Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Kόντης και Sportvision για Άρη


Για τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Ηλιάδη σχετικά με το συμβόλαιο του Ντιόγκο Σιστόν μίλησε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ,  Γιάννης Κόντης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Θέλαμε να λύσουμε το συμβόλαιο του Σιστόν, αφού έπρεπε να αδειάσει θέση ξένου για να χωρέσει ο Αμπρέου. Ο Σιστόν όπως ήταν φυσικό ζήτησε τα χρήματα του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του. Εμείς κάναμε ένα συμφωνητικό τότε ότι αν φύγει και δεν βρει άλλη ομάδα θα του πληρώσουμε το ποσό των 220.000 ευρώ που προέβλεπε για την τελευταία χρονιά το συμβόλαιό του. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA εάν έβρισκε ομάδα με λιγότερα χρήματα θα έπρεπε να του αποδώσουμε τη διαφορά. Ο Σιστόν δεν βρήκε ομάδα αμέσως και προσέφυγε στη FIFA με αυτό το χαρτί. Μετά από τρεις μήνες υπέγραψε στο Λεβαδειακό, και από ότι θυμάμαι είχα έρθει σε επαφή μαζί τους ζητώντας κάποια αποδεικτικά έγγραφα.

Όσον αφορά την υπεύθυνη δήλωση αυτή πήγε στην ΕΠΟ και ήταν τυπική υπόθεση ότι ο Άρης δεν χρωστάει στον παίκτη δεδουλευμένα χρήματα. Το τρίτο έγγραφο με την οφειλή 12.000 ευρώ μάλλον θα ήταν κάποια δεδουλευμένα χρήμτατα που δεν ήθελαν να μπουν στη δήλωση και έτσι έγινε ξεχωριστή συμφωνία».

Για τα όσα υποστήριξε γενικότερα ο Δημήτρης Ηλιάδης χθες, ο Γιάννης Κόντης τόνισε: «Διαχειρίστηκα ένα σωρό παίκτες, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, μόνο αυτό του Σιστόν. Και με όσους δημιουργήθηκαν προβλήματα κερδήθηκαν δικαστικά πχ. Αμορόζο, ή όπως κέρδισα εγώ την υπόθεση του Κάμπορα. Όταν λες πως θες να ασχοληθείς με το αύριο της ομάδας, όπως λέει ο κ. Ηλιάδης δεν γίνεται να αφήνεις υποννοούμενα για άλλα πρόσωπα και να κοιτάξεις τα δικά σου θέματα».


Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλος της SportVision Στέφανος Νικόπουλος σχετικά με τις καταγγελίες του Δημήτρη Ηλιάδη που αφορά το χρέος των «κιτρίνων» προς την εταιρεία.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Το 2006 έγινε μια συμφωνία για τις διαφημιστικές πινακίδες αλλά και για κάποια χορηγικά προγράμματα. Όμως όταν ήρθε η ώρα για να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας έγινε καταγγελία της σύμβασης από τον κύριο Σκόρδα, ζητώντας μας αντί για 400.000 ευρώ αντί για 300.000 που ήταν η αρχική συμφωνία. Εμείς δεν είμασταν σε θέση να συμφωνήσουμε με τα νέα δεδομένα, αφού υπήρχε ήδη κάποια αρχική συμφωνία, αλλά το κυρίως πρόβλημα για μας ήταν πως υποστήκαμε μια δυσφήμιση της εικόνας μας στην αγορά. Υπήρξε προσφυγή στα δικαστήρια, αφού δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε με κάποια από τις επόμενες διοικήσεις της ΠΑΕ Άρης. Μόνο, τώρα με τον κ. Ηλιάδη βρήκαμε κάποια ανταπόκριση».

Για τον υπήρξε κάποια προσπάθεια συμβιβασμού εκ μέρος του Άρη: «Υπήρχε από κάποια διοίκηση μια επαφή ώστε να δοθεί κάποια προκαταβολή κάποιου ποσού και να λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού πρότιστος στόχος μας ήταν να εφαρμοστεί η συμφωνία για να ικανοποιηθούν και οι πελάτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου