Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ολυμπιακός Βόλου - Άρης Θεσσαλονίκης 1-0


Ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχθηκε σήμερα τον Άρη στο ΕΑΚ της θεσσαλικής πόλης για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Ούτε στο Κύπελλο καταφέρε να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη ο Αρης, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Έτσι η ομάδα της Μαγνησίας πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον γ' γύρο του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε, διότι ήταν ανώτερος από τον Αρη, στον οποίο ναι μεν έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση ο Αγκάνθο όντας άπραγος εδώ και 170 μέρες, ωστόσο έδειξε χτυπητές αδυναμίες.

Λόγω των απουσιών ο Μιλίνκοβιτς αναγκάστηκε να πειραματιστεί βάζοντας τον Ροκ Ελσνερ σε θέση στόπερ δίπλα στον Πουλίδο και τον Καραγκούνη σε θέση δεξιού μπακ δίνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ανάσες στον Ψυχογιό. Από κει και πέρα, τον ρόλο του του αμυντικού χαφ πήρε ο Οικονομόπουλος, με χαφ τους Τριανταφυλλάκο, Σουνά, ενώ στις πτέρυγες κινούνταν οι Ιμπέ και Καραγιάννης. Οι υπόλοιποι της ενδεκάδας, αυτοί ήταν οι Μπουζάνης, Τσουμάνης και Αγγελούδης.

Στο α' ημίχρονο το ματς δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο μέχρι το 30'. Επί της ουσίας δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη φάση μπροστά στις δυο εστίες με τον γηπεδούχο, Ολυμπιακό Βόλου να απειλεί για πρώτη φορά στο 32' σε μία φάση, όπου οι οικοδεσπότες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Τσουμάνη.

Το 0-0 παρέμενε με τους Βολιώτες να απειλούν εκ νέου στο 45', αλλά και στις καθυστερήσεις με τον Μπρέσκα, όμως οι προσπάθειες του Σλοβάκου επιθετικού δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.


Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που είχε την πρώτη υποψία φάσης και δη στο 49' με τον Καπετάνο που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που έκανε, πέρασε άουτ. Το 0-0 παρέμενε και στο 56' ο Αρης έφθασε με πολύ μεγάλες αξιώσεις στο γκολ, όμως η κεφαλιά –ψαράκι του Αγγελούδη σε σέντρα του Ιμπέ πέρασε άουτ.

Στο 60' ο Μιλίνκοβιτς πέρασε στο ματς τον Νταβίδ Αγκάνθο που έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση τη φετινή σεζόν με τους «κίτρινους», όμως ο Ισπανός δεν έφερε άλλον αέρα στην ομάδα μας. Στο 72' ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο ματς και τον Μανιά για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, όμως στο 74' προδόθηκε από τον γκολκίπερ του. Ο Ντιν Μπουζάνης «έπνιξε» το σουτ του Κατσίκη που είχε μπει στο 58' αντί του Ολίσε δίνοντας έτσι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Και εκεί που, ενδεχομένως, κάποιοι να ανέμεναν αντίδραση από τον Αρη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που παρέμειναν στη θέση του οδηγού στο ματς. Οι Βολιώτες έψαξαν το δεύτερο γκολ, όμως όχι με τόσο όρθοδοξο τρόπο με συνέπεια το 2-0 να μην έρθει ποτέ.

Βέβαια παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν για 2η φορά, το 1-0 τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης έναντι του Αρη που σε ένα ακόμα ματς έδειξε αδυναμίες που ήταν αρκετές με δεδομένες και τις απουσίες.

ΣΚΟΡΕΡ: 74' Κατσίκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 12' Οικονομόπουλος, 29' Πουλίδο, 53' Ιμπε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Καρράς, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας (83' Μινδώνης), Ολίσε (58' Κατσίκης), Μπρέσκα, Καπετάνος, Ακόστα, Γκούρμα (64΄ Γιενκά).

ΑΡΗΣ: Μπουζάνης, Καραγκούνης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Τσουμάνης, Τριανταφυλλάκος, Έλσνερ, Σουνάς (68' Νταμαρλής), Ιμπε (60' Αγκάνθο), Καραγιάννης (72' Μανιάς), Αγγελούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου