Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ένοχοι οι... μεγάλοι χορηγοί της ΠΑΕ παοκ


Ένοχος για όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπως ανακοινώθηκε σήμερα στις 10.30.

Το δικαστήριο, τον καταδίκασε για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την κατ´ εξακολούθηση παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Ένοχοι κρίθηκαν άλλοι 16 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Σαχπατζίδης που καταδικάστηκε με την «επιβαρυντική περίσταση της νομιμοποίησης εσόδων κατ ' επάγγελμα».

Τσοχατζόπουλος και Σαχπατζίδης είχαν ως κοινή... ποδοσφαιρική συνισταμένη την ΠΑΕ παοκ. Ο Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, φέρεται μεταξύ άλλων να πλήρωσε 230.000 ευρώ για εισιτήρια διαρκείας του παοκ. Μάλιστα ο ίδιος στο δικαστήριο αναφερόμενος στο Σαχπατζίδη είπε: «Μου έδωσε ένα πόσο και μου είπε ότι θα με υποστήριζε μέσω παοκ αλλά και ρωσοπόντιων που είχαν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη».

Ο Σαχπατζίδης ήταν εκ των βασικών μετόχων της ΠΑΕ παοκ. Πριν την έλευση του Σαββίδη ο επιχειρηματίας κατείχε το 18% των μετοχών της ΠΑΕ και αποτελούσε τον βασικό χρηματοδότη του συλλόγου.

Οι ποινές θα ανακοινωθούν το αργότερο ως αύριο και αναμένεται να είναι βαρύτατες και για τους δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου