Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

H Mαρία Γιαλένιου στο arisiempr.blogspot.gr


To arisiempr.blogspot.gr βρίσκεται κοντά και στον πολιτισμό εγκαινιάζοντας μία νέα ενότητα παρουσιάζοντας έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη κάθε φορά.

Αυτή τη φορά την τιμή μας κάνει να φιλοξενείται στο blog μας η Μαρία Γιαλένιου μία ιδιαιτέρως ταλαντούχα μουσικός.

Η Μαρία Γιαλένιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, τον αθλητισμό και τα extreme sports συνδυάζοντας τη μουσική με την κίνηση.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διπλωματούχος του πιάνου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος Μουσικής Προπαιδείας από το Ωδείο Βορείου Ελλάδος.

Ασχολείται με το Tango Argentino, διδάσκει Μουσική-Κινητική Αγωγή, πιάνο και συνθέτει μουσική. Η ενασχόλησή της με τη μουσική σύνθεση ξεκίνησε όταν θέλησε να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές της να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τη φωνή τους μέσα από το τραγούδι.

Πιστεύει ότι η μουσική, ως τέχνη και επιστήμη, έχει τεράστια δύναμη και σε συνδυασμό με την κίνηση αποτελούν τέλειο μέσο ανάπτυξης, καλλιέργειας και θεραπείας του ανθρώπου σε σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο για όλες τις ηλικίες. Με τον τρόπο αυτό, μουσική και κίνηση, μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινωνίας και της ζωής στον πλανήτη.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε μέρος της δουλειάς της και να την υποστηρίξετε.  Πατήστε τους συνδέσμους εάν θέλετε να κάνετε like στη σελίδα της στο Facebook ή να την ακολουθήσετε στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου