Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Κριτική; Πιστοποιητικό αντισκορδικών φρονημάτων έχεις;


Η κριτική στον Άρη εδώ και χρόνια έχει απαγορευτεί. Τουλάχιστον από τη στιγμή που οι "επαγγελματίες οπαδοί" ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας όχι απλά απαγορεύτηκε αλλά όποιος μιλούσε οδηγήθηκε είτε έτσι είτε αλλιώς σε "εξοστρακισμό" ή στην "πυρά" σαν μάγισσα στο μεσαίωνα.

Πριν το 2004 είχε το όνομα "σουπεράς". Μετά μετονομάστηκε σε "ποντίκι" ή "βρυκόλακας" ή "φάντασμα του παρελθόντος". Από το 2009 και έπειτα έγινε "σκορδόσκυλο".

Πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που ζουν για να "υπονομεύουν". Είναι φυσικό άλλωστε σε μία τεράστια ομάδα όπως ο Άρης κάποιοι να σκέφτονται "περίεργα" και η κριτική τους να έχει άλλους "πονηρούς" σκοπούς. Αυτό συμβαίνει σε κάθε σχηματισμό είτε λέγεται ομάδα, είτε λέγεται κόμμα, είτε λέγεται οικογένεια.

Στον Άρη έχουμε φτάσει πλέον στα όρια της παράνοιας. Και ας μιλήσουμε για το σήμερα: κάποιοι βλέπουν τον "σκορδικό" κίνδυνο να είναι προ των πυλών, όπως την περίοδο του ψυχρού πολέμου υπήρχε ο "κομμουνιστικός" κίνδυνος. Όσοι κάνουν κριτική βαφτίζονται "σκορδόσκυλα" ελαφρά τη καρδία. Για να κάνεις κριτική πρέπει να είσαι δηλωμένος "αντισκορδικός" να τον έχεις αποτάξει ως διάολο, και να τον καταράζεσαι 3 φορές την ημέρα, (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) έως ότου γίνεις αρχικά γραφικός και εν συνεχεία παρανοϊκός και φυσικά πρέπει να είσαι κάτοχος πιστοποιητικού "αντισκορδικών" φρονημάτων. Και πάλι ίσως προμοτάρεις τον Σκόρδα...

Η καλοπροαίρετη κριτική είναι υγεία. Αν κάτι μας οδήγησε ως εδώ, ήταν σε σημαντικό βαθμό και η έλλειψη ελέγχου και ουσιαστικής κριτικής. Το δυσάρεστο είναι ότι ούτε η παρούσα διοίκηση φαίνεται να τη δέχεται, βλέποντας κι αυτή... φαντάσματα, όπως και όλες οι υπόλοιπες που πέρασαν από τον Άρη πέφτοντας στην παγίδα. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγάζω από δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Το blog αυτό με τη μικρή δύναμη που έχει θα κάνει καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική προς όλους με μόνο στόχο ο Άρης να γίνει ξανά μεγάλος, μεγαλύτερος από ποτέ. Ουτοπικό; Μπορεί... Αν δεν ονειρεύεσαι όμως δεν προχωράς ποτέ μπροστά.

ΥΓ. Συγχαρητήρια για την κίνηση της Κ.Μ.Α. που οργάνωσε το περίπτερο του Άρη στη ΔΕΘ. Φυσικά, αυτή ήταν μία αυτονόητη κίνηση που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία του Α.Σ., πόσω μάλλον τώρα που ο σύλλογος συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής. Περιμένω από την Κ.Μ.Α. το ανάλογο ενδιαφέρον και για την ΑΜΚ. Θα βγει ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση που να ενημερώνει επίσημα (και όχι καφενειακά) τον κόσμο του Άρη ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία; Και το κυριότερο (γιατί η διαδικασία ανοίγματος της ΑΜΚ θα γίνει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι): Με την εύρεση επενδυτή-χρηματοδότη ασχολείται κανείς; Ή περιμένουμε να πέσει από τον ουρανό σαν μάννα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου