Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

O ΓΑΠ του Άρη


Ο Γιώργος A. Παπανδρέου εκλέχθηκε πρωθυπουργός το 2009 με υποσχέσεις και συνθήματα του τύπου "λεφτά υπάρχουν" και με ένα τεράστιο ποσοστό του ελληνικού λαού να τον εμπιστεύεται. Το ίδιο συνέβη και με το Δημήτρη Ηλιάδη.

Ο Ηλιάδης εξελέγη με συντριπτικό ποσοστό έναντι του μοναδικού του αντιπάλου. Ο πρώην πρόεδρος του Αρη, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε επενδυτές, άρθρα 99, αξιοπρεπή ομάδα, καλές διαιτησίες, τεχνοκράτες στη διοίκηση, χορηγίες και "επενδύσεις". 

Ο Παπανδρέου παρέλαβε όμως κι ένα δημόσιο χρέος που ευρίσκετο στα ύψη λόγω της διακυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας. Ας μην είμαστε άδικοι και με τον Ηλιάδη. Κι αυτός παρέλαβε μία ΠΑΕ καταχρεωμένη ελέω των προηγούμενων "σάπιων" διοικήσεων. Τι έκανε όμως γι αυτό;

Aρχικά, και για τους δύο δόθηκε περίοδος χάριτος. Κι ο Ηλιάδης κι ο Γ. Παπανδρέου, όμως, έσπευσαν να τα "ρίξουν" όλα στους προηγούμενους. Έφτασαν στο σημείο να μετατοπίσουν και τις δικές τους ευθύνες.


Όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου έτσι κι ο Ηλιάδης απέτυχε στα πάντα. Η ανικανότητα (δε γνωρίζουμε αν υπήρξε και δολιότητα σε κάποια από τις δύο περιπτώσεις) οδήγησε το ελληνικό κράτος και τον Άρη ένα βήμα πριν την απόλυτη χρεοκοπία, ένα βήμα πριν τη διάλυση. Διαχειρίστηκαν δυο εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Και οι δύο παραιτήθηκαν άδοξα χωρίς να ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Τον Γ.Α.Π. τον διαδέχτηκε ο - όχι και τόσο αναμάρτητος - Λουκάς Παπαδήμος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στον Άρη.

Τώρα ο Γ.Α. Παπανδρέου περιοδεύει στις ΗΠΑ ως ομιλητής για να δώσει τα φώτα του σε όσους θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες της κρίσης.

Δημήτρη Ηλιάδη, μία λαμπρή καριέρα ανοίγεται μπροστά σου...

1 σχόλιο: