Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Νίκησε τον "αιώνιο" πελάτη και μένει ζωντανός


Ένας ψυχωμένος και αποφασιστικός Άρης κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του εφετινή νίκη μπροστά στο κοινό του, επικρατώντας 1-0 του "αιώνιου" πελάτη Πανιωνίου και να αναπτερώσει τις ελπίδες του για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.


Σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του, στη μάχη για παραμονή στην κατηγορία, ο Άρης παρουσιάστηκε παθιασμένος και αποφασισμένος και χάρη στο τέρμα του Αγκάνθο (58') κατάφερε να φτάσει στην πρώτη του εφετινή εντός έδρας νίκη.

Πως έπαιξαν...

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Βλάχο και Πουλίδο και στον τιμωρημένο Ηρακλή, παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Βαγγέλη, αριστερά ο Τσουμάνης και κεντρικό δίδυμο οι Γιαννίτσης και Μπουγαΐδης. Στα χαφ ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τους Τσιάρα (δεξιά), Τάτο (κέντρο) και Καμινιώτη (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθέτησε τους Μπακασέτα (δεξιά), Αγκάνθο και Μανιά (αριστερά).


Από την άλλη πλευρά, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, ο οποίος δεν είχε στη διάθεση του τους Κουλουχέρη, Κούρο και Γιαννακόπουλο, παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία κάθισε ο Παπαδόπουλος, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Κούρντι, στο αριστερό ο Λαμπρόπουλος και κεντρικό δίδυμο οι Αυλωνίτης και Παντίδος. Στη μεσαία γραμμή ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» τοποθέτησε τους Μητρόπουλο και Παναγιωτούδη, δεξιά τον Αραβίδη, αριστερά τον Κολοβό και πίσω από τον προωθημένο Γιάννου τον Λάζνικ.

Νευρικότητα, λάθη, ένταση και λιγοστές ευκαιρίες 

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο παιχνίδι, με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο Άρης προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να ελέγξει το ρυθμό και να ψάξει ένα γρήγορο γκολ, όμως οι προσπάθειες των Μανιά (4') και Αγκάνθο (10') πέρασαν ανεκμετάλλευτες.  Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος θέλησε πρωτίστως να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόπισθεν και από εκεί και πέρα να προσπαθήσει να «χτυπήσει» στην κόντρα, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του Αραβίδη.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε σκληρές μονομαχίες και αβίαστα λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή και η νευρικότητα ήταν το στοιχείο που κυριαρχούσε. Οι γηπεδούχοι με μικρά... ξεσπάσματα στην απόδοση τους, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Μπακασέτας σε δύο περιπτώσεις (33', 35') δεν σημάδεψε σωστά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.  

Το πάλεψε και δικαιώθηκε

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Άρης συνέχισε να είναι νευρικός, πράγμα το οποίο εκμεταλλευόταν ο Πανιώνιος και δεν επέτρεπε στους «κίτρινους» να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου συνέχισαν να αδυνατούν να δημιουργήσουν οργανωμένες επιθέσεις, ωστόσο τη λύση έδωσε ο Τσουμάνης. Ο νεαρός μπακ, αφού πέρασε δύο παίκτες, πάσαρε τη μπάλα στον Τάτο, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Αγκάνθο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου και «λύτρωσε» την ομάδα του.


Ο Άρης με την ψυχολογία στα ύψη προσπάθησε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ για να «σφραγίσει» τη νίκη, όμως στο 62' ο Μπακασέτας δεν σημάδεψε σωστά και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισε τους Θεσσαλονικείς στο μισό γήπεδο, όμως δεν έβρισκε τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Άρη για να απειλήσει την εστία του Διούδη. Αντίθετα οι γηπεδούχοι εννιά λεπτά πριν το φινάλε άγγιξαν το 2-0, όμως ο Παπαδόπουλος είπε «όχι» στον Μανιά. Στα εναπομείναντα λεπτά του ματς, ο Πανιώνιος πίεσε για να «κλέψει» το βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο στις ευκαιρίες που δημιούργησε του έλειπε το «καθαρό» μυαλό και το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Άρης παραμένει ουραγός με 17 βαθμούς αλλά με νίκη επί της Βέροιας την ερχόμενη αγωνιστική την ξεπερνά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκελί, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης, Τσιάρας, Καμινιώτης (79' Οικονομόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς (92' Αγγελούδης), Αγάνθο (74' Κύργιας)

Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρντι, Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης, Λάσνικ (69' Καμπάνταης), Κολοβός, Αραβίδης, Γιάννου (76' Ντούνης)

Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου