Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Aνακοίνωση ΚΜΑ για την ΑΜΚ


Πριν λίγο η Κοινωνία Μελών Άρη εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης. Η ανακοίνωση:


Παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ένας ασταμάτητος και αδιάκοπος πόλεμος εις βάρος κάθε θεσμού που έχει σχέση με τον ΑΡΗ μας, μεταξύ των οποίων και η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ. Προπύργιο της επίθεσης εναντίον μας αποτελεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, για την οποία άλλοι μας χρεώνουν ότι δεν την έχουμε καν αποφασίσει, άλλοι ότι σκοπίμως την καθυστερούμε, άλλοι ότι δεν την θέλουμε, άλλοι ότι 5 μήνες δεν κάνουμε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή των «εισαγγελέων» σε αυτή την επίθεση, παρά μόνο ομοιάζουν ως προς την παραπληροφόρηση των φιλάθλων του ΑΡΗ ενώ προφανής στόχος τους είναι η πλήρης απαξίωση της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, όπως και κάθε άλλου φορέα του ΑΡΗ.

Κάναμε υπομονή, αναμένοντας την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με την ανακοίνωση της ΑΜΚ αλλά βλέποντας ότι υπάρχει καθυστέρηση που δεν οφείλεται σε μας αλλά σε γεγονότα ξένα προς εμάς, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του ΑΡΗ σχετικά με το θέμα.

Το τωρινό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, αμέσως μετά τις εκλογές τις ΠΑΕ, την τυπική ανάληψη καθηκόντων από την διοίκηση του κυρίου Ηλιάδη, και την αρνητική απάντηση από το Υπουργείο σχετικά με την αύξηση των 5 εκ ευρώ που είχε αποφασίσει διοίκηση του κυρίου Γρόλλιου, ζήτησε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευση Μετόχων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με σκοπό την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η πρόσκληση δημοσιεύτηκε στις 10.6.2013 και η Συνέλευση ορίστηκε για την 5η Ιουλίου 2013, όπως ορίζει και ο νόμος. Σημειωτέον ότι η απόρριψη της προηγούμενης ΑΜΚ των 5εκ ευρώ, έγινε γνωστή από το αρμόδιο Υπουργείο τέλη Ιουνίου, ήτοι 1 περίπου μήνα μετά την αποστολή του σχετικού πρακτικού.

Την 5η Ιουλίου στην Συνέλευση των Μετόχων αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 7εκ ευρώ προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει όποιος επιθυμεί ποσοστό μεγαλύτερο του 51%. Στην ίδια Συνέλευση αποφασίστηκε να διατηρήσουν οι παλιοί μέτοχοι το δικαίωμα προτίμησης  μέχρι την 5η Σεπτέμβρη, με δυνατότητα επέκτασής του για ένα μήνα ακόμη. Ενημερώνουμε τους πάντες ότι κανένας παλαιός μέτοχος δεν έχει ασκήσει αυτό το δικαίωμα,ούτε έχει γίνει η επέκτασή του, οπότε η ΑΜΚ είναι ανοικτή για τον οποιοδήποτε θέλει να αποκτήσει το 51% της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Έκτοτε, εστάλησαν νόμιμα και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά (πρακτικά, παράβολα, πρόσκληση σε Συνέλευση) στο Υπουργείο. Μας ζητήθηκε αρχές Αυγούστου να τροποποιήσουμε μια παράγραφο του πρακτικού και να πληρώσουμε ένα επιπλέον παράβολο. Αφού εστάλησαν και αυτά στις 8/8 άρχισε ο Γολγοθάς. Η υπάλληλος που χειρίζεται τον φάκελο μας έλειπε σε άδεια, ενώ μετά την επιστροφή της ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στο Υπουργείο, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Παρόλα αυτά και μετά από συνεχείς προσπάθειες, πιέσεις και επισκέψεις στο Υπουργείο επικοινωνήσαμε με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας, ο οποίος μας ζήτησε επιπρόσθετα ένα κωδικοποιημένο Καταστατικό και την πληρωμή του παραβόλου του 1%ο, το οποίο και έγινε άμεσα, με κατάθεση από το ταμείο της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ. Σημειωτέον ότι το κωδικοποιημένο Καταστατικό ήταν έτοιμο από τον Δεκέμβριο του 2010 από τον κύριο Χριστοφορίδη, αλλά όπως αποδείχτηκε οι προηγούμενες διοικήσεις της ΠΑΕ δεν το έστειλαν ποτέ.

Επισκεφτήκαμε δύο φορές το Υπουργείο αυτήν την εβδομάδα αλλά λόγω της απεργίας οι πόρτες ήταν κλειστές. Καταφέραμε να επικοινωνήσουμε σήμερα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας και αναμένουμε εξελίξεις από Δευτέρα.

Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ, η οποία τρέχει κανονικά αλλά πρέπει να ανακοινωθεί και από το Υπουργείο. Εμείς που θέλουμε να γαντζωθούμε στις καρέκλες μας κάναμε αύξηση 7εκ ευρώ. Εμείς που θέλουμε να μην γίνει η αύξηση πληρώσαμε μέχρι σήμερα 7.500 ευρώ από το ταμείο μας. Όλα τα ανωτέρω στοιχεία υπάρχουν  στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ και είναι στη διάθεση κάθε μέλους για ανάγνωση, αλλά μέχρι και σήμερα δεν ζητήθηκαν από κανέναν. Ωστόσο, ακούμε συνεχώς φωνές και κατηγορούμαστε για κωλυσιεργία, για κοροϊδία και για την επιθυμία μας να παραμείνουμε γαντζωμένοι στις καρέκλες μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί υποψήφιος επενδυτής με τα λεφτά ανά χείρας, εμείς άμεσα θα κινήσουμε τις διαδικασίες αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ούτε σε εμάς  αρέσει να είναι ο ΑΡΗΣ όμηρος των αδειοδοτήσεων και των περιορισμών στις μεταγραφές και ξέρουμε πολύ καλά ότι για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται χρήματα και προς το σκοπό αυτό κινούμαστε.

Θεωρούμε δε ότι όλη αυτή η αναταραχή που σκόπιμα δημιουργείται έχει μοναδικό σκοπό να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα, αφού οι επιθέσεις γίνονται στοχευμένα προς όλους τους θεσμούς του ΑΡΗ. Η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ κατά τη διάρκεια της θητείας της, πέρα από τις προαναφερόμενες κινήσεις, βοήθησε στο βαθμό που μπορούσε για την επίτευξη των συμφωνιών του άρθρου 99, δημιούργησε το περίπτερο στην ΔΕΘ χωρίς να επιβαρύνει το ταμείο της καλύπτοντας το 90% του κόστους από υποστηρικτές του φορέα, πλήρωσε από το ταμείο της τα παράβολα που χρειάστηκαν για την ΑΜΚ, την Δευτέρα θα ολοκληρώσει και τον έλεγχο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με τη λήψη και των τελευταίων στοιχείων που ζητήθηκαν,έλαβε έγγραφη δέσμευση από τη  NEXIA ότι θα παραδώσει το πόρισμα μέχρι τη 15/10/2013 το αργότερο, μείωσε τα λειτουργικά έξοδα της κατά 50% και γενικά κάνει ότι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα συμφέροντα του ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ των χιλίων προβλημάτων που πήρε ως προίκα από τις προηγούμενες διοικήσεις χρειάζεται ενότητα, συσπείρωση, δουλειά και υπομονή. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εχθροί του και γι’ αυτό φροντίζουν για το αντίθετο. Δυστυχώς, υπάρχει μερίδα του κόσμου που από την υπερβολική αγάπη για την ομάδα,  παρασύρεται από όλη αυτή τη λάσπη, λάσπη που πετάνε πρώην παράγοντες και επαγγελματίες οπαδοί, αλλά δεν θα τους περάσει. Εμείς από το πόστο μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό της ομάδας και για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε ότι αφορά δε τους εξωτερικούς εχθρούς, οι οποίοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος από τις επιθέσεις που δεχόμαστε στο εσωτερικό, έχουμε να τους στείλουμε ένα μήνυμα. Ο ΑΡΗΣ έχει και διοίκηση και μεγαλομέτοχο και κανένας σας δεν μπορεί να παίζει μαζί του. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να διαλύσετε τον ΑΡΗ των 100 χρόνων ιστορίας είστε γελασμένοι. Μπορεί να καταφέρνετε να τον αγγίξετε αλλά ποτέ δεν θα τον ρίξετε, ποτέ δεν θα τον νικήσετε. Να ξέρετε ότι είμαστε ήδη έτοιμοι για τις κινήσεις μας. Μην μας προκαλείτε άλλο.

Στηρίζουμε τον ΑΡΗ και όλους τους φορείς του. Στηρίζουμε τη διοίκηση και περιμένουμε την ολοκλήρωση των εξαγγελιών της. Στηρίζουμε τους παίκτες μας και τον προπονητή μας, ο οποίος με την έλευση του έδωσε αέρα ελπίδας. Για όλους αυτούς που περιμένουν την αγωνιστική αποτυχία δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να δεχτούμε τα χτυπήματα τους. Μείνετε όμως μακριά από την ομάδα και το αγωνιστικό της τμήμα και αφήστε το να δουλέψει και να ανακάμψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όσους δε ονειρεύονται να δουν την αγαπημένη μας ομάδα εκτός Superleague τους καλούμε να αλλάξουν πλευρό.

Καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει και να προστατεύσει την ομάδα στο Κυριακάτικο παιχνίδι και να ωθήσει την ομάδα μας στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου