Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μιλίνκοβιτς: «Θα το παλέψω μέχρι το τέλος»


Αποκαλυπτικός Ζόραν Μιλίνκοβιτς, στο novasports.gr. Ο προπονητής του Αρη, μιλά για τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η ομάδα, όντας τελευταία στον πίνακα της Superleague, εξιστορεί την παρόμοια περυσινή του εμπειρία στην ΟΦΚ Βελιγραδίου και δηλώνει με νόημα: «Θα το παλέψω μέχρι το τέλος»! Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε:


-Πόσο ψυχοφθόρο είναι να προετοιμάζει κανείς μια ομάδα η οποία είναι τελευταία στον πίνακα; 

«Πράγματι, δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως εγώ δεν πρόκειται να το βάλω κάτω. Από τη στιγμή που ήρθα αντιμετωπίζουμε συνεχώς προβλήματα , όμως δεν θα τα παρατήσω και κάθε παιχνίδι θα το βλέπω ως ευκαιρία, ώστε η ομάδα να πάρει κάποιους βαθμούς και να το παλέψει. Δεν μπορεί κανένας να μ΄ απαγορεύσει, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, να το παλέψω μέχρι το τέλος. Εχω την αίσθηση πως σε ορισμένα παιχνίδια, δεν είχαμε μαζί μας την τύχη και αν είχαμε και καλύτερη διαιτησία, τα πράγματα δεν θα ήταν όπως τώρα. Δηλαδή, θα είχαμε παραπάνω τρεις με τέσσερις βαθμούς που σημαίνει πως δεν θα ήμασταν στην τελευταία θέση. Όμως η θέληση να πετύχουμε και να φύγουμε απ΄ αυτή τη θέση, είναι μεγάλη!».

-Σας έχει τύχει άλλη φορά στην καριέρα σας να παλεύετε να ξεκολλήσετε από τον πάτο; 

«Πέρυσι που είχα την ΟΦΚ Βελιγραδίου την 8η  αγωνιστική είχε 1 βαθμό! Στο τέλος της σεζόν η ΟΦΚ Βελιγραδίου ήταν 5η στη βαθμολογία, έναν πόντο πίσω από την Ευρώπη και έπαιξε και ημιτελικό Κυπέλλου Σερβίας. Εχω, λοιπόν, εμπειρία από τέτοιου είδους καταστάσεις και ξέρω πως μπορείς να ξεφεύγεις απ΄ αυτά. Εχω τη γνώση. Μας περιμένει μεγάλη μάχη, δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Θα έρθουν αποτελέσματα και ευχάριστα, αλλά και δυσάρεστα, όμως το σημαντικό για μένα είναι ότι οι φίλαθλοι του Αρη έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και δίνουν υποστήριξη. Αυτό απελευθερώνει τα παιδιά. Με αυτή την ατμόσφαιρα πιο εύκολα θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο».

-Τι κάνατε, δηλαδή, στο Βελιγράδι και βγάλατε την ΟΦΚ από το αδιέξοδο; 

«Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι στη Σερβία υπάρχει διακοπή τριών μηνών, λόγω του χειμώνα. Οπότε έχεις στη διάθεσή σου μία ακόμη προετοιμασία για να διορθώσεις ορισμένα πράγματα. Εδώ είναι πιο στενά, επειδή παίζεις συνεχώς. Συνεπώς θα είναι δυσκολότερα, αλλά έχω τη σκέψη για το πώς θα διορθωθούμε». 

-Θα χρειαστούν και μεταγραφές; 

«Ναι, κανονικά η ομάδα είναι να ενισχυθεί. Αλλωστε όλες οι ομάδες τη μεταγραφική περίοδο θα προσπαθήσουν να γίνουν πιο δυνατές. Ετσι και ο Αρης με τα δεδομένα που έχει θα κινηθεί να ενισχυθεί». 

-Τον έμπειρο παίκτη που δικαιούται ο Αρης, άνω των 24 ετών, σε ποια θέση τον θέλετε; 

«Εγώ πάνω απ΄ όλα σέβομαι τους παίκτες που έχω τώρα και την προσπάθεια που κάνουν και νομίζω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πω τη θέση. Εχουμε σημαντικούς αγώνες μέσα στον Δεκέμβριο και όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε και αυτό. Πάντως έχω εντοπίσει παίκτες και έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι χρειάζεται η ομάδα».

-Για το ματς με τον Εργοτέλη, τι λέτε; 

«Σέβομαι πολύ τον Εργοτέλη, διότι δείχνει σταθερότητα στο πρωτάθλημα. Είναι ομάδα με καλές μονάδες και δυνατή. Εμείς θα παρατάξουμε τη δική μας ομάδα όπως ξέρουμε και νομίζω στα 90 λεπτά να δείξουμε τη δύναμή μας και να παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα».

πηγή: www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου