομένως, ποιος ήταν αυτός ο Αρειανός που θα έπαιρνε αυτήν την απόφαση να ρίξει την ομάδα έτσι απλά στα 100 χρόνια της ομάδας; Θα καταδίκαζε την ομάδα να χαροπαλεύει χρόνια σε χαμηλές κατηγορίες όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής για έναν εγωισμό. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι κέρδος θα είχε ο Άρης από το να μην κατέβει να παίξει και να υποστεί αυτήν την τιμωρία, που σήμαινε καταδίκη.

Τη μέρα του ματς είχα συνεχή επικοινωνία με τους μετόχους. Η γνώση που είχαν οι μέτοχοι ήταν μόνο για το πρόστιμο. Μου είπαν αν είναι 50-55.000 θα τα μαζέψουμε για να τα δώσουμε αλλά όταν τους εξήγησα για το -6 και πού θα πήγαινε η ομάδα, μου είπαν αμέσως ότι δεν είναι δυνατόν να ρίξουμε τον Άρη έτσι απλά. Ο Ντίμης Παπαϊωάννου με πήρε τηλέφωνο και με συνεχάρη για το κουράγιο να κατέβω μόνος μου στο Ηράκλειο και να δώσω μία τόσο μεγάλη μάχη απέναντι στο κατεστημένο του ελληνικού μπάσκετ και μου είπε να συνεχίσω τη δουλειά για να εξυγιανθεί ο Άρης».

* Όλη η συνέντευξη στα σημερινά "Αθλητικά Νέα των Συντακτών", σε 4 σελίδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου