Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Oι καταδίκες Ηλιάδη - Σκόρδα

Τo SoccerPlus έφερε την Τετάρτη 31/8 στην επιφάνεια το θέμα με τον πρόεδρο ΠΑΕ που έχει πέντε καταδίκες, δύο για πλαστογραφία, δύο για ακάλυπτες επιταγές και μια για απάτη όλες σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαϊδη το ζήτημα αφορά τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης Δημήτρη Ηλιάδη ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί προκειμένου η ΠΑΕ να πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.


Ο Ηλιάδης υποστηρίζει ότι αυτές οι καταδίκες δεν επηρεάζουν τη σχέση του με τον Άρη καθώς έχει παρέλθει η δεκαετία από την τελευταία καταδικαστική απόφαση που αφορά υπόθεση της περιόδου 1996-98. Η νομική υπηρεσία της Superleague μάλιστα αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και μπορεί να παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ.

Προβλήματα με τη δικαιοσύνη είχε όμως και ο έτερος υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές για τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης Λάμπρος Σκόρδας. Από έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε ότι εις βάρος του υπάρχουν τουλάχιστον τρεις καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει. 

Ο Σκόρδας έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε πρώτο βαθμό μετά από μήνυση που του έκανε ένας άλλος πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, ο Σωτήρης Καραμπέρης για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Λάμπρος Σκόρδας έχει άλλη μία καταδικαστική απόφαση εις βάρος του μετά από μήνυση που του κατέθεσε η ΠΑΕ παοκ. Του την επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και πάλι για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα", της οποίας ήταν εκδότης, που έκανε λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον παοκ με αφορμή την σύλληψη Σαχπατζίδη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Επίσης ο Σκόρδας τον περασμένο Ιούνιο καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 2.500 ευρώ. Επρόκειτο για την εκδίκαση της υπόθεσης με τους πρώην εργαζομένους στα Αθλητικά Νέα η οποία αφορούσε τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου