Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Έλεγχος χωρίς πόρισμα


"Θέλουμε και είναι έτοιμα όλα για να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος, αρκεί να μην ζημιωθεί η ομάδα, η ΚΑΕ Άρης. Γιατί θέλει λεπτούς χειρισμούς, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για την εταιρεία. Θα πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα για να μην είναι εκτεθειμένη η ομάδα".

Λευτέρης Αρβανίτης, πρόεδρος ΚΑΕ Άρης (17/04/2013)

To σίριαλ του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ Άρης ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 οπότε η Κοινωνία Μελών αποφάσισε να τον διενεργήσει:

"Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ υλοποιώντας την παλλαϊκή απαίτηση για αλήθεια, διαφάνεια και κάθαρση, τις δεσμεύσεις και των επτά μελών του καθώς και την προγενέστερη απόφασή του προκηρύσσει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ που θα αφορά την περίοδο 2004-2012."

Από τότε ακολούθησαν πολλά επεισόδια σε ένα σίριαλ που πήγαινε χεράκι χεράκι με αυτό της ΑΜΚ. Η "Καλημέρα Ζωή" και η "Λάμψη" του Άρη κούρασαν τον κόσμο του έχοντας ως κοινό σκηνοθέτη την ΚΜΑ. Και αν το πρώτο σίριαλ, αυτό της ΑΜΚ, είχε... κάποιο τέλος το δεύτερο συνεχίζεται.

Το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου, αφού πέρασε από Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, είναι πλέον έτοιμο. Αρχικά, υπήρχε το πρόβλημα της προκαταβολής στην εταιρεία, στη συνέχεια η εταιρεία είχε προβλήματα καθώς ζητούσε στοιχεία από το λογιστήριο που δεν τα έπαιρνε (όπως υποστήριζαν "κύκλοι" στον Άρη) και αφού η εταιρεία κατάφερε να κάνει τη δουλειά της ήρθαν άλλα προβλήματα. Αρχικά, το ζήτημα του 99 "έτρεχε" και το πόρισμα μπορεί "να προκαλούσε πρόβλημα". Μετά και από αυτή την αποτυχία της διοίκησης της ΠΑΕ και της ΚΜΑ παρουσιάστηκαν κι άλλα προβλήματα: Ο Ηλιάδης δεν έδινε τα 16.000 ευρώ που χρωστούσε (ή δε χρωστούσε) στην ΚΜΑ  και αφού τα έδωσε έπρεπε να βρεθούν άλλα 1.680 ευρώ για τον ΦΠΑ και άλλα... 50 για το ταξί.

Αφού συγκεντρώθηκε το τεράστιο αυτό ποσό το... κονκλάβιο των δ.σ. της ΚΜΑ, της ΠΑΕ, του ΑΣ και των συνδέσμων έβγαλε μαύρο καπνό. Νοn habemus porisma. Το πόρισμα δεν παρελήφθη. Γιατί; Μα για "το καλό του Άρη" βέβαια. Προφανώς, με όσα έχουν ήδη ακουστεί, προκύπτουν ποινικές ευθύνες για κάποια πρόσωπα τα οποία προστατεύονται στο όνομα "του καλού του Άρη" με τη μη δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Ο διαχειριστικός έλεγχος διεξήχθη για να μάθουμε την αλήθεια, να έρθει η διαφάνεια και η κάθαρση στο σύλλογο όπως ευαγγελίστηκε η ΚΜΑ. Να δει ο κόσμος του Άρη που πήγαν τα λεφτά ΤΟΥ τα τελευταία 8 χρόνια. Κι εδώ ερχόμαστε στη δήλωση του Λευτέρη Αρβανίτη (που η μοναδική μου επαφή είναι όταν τον βλέπω στο γήπεδο εξ' αποστάσεως). Δεν υποσχέθηκε τίποτα. Μίλησε με ειλικρίνεια εξ' αρχής, χωρίς να λαϊκίσει όντας ξεκάθαρος.

Γιατί όμως έγινε ο έλεγχος; Γιατί δόθηκαν τόσα χρήματα; Για να μάθει η ΝΕΧΙΑ την αλήθεια και ο κόσμος του Άρη να την υποθέτει; Ή για να μάθουμε μετά από 20 χρόνια ποιος επωφελήθηκε με την εμπλοκή του στον Άρη; Κάτι ανάλογο θα γίνει και στον ΑΣ Άρης;

ΥΓ. "Μέχρι στο κάγκελο" οι σύνδεσμοι μόνο εκεί που θέλουν όμως. Για το πόρισμα έστειλαν πέντε εκπροσώπους. Για την αστεία διοίκηση της ΠΑΕ... μούγκα.

ΥΓ2. Ο ΑΣ πρέπει να παύσει επιτέλους την επικίνδυνη διοίκηση Ηλιάδη που μας έχει φλομώσει στο ψέμα. Το επόμενο βήμα του ΑΣ (μετά τη μομφή στη φαρσοκωμωδία) θα πρέπει να είναι η μεταβίβαση (έστω και σε επίπεδο φυσικών προσώπων) των μετοχών της ΚΜΑ. Ταυτόχρονα ο ΑΣ πρέπει να ζητήσει τη λύση του ψευδοφορέα της ΚΜΑ. Απαίτηση της πλειοψηφίας του κόσμου είναι τουλάχιστον να τεθεί ως θέμα στην έκτακτη ΓΣ. Αν δε γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα, κάνω την πρόταση ο ΑΣ Άρης  να παύσει να αναγνωρίζει ως επίσημο θεσμό του Άρη την ΚΜΑ, με την οποία κατέχει ίσο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Η σημερινή δήλωση Γιώτα "δεν έχω δικαίωμα να ασκήσω μομφή" πάντως δε μου δίνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Να γνωρίζει κι ο ίδιος πως σε ενδεχόμενη "στραβή" θα έχει κι αυτός μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου