Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Στεφανίδης στους «98.7»: «Η απόφαση για το 99 μπορεί να ανατραπεί στο Εφετείο»


Στα «Αθλητικά Νέα 98.7» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης και μίλησε μεταξύ άλλων για την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου για το 99, για τη συνάντηση όλων των φορέων του συλλόγου, για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, για το θέμα του επενδυτή, για το πόρισμα και για τις πιθανότητες να δικαιωθεί ο Άρης στο εφετείο.


Τι σημαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για το 99;

«Ότι έχουμε προθεσμία ένα μήνα να κάνουμε έφεση, αν δεν κάνω λάθος. Ο Άρης παύει να βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας. Οι παίκτες μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, ο Άρης μπορεί να κερδίσει χρόνο, μπορεί να τους βάλει στο μνημόνιο της ΕΠΟ».

Τι συζητήθηκε στη χτεσινή συνάντηση με ΠΑΕ και ΑΣ;

«Ήταν μια συνάντηση όλων των φορέων για να δούμε τι έγινε και τι θα γίνει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη ρευστότητα της ομάδας. Υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για τις συζητήσεις με επενδυτή. Είμαστε σε αναμονή και συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι αντίδρασης αν δεν προχωρήσει το θέμα. Ειπώθηκε ότι ο ενδιαφερόμενος θέλει να καλύψει την ΑΜΚ και δεν ενδιαφέρεται για μετοχοποίηση χρεών. Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση».

Τι ειπώθηκε για τον επενδυτή;

«Δε ρωτήσαμε ποιος είναι, δεν το ζητήσαμε. Δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω τα πάντα, ειδικά σε τόσο λεπτό ζήτημα. Ζητήσαμε να μάθουμε πώς θα γίνει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ μας είπε μέσω της ΑΜΚ».

Μπορεί να γίνει νέα ΑΜΚ;

«Για να ανοίξει καινούρια θα πρέπει να συγκληθεί νέα γενική συνέλευση μετόχων που πρέπει να σταλεί για δημοσίευση. Ο Άρης έχει χιλιάδες μικρομετόχους. Θα γίνει τουλάχιστον 22 μέρες μετά. Η διαδικασία αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο απλή, οπότε θα πάμε στο Γενάρη για να ξαναγίνει ΑΜΚ».

Για ποιο λόγο δόθηκε παράταση στο θέμα του επενδυτή; Γιατί δε μίλησε με την ΚΜΑ;

«Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι μιλάμε για παράταση. Την Τρίτη έγιναν οι δηλώσεις, δεν κλείσαμε καν τρεις ημέρες. Σε μία εβδομάδα λήγει η ΑΜΚ. Γιατί να κάνουμε τόσο σημαντικό ζήτημα τη καθυστέρηση 2-3 ημερών. Ο άνθρωπος θέλει να αγοράσει τον Άρη, όχι μπακάλικο Πρέπει να το έχει ψάξει και να είναι ενημερωμένος. Μιλάει με την ΠΑΕ γιατί από εκεί έγινε η προσέγγιση. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει αποτέλεσμα. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την ύπαρξη προσώπου ή εταιρείας. Άκουσα σε καφενειακό επίπεδο ότι ήδη έχουν μπει χρήματα στην ΠΑΕ, αλλά αυτό δεν το ξέρω. Δεν προέκυψε από τη συνάντηση».

Πώς εξηγείτε το ότι βγήκε το θέμα του επενδυτή βγήκε λίγο μετά την απορριπτική απόφαση για το 99;

«Ίσως η απόρριψη του 99 να επιτάχυνε κάποιες διαδικασίες. Όταν δεν είμαι παρόν, δε μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο άλλος. Η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με λίγο καιρό πριν, λόγω των συμφωνιών με πιστωτές. Οι περισσότεροι συμφώνησαν να ισχύουν οι συμφωνίες ακόμη και αν επιτευχθεί η υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99. Υπάρχει τέτοια σύμβαση».

Υπήρχε ενημέρωση για το αν θα βρίσκεται ο υποψήφιος επενδυτής στις κερκίδες, την Κυριακή;

«Όχι. Δε γνωρίζω το θέμα, δεν ειπώθηκε».

Καταλαβαίνετε ότι η αντίδραση του κόσμου σε περίπτωση που αποδειχτεί ψευδής η είδηση για τον επενδυτή είναι δεδομένη.

«Εμείς και παλαιότερα είχαμε τοποθετηθεί. Άποψή μας είναι ότι όλα πρέπει να ανακοινώνονται αφού πρώτα γίνουν. Έχουμε αυτή τη φιλοσοφία. Γιατί το έχουμε πληρώσει στο παρελθόν. Θεωρώ ότι είναι τελειωμένο το θέμα. Για να φτάσει στο σημείο η ΠΑΕ να ανοιχτεί τόσο πολύ, πιστεύω ότι είναι προχωρημένη η κατάσταση».

Τι σας είπαν οι δικηγόροι για την απορριπτική απόφαση;

«Έχει ξεφύγει η απόφαση από το δικαστικό πλαίσιο. Υπερέβη τα εσκαμμένα το δικαστήριο. Για παράδειγμα η αναφορά στο άρθρο 99. Αυτό δεν απασχολεί τον νομοθέτη. Το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν έχουμε κεφάλαια. Αυτό είναι το βασικότερο. Όλα τα υπόλοιπα περί ανισοτήτων κτλ είναι πολύ τραβηγμένα. Οι περισσότερες συμφωνίες έχουν να κάνουν με τα δεδουλευμένα. Δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της απόφασης. Τα ποσοστά του Άρη υπερέβαιναν το 68% .Το χειρότερο σενάριο είναι του Μαΐου που ήταν στο 68%».

Πιστεύετε ότι η απορριπτική απόφαση θα ανατραπεί στο εφετείο;

«Ναι, το πιστεύω. Αλλά πρέπει και εμείς σαν Άρης να κάνουμε πράγματα. Δεν πρέπει να προδικάζουμε. Όλοι λένε ότι οι δικηγόροι έκαναν λάθος, εγώ λέω ότι το δικαστήριο έκανε λάθος».

Για την αρχή της ισότιμής μεταχείρισης, γιατί ο Άρης προχώρησε σε διαφορετικές συμφωνίες με κάθε πιστωτή, ενώ το μπάσκετ προτείνει κούρεμα 50% και αποπληρωμή σε τέσσερα χρόνια;

«Είναι ισότιμη μεταχείριση να γίνει κούρεμα 50% σε Πρίττα και Σηφάκη; Ο ένας ζητάει ρήτρες και ο άλλος δεδουλευμένα. Όλοι πήραν τα δεδουλευμένα τους. Το πρόβλημα είναι με κάποιες ρήτρες. Τα δεδουλευμένα είναι ιερά. Όλοι εξασφάλισαν τα δεδουλευμένα τους. Το κούρεμα φαίνεται μεγαλύτερο για αυτούς που δε διεκδικούν τη ρήτρα».

Ζητήσατε το πόρισμα; Πότε θα το παραλάβετε; Τι ακριβώς θα δείξει; Πόσες μέρες θα χρειαστεί για να το αναλύσετε;

«Μας είπαν ότι η παραλαβή θα γίνει την Τετάρτη. Δε ξέρω τι θα δείξει. Μπορεί να δείξει πολλά πράγματα. Μπορεί να δείξει ότι έφυγαν λεφτά χωρίς παραστατικά. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το πόρισμα είναι πολλές σελίδες. Το θέμα είναι να το δούμε, να γνωστοποιήσουμε τα του πορίσματος και να γίνει γενική συνέλευση».

Πώς γίνεται ο Άρης να κατέθεσε αίτηση υπαγωγής, ενώ εμφανίζει έλλειμμα κατά 800 χιλιάδες;

«Το επιχειρηματικό πλάνο ήταν για δέκα χρόνια. Ο ορκωτός λέει ότι είναι βιώσιμη επιχείρηση. Η εταιρεία προβλέπεται να έχει κέρδος 1,5 εκατομμύριο φέτος. Το άνοιγμα για τα παλιά είναι 2,3. Έτσι υπάρχει έλλειμμα 800 χιλιάδες. Τις 800 χιλιάδες θα μπορούσαμε να τα είχαμε βρει δεν είναι ελλειμματική χρήση.

Το δικαστήριο εκτίμησε το 44. Το θέμα είναι ότι η νομοθεσία λέει ότι μπορείς στο 99 και να μπει ξανά μετά από δύο χρόνια. Εκεί το δικαστήριο ίσως πιάνει τον παλμό και το σφυγμό του Αρειανού. Ότι φτάσαμε στο σημείο να έχουμε πολλά έσοδα και να κάνουμε μεγαλύτερα χρέη. Αν δεν έχεις πλήρη γνώση, δε μπορείς να μιλάς για το θέμα. Με ενοχλεί το κλίμα που υπάρχει ότι δε μπορούμε να κερδίσουμε την έφεση».

Υπάρχει σκέψη να μη γίνει νέα αίτηση για το 99;

«Μόνο σε περίπτωση που έχουμε επενδυτή, γιατί αν βάλει τα εκατομμύρια που λύνουν τα προβλήματα, ίσως έχουμε πρόβλημα με την αδειοδότηση σε βάθος κάποιων μηνών.

Ποιος θα έβαζε χρήματα σε μια ομάδα με 30 εκατομμύρια χρέη, ενώ μπορεί να γίνουν 15;

«Κάποιος που πιστεύει. Αν τα είχα εγώ θα τα έβαζα. Δεν είναι 30 εκατομμύρια τα χρέη. Ο Σαββίδης μπήκε χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Μπήκαμε στο 99 για να διακανονιστούν τα χρέη προς παίκτες που συναίνεσαν».

Γιατί δεν ήρθαν οι χορηγίες στο ποδόσφαιρο και ήρθαν στο μπάσκετ; Γιατί δεν ασκούσατε πιέσεις για τα 1,4 εκατομμύρια ως ΚΜΑ;

«Έπρεπε να είχαν έρθει. Θα μας έδινε μια άλλη ώθηση στο θέμα της ρευστότητας. Μας είπε ότι περιμένει το άρθρο 99. Υπήρχαν διάφορα που δεν προχώρησαν, λόγω του θέματος του 99. Εμείς αρκούμασταν στον εσωτερικό έλεγχο, λόγω της κατάστασης και μας καθησυχάζει το ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στις πληρωμές και στα περισσότερα θέματα. Υπήρχε μια ροή και περιμέναμε ότι θα έρθουν και οι χορηγίες. Το άρθρο 99 δεν ήρθε, προέκυψε το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ευχόμαστε ολόψυχα να εμφανιστεί ο επενδυτής και να ευοδωθεί η προσπάθεια. Το προσπαθεί ο κ. Ηλιάδης πολύ καιρό, αυτό θέλω να το επιβεβαιώσω».

Πιστεύετε ότι όποιος κάνει επεισόδια στο ματς με τον Πανθρακικό, θα θεωρηθεί ύποπτος;

Όποιος κάνει επεισόδια θα θεωρηθεί ύποπτος. Αν επιτεθεί κάποιος σε παράγοντες του Άρη κτλ, είναι σαν να λέει «μείνετε εσείς».

Οι Ισπανοί μένουν εκτός. Πώς το βλέπετε εσείς αυτό;

«Είναι εσωτερικό θέμα της ομάδας. Όλα πρέπει να γίνονται βάσει της ιεραρχίας. Πάνω από όλα είναι ο Άρης, μετά οι παράγοντες, μετά ο προπονητής, ο αρχηγός και οι ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η σκάλα και πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ο Ρούμπεν και ο Νταβίντ ήρθαν πέρυσι, όταν ήμασταν διοικούσα επιτροπή με τον Αλέκο και τον Σταύρο, και μας δικαίωσαν, μας έκαναν περήφανους με την παρουσία τους. Θεωρώ πολύ καλό τον προπονητή μας. Είχαμε και εμείς προβλήματα και τα αντιμετωπίζαμε βάση της ιεραρχίας».

πηγή: www.athlitikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου