Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Παπαδόπουλος: "Θέλω να γίνω ηγέτης!"

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αισθάνθηκε απαραίτητος μέσα από τις επαφές που είχε με τον Άρη και αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που τον επέλεξε, απορρίπτοντας τις υπόλοιπες προτάσεις που είχε. Ο 24χρονος μέσος δήλωσε μεταξύ άλλων έτοιμος να αναλάβει ρόλο ηγέτη στην ομάδα ενώ αναφέρθηκε και στις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από τους κίτρινους.



Αναλυτικά η συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρο της Κυριακής»:

Πώς νιώθεις που επέστρεψες μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα;

«Μέχρι στιγμής νιώθω καλά. Γύρισα σπίτι μου, στην οικογένεια μου. Πέρασα καλά στο εξωτερικό. Απλά τώρα κάνω μια νέα αρχή στην καριέρα μου, και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Δυσκολεύτηκες να απαντήσεις στην πρόταση του Άρη;

«Από την αρχή το είδα θετικά, γιατί ο Άρης με ήθελε πολύ. Με έπαιρνε ο κ. Μούτας τηλέφωνο κάθε μέρα για αρκετό καιρό, και κατάλαβα ότι με ήθελε. Ένιωσα απαραίτητος στην ομάδα, για αυτό και ήρθα».

Άλλες προτάσεις από την Ελλάδα είχες;

«Υπήρχαν κάποιες προτάσεις, ναι, αλλά προτίμησα τον Άρη».

Ήταν από ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι…»

Ερχόμενος στον Άρη, τι βρήκες;

«Αυτό που είδα ήταν μια σοβαρότητα, μια διάθεση να πάνε όλα καλά. Είδα ανθρώπους που από την πρώτη μέρα είναι κοντά μας, όπως βλέπω ότι επίσης υπάρχει μεγάλη πίστη για τη δουλειά, η οποία γίνεται σε όλους τομείς».

Υπήρχαν άνθρωποι από το κοντινό σου περιβάλλον, που αμφισβήτησαν την απόφαση σου να συνεχίσεις στον Άρη;

«Και να υπάρχουν δεν δίνω σημασία, γιατί η απόφαση είναι δική μου και την υποστηρίζω 100%, ό,τι και να γίνει».

Η προετοιμασία πως κυλά μέχρι στιγμής;

«Πολύ καλά. Γίνεται καλή δουλειά και υπάρχει ποικιλία στις προπονήσεις. Κάθε μέρα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, κάτι που φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Μέσα από τα φιλικά, οι παίκτες δείχνουν διάθεση και δίψα για να διακριθούν».

Πως είναι η μέχρι τώρα συνεργασία σου με τον Γιάννη Χατζηνικολάου;

«Όλα κυλούν όπως πρέπει. Είναι φυσικά ακόμα νωρίς και ο προπονητής προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Πιστεύω πάντως πως εγώ προσωπικά, αλλά και όλη η ομάδα, προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτά που θέλει».

Στα μέχρι τώρα φιλικά του Άρη, φαίνεται ξεκάθαρα πως θα είσαι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας. Αυτό, σε γεμίζει ευθύνη;

«Σίγουρα με γεμίζει με ευθύνες, προσπαθώ όμως να ανταπεξέλθω. Ήρθα εδώ για να παίξω και να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τους στόχους του. Η ομάδα περιμένει από εμένα, όπως και εγώ από τον ίδιο μου τον εαυτό, γιατί κάνω μια επανεκκίνηση στην καριέρα μου και θέλω να διακριθώ».

Αν και στα 24 σου, θεωρείσαι από τους πιο έμπειρους στην ομάδα, με παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πιστεύεις ότι μπορείς να αναλάβεις ηγετικό ρόλο στον φετινό Άρη;

«Πρέπει να αναλάβω, εφόσον είμαι από τους πιο έμπειρους και μεγάλους ηλικιακά. Είναι και η θέση μου τέτοια, που πρέπει να πρωταγωνιστήσω».

Ακόμα ο παρτενέρ σου πάντως στον χώρο του κέντρου φαίνεται πως δεν έχει βρεθεί. Εσύ με ποιον συνεργάζεσαι καλύτερα;

«Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής».

Μπορούμε να θέσουμε από τώρα κάποιο στόχο για τη φετινή χρονιά ή είναι νωρίς;

«Σίγουρα είναι νωρίς. Μπορεί να πούμε ότι πάμε για τη σωτηρία και να μπούμε στα πλέι οφ ή μπορεί να πούμε ότι πάμε για τα πλέι οφ, και στο τέλος να παλεύουμε για την παραμονή μας.

Το καλύτερο που πρέπει να πούμε στον κόσμο είναι ότι στόχος μας θα είναι η ομάδα να παίζει όσο καλύτερο ποδόσφαιρο γίνεται, οι αντίπαλοι να “ματώνουν” για να μας κερδίσουν και όταν χάνουμε, να φεύγουμε με τα γόνατα από το γήπεδο, ξέροντας ότι τα έχουμε δώσει όλα. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι».

Πριν λίγες μέρες είχατε την ευκαιρία να παίξετε ένα πολύ δυνατό φιλικό απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, όπως η Ρόμα.

«Για μένα αυτά τα φιλικά είναι επικίνδυνα, για κάθε ομάδα. Έχεις άλλο κίνητρο. Είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα από αυτούς τους αγώνες, με τέτοιες μεγάλες ομάδες, Δεν ξέρεις και πως το αντιλαμβάνονται οι αντίπαλοι. Γιατί, δεν πιστεύω πως η Ρόμα έδωσε το 100% των δυνατοτήτων της. Για αυτό είναι καλύτερο αυτά τα παιχνίδια να τα αφήνουμε στην άκρη. Να τα κρατάει ο κόσμος, που ελπίζω να χάρηκε. Εμείς πρέπει να το ξεχάσουμε και να συνεχίσουμε».

Τι εμπειρίες αποκόμισες από το εξωτερικό και την παρουσία σου στη Διναμό Δρέσδης;

«Γενικά σαν άνθρωπος αποκόμισα εμπειρίες. Όχι μόνο ως παίκτης. Οργανωτικά ήταν πολύ καλά. Σαν χώρα, στη Γερμανία όλα κυλούν όπως πρέπει».

Στη σύγκριση Ελληνικού πρωταθλήματος και Τσβάιτε Λίγκα, ποιος κερδίζει;

«Η δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Είναι τουλάχιστον δύο επίπεδα πάνω από τη Superleague. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια…».

Το συμβόλαιο σου είναι μονοετούς διάρκειας. Αν και είναι λίγο νωρίς, σκέφτεσαι να συνεχίσεις και την επόμενη σεζόν στον Άρη;

«Είναι νωρίς να το συζητάμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε να πετύχει η ομάδα αυτά που πρέπει, να κάνω και εγώ μια καλή χρονιά, και βλέπουμε…».

Η επιστροφή σου στην Εθνική Ομάδα, υπάρχει στην άκρη του μυαλού σου;

«Πάντα υπάρχει. Ο καθρέφτης του καθενός όμως είναι το γήπεδο. Εκεί δείχνεις αν αξίζεις να είσαι στην Εθνική ή όχι. Με τα λόγια, δεν πετυχαίνουμε τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου