Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο "Αυτοκράτορας" κάνει καλό στην υγεία


Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Kαι ως τώρα τα αποτελέσματα των χειρισμών της διοίκησης του "Αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Παρά τις τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις που κληρονομήθηκαν από τις διοικήσεις του "κομπολογάκια" προέδρου και των επαγγελματιών οπαδών, παρά την απαγόρευση των μεταγραφών λόγω της ποινής από τη FIBA o μπασκετικός Άρης είναι αξιοπρεπέστατη ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου. Και δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα που μας δίνουν τον έναυσμα να πούμε ότι αυτή η ομάδα κάνει καλό στην υγεία μας.

Είναι το concept, που αν και ήρθε... "αναγκαστικά" αρέσει σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα. Είναι το πλάνο, η "ομάδα εργασίας" που πραγματικά δουλεύει για τον Άρη. Κι αν πρόσφατα έχασε ένα μέλος της, που προτίμησε τις τούρκικες λίρες, στο χέρι της είναι να το αντικαταστήσει. Με προσοχή...

Είναι η αύρα που βγάζει αυτή η ομάδα θαρρείς και όλοι οι καλαθοσφαιριστές της γεννήθηκαν εντός Άρη. Η ομάδα φαίνεται ότι είναι κυριολεκτικά μία οικογένεια, ο ένας "παλεύει" για τον άλλο, καλύπτει τις αδυναμίες του συμπαίκτη του, τον επιβραβεύει σε κάθε ενέργειά του.

Είναι η "οικογένεια". Η ομάδα-οικογένεια προσελκύει οικογένειες στο γήπεδο. Σε όσα φετινά παιχνίδια έδωσα το παρόν με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρχαν φίλαθλοι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων. Γονείς με τα παιδιά τους, άνδρες με τις γυναίκες τους ακόμα και παππούδες με τα εγγόνια τους. Ναι, ο μπασκετικός Άρης "δημιουργεί", ακόμα και αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, οπαδούς του συλλόγου.

Τα προβλήματα εντούτοις παραμένουν "βουνό". Η λύση θα έρθει με την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99. Εάν αυτή επιτευχθεί, αρχικά η ΚΑΕ θα γίνει βιώσιμη. Έπειτα, η ομάδα με αυτό το τεράστιο brandname θα είναι κυριολεκτικά "μαγαζί γωνία" για κάποιον υποψήφιο επενδυτή-χρηματοδότη της που θα μπορέσει να την εκτινάξει αγωνιστικά κάνοντάς την να διεκδικεί τίτλους.

ΥΓ. Το "Παλέ" έχει άλλη αύρα με την παρουσία των οργανωμένων οπαδών. Αν και φέτος η κερκίδα τους στο "πέταλο" συνήθως δεν έχει μεγάλη πληρότητα όποτε είναι παρόντες ξεσηκώνουν και το υπόλοιπο γήπεδο. Η παρουσία τους είναι ευεργετική ειδικά όταν δεν υπάρχουν και μερικοί "ηλίθιοι" που πετούν κροτίδες στη σάλα...

2 σχόλια:

  1. Σε πλήρη αντίθεση με τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o "αυτοκρατορας" θα πορευτει χωρις προπονητη γιατι δεν υπαρχει σαλιο....
    γαλιλαιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή