Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Χαλαρά ο Αυτοκράτορας τον πελάτη του...


Ο Άρης αντιμετωπίσε τον αιώνιο πελάτη παοκ στο κλειστό της Πυλαίας στον προημιτελικό κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για τους κίτρινους, όπως και για τον αντίπαλό τους.

Ο παοκ άρχισε καλύτερα το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα που πάντως δεν ξεπέρασε τους πέντε πόντους. Ο Αυτοκράτορας σταδιακά έφερε το παιχνίδια στα ίσια και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του και την ανωτερότητά του έφτασε να προηγείται και με 4 πόντους (30-34).

Ο Αρης εξακολούθησε να προηγείται σ' όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα ενώ τη μεγάλη επίθεση την εξαπέλυσε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Με τον παοκ να εγκλωβίζεται στην άμυνα του Αυτοκράτορα, ο Άρης έχτισε διαφορά ακόμα και 9 πόντων (54-63 με τρίποντο του Ασημακόπουλου) που εν τέλει οδήγησε την ομάδα στη νίκη.

Μάλιστα ο πελάτης εκτός από το 50% των καθαρών κερδών που θα δώσει στον Άρη δε θα αποφύγει τη βαριά τιμωρία αφού το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά με το σκορ στο 58-65 λόγω ρίψης κροτίδων.

H ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έφτασε στη σπουδαία νίκη-πρόκριση κι έκανε παρέα στους Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, με τους οποίους θα περιμένει μαζί το νικητή της τελευταίας αναμέτρησης των προημιτελικών ανάμεσα στον Ηλυσιακό και στον Ολυμπιακό (10/10, 19:00/Δ.Τ.) και την προσεχή κλήρωση της επόμενης φάσης.


Τον Αυτοκράτορα θαύμασε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ παοκ Ζήσης Βρύζας.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 32-34, 47-50, 63-71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου