Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κάνε αυτό που πρέπει για τον εαυτό σου



Στη λήξη του αγώνα του Γεντί Κουλέ, προφανώς δεν ήμασταν οι μόνοι που ανατρέξαμε στη βαθμολογία και στο πρόγραμμα της λίγκας. Τα δύσκολα είναι κιόλας πολύ δύσκολα για τον Άρη.

Του Αλέξη Τσαρούχα

Λέμε πια τα αυτονόητα. Ότι αύριο η ομάδα πρέπει να κερδίσει στο ΟΑΚΑ την Καλλονή για να κρατήσει τη διαφορά από τους υπόλοιπους (ή να τη βελτιώσει από όποιον δεν κερδίζει, έτσι όπως πάει η δουλειά με το γκρουπ των ομάδων που προπορεύονται) και φαίνεται ότι το επόμενο σετ αγώνων θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Μετά την Καλλονή υπάρχουν αγώνες με Ατρόμητο στο Χαριλάου, Λεβαδειακό εκτός και Ξάνθη στο Χαριλάου. Οι δύο που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη είναι από τις καλές ομάδες της λίγκας και η Λιβαδειά λογικά θα έχει ενσωματώσει όλες τις μεταγραφές της.

Αν (λυπάμαι, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον αν...) στο τέλος αυτής της τετράδας ο Άρης είναι σε επαφή, παίρνοντας αποτελέσματα, τότε θα έχει αμέσως μετά την ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι της επιβίωσης με πραγματικές πιθανότητες. Θα παίξει με Πανιώνιο και Βέροια δύο συνεχόμενα εντός, που είναι και οι μόνες ομάδες που κέρδισε μέχρι σήμερα.

Το σημαντικό είναι αύριο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, ο Άρης να εμφανίσει σφυγμό. Να κάνει μία καλή εμφάνιση και να πάρει την πρώτη από τις νίκες που χρειάζεται. Γιατί όπως και να το κάνουμε, υποδεχόμενος τον Ατρόμητο αμέσως μετά με ένα γεμάτο γήπεδο, θα έχει και διαφορετική ψυχολογία, συνολικά διαφορετικές πιθανότητες.

Απλά είναι τα πράγματα. Ο Άρης είναι τελευταίος γιατί ως τώρα είναι ο χειρότερος σε αποτελεσματικότητα. Ας φροντίσει να τ' αλλάξει. Δε γίνεται μονομιάς αλλά πρέπει να κάνει την αρχή. Και μετά θα αποδειχθεί απλώς πως ό,τι και να κάνει η Βέροια και η κάθε Βέροια, το σημαντικότερο είναι πάντα το τι κάνεις ο ίδιος για τον εαυτό σου, στο τέλος τα άλλα αποτελέσματα δεν θα είναι πάντα σε βάρος σου.

Οπωσδήποτε το κοντράστ στα μάτια του κόσμου, της απόκτησης παίκτη από τη Λα Κορούνια για το Λεβαδειακό από τη μία και με διαδρομή στη Β' Εθνική για τον Άρη, είναι τεράστιο. Το θυμικό αδικεί κάθε ποδοσφαιριστή που θα κληθεί το επόμενο διάστημα να φορέσει τη φανέλα και να πολεμήσει για την επιβίωση, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται για κάτι από όλο αυτό. Τα παιδιά που επιλέγονται δεν ευθύνονται για την απαγόρευση μεταγραφών και δεν θα κάνουν τίποτε απολύτως αν με το καλημέρα είμαστε αρνητικοί απέναντί τους.

Καλή επιτυχία στο Γιώργο Φοιρό, στα καθήκοντα τεχνικού διευθυντή που αναλαμβάνει. Μακάρι η ιστορία του στον Άρη να μεταδώσει θετική αύρα, άμεσα στην ομάδα.

πηγή: Αθλητικά Νέα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου