Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«Έτσι κερδίσαμε τον παοκ»


Ο Βαγγέλης Αγγέλου προπονητής του μπασκετικού Άρη φιλοξενήθηκε στον "Arena" αναφορικά με την νίκη της ομάδας του στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον παοκ και ανέλυσε το πώς χτίστηκε αυτή η νεανική ομάδα των κίτρινων, η οποία δίνει από νωρίς το στίγμα της για το μέλλον. «Όταν λέω το περιβάλλον εννοώ αυτό που κάναμε με τον Νίκο Γκάλη, και την περασμένη εβδομάδα  βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί. Οι παίκτες είδαν τι σημαίνει Άρης. Ο Άρης είναι σαν  μία ομπρέλα που δεν τρυπιέται όταν κάνει χαλάζι ή βρέχει και αυτό βοήθησε να εξισορροπηθεί η πίεση και το στρες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Αγγέλου. Αναλυτικά:


«Είναι αλήθεια ότι είναι ιδιαίτερη η φλόγα της συμπαράσταση στην νίκη και στον ενθουσιασμό. Την επόμενη μέρα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με επαγγελματισμό. Από σήμερα το πρωί όλοι στα γραφεία δουλεύουμε για αυτό το πράγμα. Φτιάχνουμε την ομάδα από την αρχή από το καλοκαίρι με πολύ απλές αρχές. Και τις αρχές θέλουμε να τις έχουμε και γύρω από τον πυρήνα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Γιατί αυτό το προϊόν που δουλεύουμε μπορεί να είναι ένας χώρος που να χαλαρώνει και να δημιουργούνται παρέες, ώστε να ξεφεύγουμε από την ωμή πραγματικότητα. Κάναμε την κατάλληλη επιλογή χαρακτήρων. Μία μικρή ανάλυση της καριέρας τους, από  τι οικογένεια προέρχονται και με ποιον τρόπο προσπαθεί να επιβιώσει όλα τα χρόνια. Μιλήσαμε τα βρήκαμε, απλώσαμε αυτή την ιδέα  και έμενε η πιστοποίηση που περνάει από την κατάσταση των παικτών.  Τώρα περνάμε στην επόμενη φάση δηλαδή, όταν έρχεται κάτι καλό ή κακό και πως θα το διαχειριστούμε» για να προσθέσει:

«Είναι θέμα δουλειάς και σχεδιασμού. Όταν μιλάγαμε το καλοκαίρι το θέμα για εμάς ήταν αν θα ταλαιπωριόμαστε ή αν θα πηγαίναμε να βάλουμε ενέργεια στο ντεπόζιτο και θα καταφέρουμε να  πείσουμε τα παιδιά κάπου μακριά μαζί και να διαχειριστούν τις δυσκολίες . Το κάναμε.  Πήγαμε στην Φλώρινα στην Γερμανία και δεν θα έλεγα ότι περάσαμε ευχάριστα, εννοώ εργασιακά. Η ομάδα μας προβλημάτισε το τελευταίο 15ημερο αλλά τελικά φάνηκε ότι η επιλογή αυτή μας δικαίωσε. Το ενεργειακό μας έδωσε δύναμη να αντεπεξέλθουμε στο παιχνίδι και η ομαδικότητα που είναι στο περιβάλλον της ομάδας. Και όταν λέω το περιβάλλον εννοώ αυτό που κάναμε με τον Νίκο Γκάλη, και την περασμένη εβδομάδα που βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί. Οι παίκτες είδαν τι σημαίνει Άρης. Ο Άρης είναι σαν  μία ομπρέλα που δεν τρυπιέται όταν κάνει χαλάζι ή βρέχει και αυτό βοήθησε να εξισορροπηθεί η πίεση και το στρες. Είμαι εναντίον να φρενάρω τους παίκτες. Θέλω και να μιλάνε και να είναι ανοιχτοί. Αλλά το μέτρο θα πρέπει να το δούμε. Ελπίζω να μην γίνουμε γραφικοί και αυστηροί».

Στην συνέχεια ανέφερε:

«Πιστεύω ότι η δική μας ομάδα είναι μακριά από αυτό που έχουμε οργανώσει. Σας είπα ότι επιλέξαμε την μπαταρία της ενέργειας και της ομαδικότητας και έχουμε άπειρη μπασκετική ύλη για επαναλήψεις. Επίσης μεμονωμένα ο κάθε καλαθοσφαιριστής  αντιμετωπίζετε ξεχωριστά. Οι νέοι είναι σαν να περνάνε από το γυμνάσιο στο Λύκειο που σημαίνει ότι τώρα έχουν Πανελλήνιες όχι απλά εξετάσεις. Είμαστε δίπλα τους και θα παρακολουθούμε την διαδρομή τους. Θα τους υποστηρίξουμε θα τους μαλώσουμε και η ωριμότητα έρχεται στην πράξη από την διαδρομή και τον χρόνο. Αυτό που είπαμε χθες είναι ότι ο καλός παίκτης δεν έχει μνήμη. Σκέφτεται την επόμενη στιγμή. Χρειάζεται ένας ρεαλισμός και μία λογική».

Για το ματς που ακολουθεί στην Δράμα:

«Η Δράμα έχει ακολουθήσει δύο τρία μοντέλα και με την προσπάθεια μου κάνει είναι μία επαρχιακή ομάδα με καλό κλίμα. Την διαχειρίζονται πολύ καλά και έχει επιλέξει να φτιάξει ένα ρόστερ αρκετά ουσιαστικό με έναν καλό προπονητή που είναι μαχητής και τον εκτιμώ. Έχει καλούς ξένους δύο πεντάρια που ό ένας είναι δυνατός στο καλάθι, και ο άλλος είναι πιο ελαφρύς και μπορεί να κάνει και τρίποντα. Έχει και τρεις γκαρντ που έχουν έφεση στο σκοράρισμα. Έχουν φτιαχτεί για άμεσα αποτελέσματα. Περιμένουμε ένα άκρως δύσκολο παιχνίδι που δεν έχουμε χρόνο και θα χρησιμοποιήσουμε από τα αποθέματα της ενέργειας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου