Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Διαιτητική και αγωνιστική κατρακύλα στο "Γεντί Κουλέ"


Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τα "δώρα" του Άρη και νίκησε τους κίτρινους με 2-0. Ο Κουτσιανικούλης το 1-0 με σουτ, ο Ίμπε το 2-0 με αυτογκόλ. Αποβλήθηκε στο 2ο μόλις λεπτό ο Ροκ Έλσνερ.

Το παιχνίδι ήταν δίχως αύριο και για τις δυο ομάδες που βρίσκονταν σε χαμηλή βαθμολογικά θέση. Ο ΟΦΗ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα εκμεταλλευόμενος τα "δώρα" των ποδοσφαιριστών του Άρη αλλά και τη διαιτητική "σφαγή". Ο 'Ελσνερ αποβλήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα από πίσω και ο Ίμπε σημείωσε αυτογκόλ στο 71'.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να μένει με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Έλσνερ έκανε σκληρό τάκλιν πάνω στον Παπάζογλου και ο διαιτητής Σπάθας έβγαλε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Μακρής πήρε μία κεφαλιά όμως ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ.


Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε με τους παίκτες του ΟΦΗ να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 10' ο ο Τάτος έβγαλε την σέντρα για τον Αγκάνθο, ο Τριποτσέρης του τράβηξε την φανέλα αλλά δόθηκε λανθασμένα οφσάιντ αντί για πέναλντι και αποβολή υπέρ του Άρη!!! Ο Άρης μάλιστα είχε μία καλή στιγμή στο 30ο λεπτό με κεφαλιά του Νταμαρλή, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές στιγμές μέσα σε δυο λεπτά. Αρχικά ο Μπούρμπος με σέντρα βρήκε τον Παπάζογλου, όμως ο Διούδης έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του, ενώ στη συνέχεια, σε μία φάση καρμπόν, πάλι ο Διούδης μπλόκαρε κεφαλιά του Μακρή. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΟΦΗ να χάνει μία απίστευτη ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Ο Ζε Εντουάρδο σέντραρε από τα δεξιά, όμως ο Παπάζογλου ολομόναχος βρήκε τη μπάλα με τον ώμο.


Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και αμέσως κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με ένα τέρμα του Κουτσιανικούλη. Ο Περογαμβράκης "πάτησε" ωραία στον Κουτσιανικούλη, αυτός άνοιξε τη μπάλα, στόχευσε και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 στο 53ο λεπτό. Το μομέντουμ του ΟΦΗ παραλίγο να φέρει και δεύτερο γκολ μέσα σε επτά λεπτά, όμως η κεφαλιά του Ζόρο, μετά από εκτέλεση κόρνερ, βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Διούδη στο 60ο λεπτό. Το παιχνίδι "τελείωσε" στο 71ο λεπτό μετά από λάθος της άμυνας του Άρη. Ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ίμπε πήδηξε πιο ψηλά απ όλους όμως έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας και έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ στο 78ο λεπτό, όταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Βασίλης Κουτσιανικούλης, έκανε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Διούδης τον σταμάτησε.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (Κουτσιανικούλης 36'), Φραγκουλάκης, Ζε Εντουάρδο, Περογαμβράκης (Λαμπρόπουλος 67'), Παπάζογλου (Μακουκούλα 79').
Άρης (Μίλίνκοβιτς): Διούδης, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Έλσνερ, Ψυχογιός, Ίμπε, Νταμαρλής (Παπαδόπουλος 80'), Τάτος, Σταυρόπουλος (Κύργιας 15'), Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο (Μανιάς 74'). 

Γκολ: Κουτσιανικούλης (σουτ 53'),  Ίμπε (αυτογκόλ-κεφαλιά 71')
Δοκάρι: Ζόρο (κάθετο 60')
Κάρτες: Έσλνερ (κόκκινη 2'), Κάλαϊτζιτς (κίτρινη 14'), Μιλιάζες (κίτρινη 46'), Πουλίδο (κίτρινη 55'), Διούδης (κίτρινη 56')

Mιλίνκοβιτς: «Απόφαση-ντροπή»


Ενοχλημένος και απογοητευμένος από το γεγονός ότι αποβλήθηκε σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι παίκτης του Αρη, ήταν ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το παιχνίδι, το οποίο όπως είπε κρίθηκε στην αποβολή του Ελσνερ, ενώ χαρακτήρισε μαχητές του παίκτες του. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι: «Είμαι απογοητευμένος από τα πράγματα που έγιναν σήμερα σε βάρος του Αρη, που δεν με νοιάζει το παιχνίδι. Είμαι απογοητευμένος επίσης για τα όσα έχω ζήσει εδώ και ενάμισι μήνα στην Ελλάδα. Το ματς κρίθηκε σε μια κακή απόφαση».

Για την κόκκινη του Ελσνερ: «Οσοι είμαστε στο ποδόσφαιρο χρόνια, καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα. Οσα χρόνια βλέπω ποδόσφαιρο δεν έχω ξαναδεί να δίνεται κόκκινη στο δεύτερο λεπτό για ένα φάουλ εκτός φάσης. Είναι ντροπή να δίνεται τέτοια κάρτα. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε τότε. Από κει και πέρα 10 μαχητές πάλευαν στο γήπεδο, δεν τα παράτησαν, αλλά όσο περνούσε η ώρα το έργο τους ήταν όλο και πιο δύσκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου