Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Σε "κώμα" αλλά όχι νεκρός


Ο Αρης στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Superleague ηττήθηκε με 0-2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης σε έναν από τους πιο καθοριστικούς αγώνες της ιστορίας του. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τους "κίτρινους" και πέναλτι άουτ από τον Παπαδόπουλο. Η ομάδα μας βρίσκεται πλέον σε "κώμα" με μόλις 11 βαθμούς αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αρη, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Πετρόπουλος πήρε την κεφαλιά από τον Πουλίδο, ο Μίνγκας έγινε κάτοχός της και με φοβερό σουτ νίκησε τον Διούδη για το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα (7') ο Απόλλωνας έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Πετρόπουλος δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή την μπάλα. Στο 12' το σουτ του Τσοκάνη ήταν άστοχο. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Άρη, ύστερα και από τις φωνές του Σούλη Παπαδόπουλου, βγήκαν στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα στο 21' μετά από σέντρα από δεξιά ο Ηρακλής έπιασε την κεφαλιά με τον Τζόρβα να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα. Στο 29' και στο 40' ο Σουνάς δοκίμασε δύο μακρινά σουτ με τον Τζόρβα να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν στις καθυστερήσεις με τον Σουνά να κάνει και πάλι το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα και να απομακρύνεται.

Άστοχη έξοδος Διούδη και χαμένο πέναλντι Παπαδόπουλου


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφηνε ο Απόλλωνας και να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 50' ο Σουνάς έκανε πάλι το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 52' ο Αγγελούδης από κοντά δοκίμασε να νικήσει τον Τζόρβα, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε και πάλι "όχι". Την ώρα που ο Άρης πίεζε και ο Τζόρβας ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήρθε το 0-2 για την "ελαφρά ταξιαρχία". Στο 59' ο Μίνγκας έκανε την σέντρα από δεξιά, με τον Πετρόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Το δεύτερο γκολ "πάγωσε" ακόμη περισσότερο τους φίλους του Άρη, αλλά οι παίκτες των "κιτρίνων" συνέχισαν να πιέζουν. Στο 61' μάλιστα έχασαν μια τεράστια ευκαιρία για να μειώσουν. Ο Αγκάνθο ανατράπηκε καθαρά από τον Άλβαρεζ με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα. Οκτώ λεπτά αργότερα (69'), ο Τζόρβας έχασε την μπάλα με τον Αγκάνθο να πλασάρει άουτ, ενώ στο 70' πάλι ο Αγκάνθο με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα εκτός τέρματος. Στο 85' ο Ρένια ήταν αυτός που δοκίμασε το σουτ το οποίο ήταν άστοχο, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα (88') ο Τζόρβας είπε και πάλι όχι στο σουτ του Πουλίδο.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Βερρής (Λέσβου)
Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης, Ηρακλής, Πουλίδο, Τσουμάνης (78' Καραγιάννης), Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (74' Τσουκάνης), Αγγελούδης (55' Ρενια), Σουνάς, Μανιάς, Αγκάνθο.
Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Χατζηζήσης (68' Σόουζα), Μίνγκας, Τσοκάνης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Φαρινόλα (46' Ντάλμπεργκ), Πετρόπουλος (91' Πετρόπουλος).
Κίτρινες κάρτες: Καραγκούνης (80', Άρης)-Χατζηζήσης (20', Απόλλων Σμύρνης), Παντελιάδης (28', Απόλλων Σμύρνης), Άλβαρεζ (61', Απόλλων Σμύρνης), Μπάρκογλου (94', Απόλλων Σμύρνης)
Γκολ: Μίνγκας (2', Απόλλων Σμύρνης), Πετρόπουλος (59', Απόλλων Σμύρνης)


Oι δηλώσεις του προπονητή του Άρη

Σούλης Παπαδόπουλος: «Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη για σήμερα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ λοιπόν είμαι ο υπεύθυνος. Κάποιοι με περιμένουν στη γωνία αλλά εγώ θα τα καταφέρω μαζί με τη διοίκηση και τον κόσμο.  Όσων αφορά το παιχνίδι, δεν ξεκίνησε καλά για εμάς. Στη συνέχεια πιέσαμε αλλά δεν καταφέραμε τίποτα. Δε θέλω να μιλάω για ατυχία και τα σχετικά. Η μπάλα πηγαίνει εκεί που τη στέλνεις. Δε θέλω να δικαιολογώ κανέναν. Ο κόσμος πια έχει φτάσει στα όρια του, τι άλλο να κάνει; Πώς να αντιδράσει με αυτά που βλέπει; Ίσα ίσα μας στήριξε πολύ σήμερα ειδικά στο τέλος του πρώτου μέρους. Πρέπει λοιπόν να γίνουμε όλοι πιο υπεύθυνοι. Και όταν λέω όλοι, εννοώ πρώτο και κύριο εμένα. Για σήμερα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τα γκολ που τρώμε είναι το λιγότερο αστεία. Εδικά το πρώτο γκολ δεν το τρώει ομάδα Σούπερ Λιγκ. Είναι ανεπίτρεπτο να το δεχόμαστε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διώξουμε την ηττοπάθεια και να σταθούμε στα πόδια μας. Αυτό το υλικό έχουμε και με αυτό θα πορευτούμε. Θα τη σώσουμε την παρτίδα όμως στο τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου