Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

«Έξι μήνες περίμενα πως θα ξαναμπώ σ΄ αυτό το γήπεδο»


«Ποταμός» ο Σούλης Παπαδόπουλος, στη πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για το 2014. Ο προπονητής του Αρη, μίλησε στο novasports.gr, για όλα όσα απασχολούν την ομάδα στο ξεκίνημα του νέου έτους. Αρχικά για το ματς με τον Απόλλωνα, στο ότι ο Αρης έμεινε χωρίς νίκη στην έδρα του σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο(!), για τις μεταγραφές, τις αποδεσμεύσεις και τη δική του επιστροφή, μετά από έξι μήνες. Η συνέντευξη που ακολουθεί είναι άκρως ενδιαφέρουσα:  
    
-Κοόυτς, καλή χρονιά η οποία ξεκινά στο «Κλ. Βικελίδης», ανήμερα των Φώτων, κόντρα στον Απόλλωνα. 

«Καλή χρονιά και από εμένα με υγεία σε όλο τον κόσμο, διότι αν έχεις υγεία όλα πάνε καλά! Το πρώτο παιχνίδι για μένα ήταν στα Γιάννενα. Είχαμε πει με τα παιδιά ότι θα πάμε εκεί και θα δείξουμε, μέσα σε τρεις-τέσσερις ημέρες, πως αν χάσουμε το παιχνίδι, όπως τελικά το χάσαμε, θα το χάσουμε εμείς. Όχι ότι ο αντίπαλος θα μας βάλει στα σχοινιά και θα είναι καλύτερος από εμάς. Δεν στεκόμαστε στον διαιτητή, που όλοι είδατε ότι είχαμε κάποια σφυρίγματα εις βάρος μας, διότι παρά το πέναλτι που έδωσε και την αποβολή, το παιχνίδι το φέραμε στα ίσια. Σε μια ολιγωρία, σ΄ ένα στημένο, δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Αυτό μας δίνει δύναμη ότι μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτά λέω στους παίκτες καθημερινά, σε αυτά δουλεύουμε και γι αυτό δεν έκανα κάποιο φιλικό στη διακοπή, ώστε να δουλέψουμε με τα παιδιά. Υπάρχουν 17-18 παιδιά που θα μπορούσαν να είχαν πιο ψηλά τον Αρη».

-Τα Γιάννενα ανήκουν στο παρελθόν, τώρα έρχεται ο Απόλλωνας...

«Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα. Πρώτα ο Θεός να το κερδίσουμε αυτό και το άλλο κρίσιμο θα είναι. Ειδικά αν είσαι στην τελευταία θέση, όπως είναι ο Αρης. Παίζουμε στο γήπεδό μας στο οποίο ο Αρης δεν κατάφερε να κάνει νίκη εδώ, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αυτό είναι ανεξήγητο! Σ΄ αυτήν την έδρα, μ΄ αυτόν τον κόσμο και μ΄ αυτούς τους ποδοσφαιριστές να μην έχουν καταφέρει να κερδίσουν στο Χαριλάου και να έχουν την ομάδα πιο ψηλά, ώστε να μην έχει τώρα αυτό το πρόβλημα. Παίζουμε με μια ομάδα που σεβόμαστε πάρα πολύ , όπως είναι ο Απόλλωνας η οποία τον τελευταίο καιρό, πλην Ολυμπιακού, έχει πάρει θετικά αποτελέσματα, είναι δυνατή, ψηλή ομάδα και θα παίξουμε όπως πρέπει για να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι». 

-Επικεντρώνετε σε πρόσωπα από τον Απόλλωνα;

«Ξέρετε τη φιλοσοφία μου από πέρυσι, ότι ασχολούμαι με τη δική μου ομάδα. Σίγουρα σεβόμαστε οποιονδήποτε αντίπαλο, όμως είτε παίζουμε με τον Απόλλωνα, είτε με τον πρώτο της βαθμολογίας, πρέπει να κερδίσουμε για να πάμε στους 14 βαθμούς. Βέβαια, όλοι κοιτάμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, αλλά και τα αρνητικά, ώστε να προσαρμόσουμε όσο γίνεται καλύτερα την ομάδα. Όμως περισσότερο ασχολούμαι με τη δική μου ομάδα». 

-Τελευταία φορά ο Αρης κέρδισε στο «Κλ. Βικελίδης» με Σούλη στον πάγκο. Σημαδιακό;

«Θα δείξει τη Δευτέρα! Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο υπερήφανο, να χαμογελάσει, να νιώσει ξανά για την ομάδα του δέος! Θέλουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και να έρθουν καλύτερες μέρες για τον Αρη». 

-Στα μεταγραφικά; Ηρθε ο Γουναρίδης, πολύ κοντά και ο Βλάχος με τον Μπουγαϊδη. Από εκεί και μετά; 

«Είχα πει από την αρχή, αν και τώρα το μυαλό μου είναι το ματς της Δευτέρας με τον Απόλλωνα, πως αυτούς τους τέσσερις- πέντε στόχους που είχαμε βάλει, πως θα καταφέρουμε να τους πάρουμε. Αν και είναι δύσκολα τον Ιανουάριο, διότι και ελεύθεροι παίκτες δεν υπάρχουν, αλλά και κάποιους που θέλουμε έχουν συμβόλαια. Και φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές πάνω από 24 ετών, αλλά και να πάρουμε ξένους. Και αυτό είναι πρωτοφανές και να μη μπορείς να κάνεις μεταγραφές ξένων και αυτούς που έχεις, αυτούς που επέλεξες το καλοκαίρι, να σου φεύγουν». 

-Μιλάμε για πέντε ή έξι μεταγραφές στο σύνολο;

«Πέντε». 

-Και πόσοι θα φύγουν; 

«Αυτό θα το συζητήσω με τη διοίκηση, διότι βλέπω μεγάλη προσπάθεια απ΄ τα παιδιά, αλλά έχουμε ένα ρόστερ 33 ατόμων συν αυτούς που θα έρθουν, νομίζω πως τέσσερα-πέντε παιδιά θα πάνε δανεικοί. Θα είναι καλό και γι αυτούς. Θα μιλήσω όμως πρώτα μαζί τους και μετά θα τα πούμε». 

-Υπάρχει περίπτωση ν΄ αλλάξετε άποψη μέσα από τις προπονήσεις ή έχετε κατασταλάξει;

«Εγώ είμαι ένας προπονητής που θέλω να πιστεύω ότι είμαι δίκαιος. Ότι βλέπω μέσα στο γήπεδο, αυτήν την εικόνα έχω στα μάτια μου. Από εκεί και μετά υπάρχουν κάποια παιδιά τα οποία είναι δυο-τρία χρόνια στον Αρη, μην έχοντας καταφέρει να πάρουν κάποια παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν πιστεύω ότι φταίνε όλοι οι προπονητές, πρέπει κι αυτοί να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο να φοράμε τη φανέλα του Αρη και να λέμε ότι παίζουμε στον Αρη, αλλά θα πρέπει να το αποδεικνύουμε και μέσα στο γήπεδο. Αν κάποιος προπονητής σ΄ έχει εκτός πλάνων, εσύ, μέσα απ΄ την προπόνηση, θα πρέπει να παλεύεις για τη θέση σου. Βλέπουμε ομάδες που έχουν 30 άτομα και εναλλάσσουν τις ενδεκάδες τους και είναι πάντα φρέσκιες. Θα είναι ευχάριστο για μένα να έχω πολλούς παίκτες και να έχω εγώ τον πονοκέφαλο». 

-Το μήνυμα του Σούλη Παπαδόπουλου στον κόσμο του Αρη για τα επόμενα 17 παιχνίδια του πρωταθλήματος; 

«Εγώ δεν θα τους πω ούτε να κάνουν υπομονή, ούτε τίποτα. Ακούω συνέχεια να λένε υπομονή ή να βοηθήσει ο κόσμος. Ο μόνος που βοηθούσε και πέρυσι που ήμουν εγώ ήταν ο κόσμος. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο για να έρθει και αυτός σ΄ εμάς! Διότι ο κόσμος σε βοηθά, όταν βλέπει από σένα την προσπάθεια. Μη κοροϊδευόμαστε και λέμε συνέχεια να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει. Τι άλλο να κάνει ο κόσμος του Αρη; Για πέστε μου. Ακόμα και στα Γιάννενα που πήγαμε, μέσα στο κρύο και τον πάγο είχαν έρθει να μας συμπαρασταθούν. Πιστεύω ότι είδαν την προσπάθεια που κάναμε. Σίγουρα θέλουμε τους βαθμούς, γιατί δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια και μια καλή εμφάνιση. Σε κάθε παιχνίδι, λοιπόν, θα δίνουμε παραπάνω από το 100%. Ελειπα έξι μήνες και έξι μήνες περίμενα πως θα ξαναμπώ σ΄ αυτό το γήπεδο. Ειλικρινά σας το λέω. Και δεν το λέω για να το πω, το ξέρουν όλοι αυτό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου