Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

H... "Hλιάδα" που έγινε Οδύσσεια


«Τέτλαθι δη, κραδίη και κύντερον άλλο ποτ' έτλης.»
«Κράτα καρδιά μου, πολύ σκληρότερο έχεις βαστάξει πόνο.» Οδύσσεια, υ18

Όταν στις 25 Μαΐου τα... φανατικά μέλη της ψευδο-Κ.Μ.Α. (που εξαπατά ακόμα και τώρα τον κόσμο του Άρη) ψήφιζαν για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΠΑΕ Άρης, ξεκινούσε και η νέα "Ηλιάδα" του Άρη. Το ποσοστό συντριπτικό υπέρ του μονόφθαλμου "Κύκλωπα" έναντι του τυφλού "Τειρεσία"... Τουλάχιστον έτσι εκτίμησαν την κατάσταση οι 1.439 Αρειανοί φίλαθλοι.

Ο Δημήτρης Ηλιάδης ήταν παλιός "γνωστός". Αυτοί που τον καθάρισαν από την προηγούμενη παραγοντική του θητεία στον Άρη τον επανέφεραν ως Μεσσία, ως τον άνθρωπο που θα οδηγήσει τον Άρη σε ασφαλή μονοπάτια. Ο Ηλιάδης υποσχέθηκε προεκλογικά στην "Ηλιάδα" του:
  • Nα φτιάξει μία ομάδα αξιοπρεπή που θα δίνει "τρωικές" μάχες στους αγωνιστικούς χώρους.
  • Ότι η ΠΑΕ Άρης σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο θα λειτουργεί τεχνοκρατικά και όχι με φίλους, γνωστούς και τη βοήθεια των "Θεών".
  • Ότι θα συμμετάσχει στην Α.Μ.Κ. με δικά του κεφάλαια ή κεφάλαια άλλου (πιθανότατα "βάρβαρου") επενδυτή που θα προσεγγίσει.
  • Ότι θα βοηθήσει στη δημοσίευση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου με τιμωρία των επίορκων παραγόντων και θα μπει εμπόδιο σε "δούρειους ίππους".
  • Ότι ο Άρης θα είναι ισχυρός στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς να έχει για άλλη μία χρονιά τη γνωστή "αχίλλειο πτέρνα".
  • Ότι η ΠΑΕ Άρης θα έχει οικονομική "πανοπλία" και επιπλέον από τις προβλεπόμενες χορηγίες ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Ότι θα είναι ένας άριστος "συμπολεμιστής" των νομικών για το άρθρο 99 και θα το φέρουν μαζί εις πέρας.
Η "Ηλιάδα" είναι ένα αληθινά ηρωικό έπος. Ο παράγοντας που είχε εκδιωχθεί από το σύλλογο με μαύρα σύννεφα να πλανώνται πάνω από την προηγούμενη πορεία του επιστρέφει καβάλα στο... αεροπλάνο του από το μακρινό Αμέρικα. Tο "γιατί" φυσικά δε μας νοιάζει ούτε το διερευνήσαμε ποτέ. Η "Ηλιάδα", αίφνης, μετατρέπεται σε "Οδύσσεια":
  • Η ομάδα είναι προτελευταία. Η "Κίρκη" του καλοκαιριού μετέτρεψε τους "πολεμιστές" σε... "χοίρους".
  • Η ομάδα μόνο σε τεχνοκρατικά επίπεδα δεν λειτουργεί καθώς "κύκλωπες" διοικούν τον Άρη.
  • Ο υποψήφιος "μνηστήρας" περιμένει να επιβεβαιωθεί ο θάνατος του "Οδυσσέα" Άρη.
  • Ο "Ποσειδώνας" βούλιαξε στον πάτο της θάλασσας το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου για μόλις 16.000 ευρώ.
  • Οι "Σειρήνες" συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα τον "Οδυσσέα" και οι σύντροφοί του δεν τον προστατεύουν.
  • Το πλοίο με τις χορηγίες της θεάς "Αθηνάς" αργεί να φτάσει στην Ιθάκη του. Μάλλον δε θα φτάσει ποτέ.
  • Και η σημερινή απρόσμενη (;) εξέλιξη! Η "Καλυψώ" βάζει εμπόδια... Η "Ιθάκη" του 99 απομακρύνεται... Και όσο απομακρύνεται η Ιθάκη τόσο προσεγγίζεται η Πηνελόπη από τους "μνηστήρες".
Διακινείται μία (επικίνδυνη) άποψη που λέει ότι η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη. Υπάρχει όμως και μία ελπίδα. Είναι ο "Άργος", ο πιστός σκύλος του "Οδυσσέα", ο κόσμος του Άρη που δεν κινείται ιδιοτελώς. Κουρασμένος, γηρασμένος αλλά πιστός. Αυτός πρέπει να αναλάβει πλέον πρωτοβουλίες ώστε το σχέδιο που επεξεργάζονται δύο χρόνια τώρα να μη γίνει αληθινό...

4 σχόλια:

  1. Φίλε μου ο Αργος αν θυμαμαι καλά κουνούσε την ουρά του και έγλειφε τα χέρια του Σαουρίδη αρχικά, μετά του Σκόρδα, μετά του Ψηφίδη, μετά πάλι του Σκόρδα...κάθε φορά βέβαια πριν τον πάρει από το λουράκι το νέο του αφεντικό γαύγιζε και καλά τον αποθανόντα ήδη προηγούμενο, ο παλικαράς...πιστό σκυλί δε λέω αλλά όχι σίγουρα στον Οδυσσέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "o κόσμος του Άρη που δεν κινείται ιδιοτελώς" είσαι εσύ κι εγώ

      Διαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to kaταφεραν τα λαμογια και μας διαλυσαν τελειωσαν οτι αφησε περσι ανεκπληρωτο ο ψηφηδης και η παρεα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή