Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

"Γύρισε η γλώσσα" του Άρη... (video)


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" χάρη σε δυο γκολ του Κλωναρίδη στο 43' και το 70'. H αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Μαρινάκη και την ανθρώπινη αντίδραση των φίλων του Άρη που χειροκρότησαν τον άσο του Τριφυλλιού κατά την αποχώρηση του με το ασθενοφόρο.

Ο τραγικός Άρης γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του μετά την επικράτηση του επί της Βέροιας και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι στην πρώτη τετράδα μετά την επικράτηση του στην Θεσσαλονίκη.


Ο Μιλίνκοβιτς έστησε τον Άρη με ένα αρκετά επιθετικογενές σχήμα προκειμένου να γίνει απειλητικός εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ στο 15' όταν ο Αγκάνθο βγήκε στην πλάτη του Παναθηναϊκού με τον Μέντες να τον ακολουθεί, ο Ισπανός έκοψε ωραία την μπάλα απέφυγε τον Ολλανδό μέσο, αλλά έχασε το κοντρόλ και το σουτ του έφυγε έξω. Στο 19' σε σέντρα από τα αριστερά ο Ουντότζι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τριανταφυλλόπουλου άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 30' σε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη από τον Σίλντενφελντ με τον Μπεργκ να βγαίνει τετ α τετ με τον Διούδη αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 37' ο Νάνο από τα αριστερά γύρισε ωραία ο Λαγός έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι έκανε μια παράλληλη σέντρα αλλά η άμυνα του Άρη έδιωξε προ του Μπεργκ. Ο Άρης έγινε απειλητικός και πάλι στο 38' όταν ο Αγκάνθο βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού αλλά το σουτ του Ισπανού ήταν πάρα πολύ άστοχο. Η επόμενη φάση για τον Παναθηναϊκό έφερε και το γκολ για τους πράσινους. Ήταν το 43' όταν ο Ζέκα από τα αριστερά γύρισε στον Κλωναρίδη, αυτός με μια προσποίηση, πέρασε τον Πουλίδο και με το δεξί πόδι σούταρε στην απέναντι γωνία δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Άρη να χάνει μια καλή στιγμή και πάλι με τον Αγκάνθο. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά ο Ισπανός φορ των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Καπίνο.

Στο 55' έγινε η φάση που συγκλόνισε το "Κλ. Βικελίδης" όταν ο Μαρινάκης άλλαξε με τον Μπεργκ, μπήκε στην περιοχή και συγκρούστηκε στον αέρα με τον Κύργια. Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές έπεσαν στο έδαφος και ο άσος του Τριφυλλιού έχασε τις αισθήσεις του. Έντρομοι οι παίκτες των δυο ομάδων καλούσαν το ιατρικό τιμ να μπει στο γήπεδο καθώς είχε γυρίσει η γλώσσα του Μαρινάκη με τον νεαρό άσο να σηκώνεται και να αποχωρεί με ασθενοφόρο μετά από εννιά λεπτά διακοπής. Την ίδια ώρα ο Κύργιας συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το 90' παρά το γεγονός ότι είχε πάθει διάσειση. Μάλιστα την ώρα της αποχώρησης του Μαρινάκη οι οπαδοί του Άρη χειροκρότησαν τον άσο του Παναθηναϊκού δίνοντας του κουράγιο.


Με την επανέναρξη του ματς μετά την διακοπή των εννέα λεπτών ο ρυθμός είχε πέσει και οι παίκτες των δυο ομάδων ήταν επηρεασμένοι. Κάτι φανερό στις κινήσεις και των 22 ποδοσφαιριστών . Οι πράσινοι όμως ήταν πιο ψυχωμένοι και πίεσαν για ένα ακόμη τέρμα.Αυτό ήρθε στο 70' όταν ο Κλωναρίδης πίεσε την άμυνα του Άρη και εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Πουλίδο καθώς πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε κάτω από τα χέρια του Διούδη. Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού μέσα σε έξι λεπτά αντίκρισε δυο κίτρινες, με την δεύτερη αρκετά αυστηρή και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 76'. Και πάλι όμως οι πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και βρέθηκαν κοντά στο γκολ τόσο στο 81' όσο και στο 83'. Αρχικά ο Φιγκερόα πήρε την μπαλιά από τα δεξιά και την γύρισε προς τον Νιγηριανό που από κοντά πλάσαρε έξω ενώ στο 83΄ο Ατζαγκούν από τα αριστερά έκανε το φάουλ ο Φιγκερόα πήρε την κεφαλιά και ο Διούδης απέκρουσε. Η μόνη καλή στιγμή του Άρη μετά την διακοπή ήρθε στο 98' όταν ο Μανιάς βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, προσπάθησε να πλασάρει αλλά έσωσε ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Γεωργιάδης, Κουλά Χασάν

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Νταμαρλής, Σταυρόπουλος (64' Σούνας), Παπαδόπουλος (64' Ίμπε, 76' Μανιάς), Τάτος, Ουντότζι, Αγκάνθο.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μαρινάκης (64' Κουτρουμπής), Μέντες, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ (80' Φιγκερόα), Ζέκα, Αμπεΐντ (72' Ατζαγκούν).
Γκολ: 43', 70'  Κλωναρίδης
Κίτρινες: 25' Σταυρόπουλος, 52' Μαργαρίτης, 77' Κύργιας, 82' Ψυχογίος/ 9' Αμπεΐντ, 72' Κλωναρίδης, 91' Κουτρουμπής
Κόκκινες: 77' Κλωναρίδης

Μιλίνκοβιτς: «Δεν το βάζω κάτω»


Ο τρόπος που προήλθε το πρώτο γκολ, η χρονική στιγμή και η αδυναμία της ομάδας του να ανατρέπει σκορ είναι δύο στοιχεία που έφεραν την ήττα σήμερα για τον Αρη, σύμφωνα με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ο προπονητής του Αρη κάλυψε τους παίκτες του, μίλησε για σκληρή δουλειά αλλά και για ανταμοιβή με θέση στην ενδεκάδα για όποιον δείχνει στις προπονήσεις ότι το αξίζει.

Αναλυτικά ο Σέρβος προπονητής είπε:

«Σήμερα μέχρι το 43’ που δεχτήκαμε το εύκολο γκολ από μία φάση που δεν μύριζε γκολ είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δύο φάσεις που μπορούσαμε να σκοράρουμε. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς. Στο β’ ημίχρονο, συνέβη και με ν Πλατανιά, η ομάδα να μην έχει αυτοπεποίθηση όταν δέχεται γκολ στο Χαριλάου. Προσπαθούν με ανορθόδοξο τρόπο να παίξουν και να επιτεθούν. Δεχτήκαμε ένα ακόμα γκολ από ατομικό λάθος και το παιχνίδι τελείωσε εκεί. Αντιμετωπίζουμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα αλλά και η έλλειψη αυτοπεποίθηση των παικτών για να ανατρέψουν σκορ ειδικά εδώ μέσα είναι πολύ χαμηλή».

Για το γεγονός ότι δημιουργεί φάσεις αλλά δεν σκοράρει και δέχεται εύκολα γκολ: «Αυτό θα λυθεί με σκληρή δουλειά αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι φάση θα γίνει στο παιχνίδι. Δεν θέλω να αναφερθώ στην απουσία ενός βασικού παίκτη στην άμυνα, του Έλσνερ, όπως και του Ηρακλή και του Οικονομόπουλου. Δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη αλλού,  παίρνω επάνω μου. Με σκληρή δουλειά θα βελτιωθούμε».

Για το αν θα επιμείνει σε κάποιους παίκτες ή θα κάνει αλλαγές: «Συμφωνώ αλλά σε ποια ονόματα αναφέρεστε; Δεν είναι μέρος να πω ποιους παίκτες θα βάλω και ποιους όχι. Είμαι σίγουρος ότι αυτούς που βλέπω στην προπόνηση, αυτούς διαλέγω. Αν κάποιος στην προπόνηση διεκδικήσει θέση θα τον βάλω οπωσδήποτε. Δεν θέλω να μιλάω για ονόματα αλλά να μιλάω για την ομάδα. Ο Αρης είναι ομάδα. Μπήκαμε σε μία κατάσταση με πολλά προβλήματα και δεν είπαμε ότι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Παλεύουμε με τα προβλήματα και σας βεβαιώνω ότι όποιος παίκτης δείχνει στην προπόνηση ότι μπορεί να βοηθήσει θα παίξει».

Για το αν οι έμπειροι σηκώνουν πολύ βάρος: «Συμφωνώ ότι περιμένω παραπάνω από τους έμπειρους παίκτες, οι οποίοι όμως είναι σε μία κατάσταση που κάνουν λάθη και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Για το τι χρειάζεται ο Αρης για να βγει από αυτή την κατάσταση: «Έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι χρειάζεται η ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε γιατί παλεύουμε κάθε παιχνίδι για κάθε βαθμό. Βάζω όμως τη συγκέντρωσή μου σε αυτό. Έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι χρειάζεται η ομάδα».

Για την παρουσία του Ίμπε: «Σαν ξένος δεν προσφέρει και σαν ξένος πρέπει να προσφέρει παραπάνω. Είναι παίκτης που είναι 27 χρονών και έχει ορισμένες εμπειρίες. Υπάρχει θέμα που διαλέγω παίκτες με εμπειρία. Θέλω και τον Σταυρόπουλο και τον Σουνά αλλά η μάχη που δίνει ο Αρης για βαθμούς είναι δύσκολη για τους νεαρούς και φοβάμαι μην τους ‘κάψω’ σε τέτοια παιχνίδια. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι διαλέγω πάντα αυτούς που κατά τη γνώμη μου μπορούν να προσφέρουν. Ο Νταμαρλής είναι ένα νέο παιδί, που χρειάζεται το χρόνο του. Κάθε νέος παίκτης που προσφέρει στην προπόνηση και δείχνει ότι μπορεί θα τον έχω υπόψη μου».

Για το αν θέλει να πει κάτι για τον εαυτό του, επειδή βρήκε μία κατάσταση που δεν επέλεξε ο ίδιος: «Δεν είμαι χαρούμενος. Δεν το βάζω κάτω. Ήξερα τι με περιμένει, τι κατάσταση υπήρχε και θα δουλέψω πάνω σε αυτό».

Για το αν η συζήτηση για τη διαιτησία γυρνάει μπούμερανγκ: «Έχουμε τελειώσει με τη διαιτησία. Το συζητήσαμε όλη την εβδομάδα. Δεν μιλάμε πλέον για τη διαιτησία και κοιτάμε τη δουλειά μας. Σήμερα δεν ήταν μέρος του προβλήματος»

Για τον Τάτο: «Δεν του άλλαξα τρόπο παιχνιδιού. Ακόμα και όταν ξεκινάει στα άκρα στη συνέχεια πάει μέσα. Ο Τάτος δεν έκανε προετοιμασία με τον Αρη και αυτό ίσως παίζει το ρόλο του. Είναι πάντως χρήσιμος παίκτης για τον Αρη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου