Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Άλλος Τάτος φέτος...

O Aνδρέας Τάτος θα είναι και φέτος ποδοσφαιριστής του Άρη. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του ποδοσφαιριστή να έρθει ως ελεύθερος η διοίκηση του ολυμπιακού σκεπτόμενη την περίπτωση του πρώην συμπαίκτη του Τάτου, Μήτρογλου, κράτησε τα δικαιώματά του. Ο Μήτρογλου, υπενθυμίζω είχε απορριφθεί από τον Βαλβέρδε αλλά ο Μαρινάκης δεν τον πούλησε ούτε φυσικά τον άφησε ελεύθερο. Και δικαιώθηκε...



Ο Τάτος αγωνίστηκε στον Άρη και πέρυσι. Μεταξύ των τριών δανεικών που ήρθαν από την ομάδα του Πειραιά ήταν το "μεγαλύτερο" όνομα. Και ήταν κι αυτός για τον οποίο οι προσδοκίες ήταν οι μεγαλύτερες από τον κόσμο του Άρη. Όταν μάλιστα έκανε μία φοβερή εμφάνιση στο "Καραϊσκάκης" απέναντι στην ομάδα του ολυμπιακού η επιστροφή του θεωρήθηκε κάτι παραπάνω από δεδομένη. Ο Μίτσελ εκείνη την ημέρα είπε: "Ο Τάτος είναι ποδοσφαιριστής εξαιρετικού επιπέδου. Παίζει σε μια στιγμή ιδιαίτερη για το σύλλογο του και έδειξε ότι έχει ποιότητα και ότι μπορεί να προσφέρει." Τα λόγια αυτά ουσιαστικά έκαναν βέβαιη την παραμονή του Τάτου στο ρόστερ του Ολυμπιακού για φέτος.

Εντούτοις, και παρά το γεγονός ότι στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας ο Τάτος ήταν από τους καλύτερους παίχτες του Ολυμπιακού (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) στις προπονήσεις ο Μίτσελ δεν τον επέλεξε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Τάτος ως ευλογία ήρθε στον Άρη και συμπληρώνει το ρόστερ σε μία νευραλγική θέση.

Ο Ανδρέας Τάτος πέρυσι δεν έδειξε όλες τις ικανότητές του στον Άρη. Φέτος αναμένεται να είναι πολύ καλύτερος, προσωπικά περιμένω να δω τον Τάτο του Ατρομήτου, έναν καταπληκτικό ποδοσφαιριστή, έναν Έλληνα Λατίνο, που οδήγησε μαζί με το Μήτρογλου την ομάδα της Αθήνας σε μεγάλες επιτυχίες. Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Ο Τάτος ξέρει τα "κατατόπια": Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να ξέρει που πηγαίνει. Ο Τάτος ξέρει το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και πλέον αντιλαμβάνεται την πίεση για αποτέλεσμα καθώς και τις γενικότερες δυσκολίες που υπάρχουν. Γνωρίζει την πόλη, τον τρόπο ζωής που διαφέρει από την Αθήνα, ακόμα θα προσαρμοστεί καλύτερα και στις καιρικές συνθήκες όπως η υψηλή υγρασία. Πέρυσι πάντως τα είδε όλα! Κυριολεκτικά...

2. Ο Τάτος "γουστάρει": Ο Τάτος σε αντίθεση με πέρυσι, που η μόνη εναλλακτική του ήταν ο υπό διάλυση ΟΦΗ, φέτος είχε και άλλες επιλογές, με σημαντικότερη (εντός Ελλάδας) αυτή του Ατρομήτου. Του Ατρομήτου που τον ανέδειξε, που αγωνίστηκε συνολικά τέσσερα (!) χρόνια, του Ατρομήτου των οικονομικών εγγυήσεων του Σπανού και της Ευρώπης. Αυτός όμως φέρθηκε έξυπνα, δείχνοντας πως πρώτιστος στόχος του είναι να παίξει ποδόσφαιρο σε μία ομάδα με ευρεία λαϊκή απήχηση. Επιπλέον, θέλει να παίξει ποδόσφαιρο σε μία ομάδα με την οποία σε 6 μόλις μήνες δέθηκε. Δεν είναι τυχαία η έκφρασή του "επέστρεψα σπίτι μου".

3. Ο Τάτος θέλει να "κλείσει" στόματα: Ο Τάτος ήρθε πέρυσι στον Άρη λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του πρώην προπονητή του στον ολυμπιακό Ζαρντίμ, ο οποίος ουσιαστικά δεν τον υπολόγιζε. Ο νυν προπονητής του ολυμπιακού, ο Μίτσελ δεν πρόλαβε ούτε να τον δει σε προπόνηση. Νιώθοντας απογοητευμένος, και γνωρίζοντας την αξία του θεωρούσε σχεδόν βέβαιη την επιστροφή του και ένταξή του στον ολυμπιακό (ειδικά μετά τις δηλώσεις Μίτσελ). Πλέον μετά την "απόρριψη" και από το Μίτσελ είμαι βέβαιος ότι έχει θιχτεί ο εγωισμός του. Το είπε μόνος του: "Πλέον θα μιλήσω στο γήπεδο". Κακά τα ψέματα... Πέρυσι ήρθε περισσότερο για να πάρει κάποια παιχνίδια στα πόδια του. Φέτος έρχεται για να δείξει τι αξίζει και να γίνει ηγέτης του νέου Άρη!


4. Ο Τάτος θα έχει βοήθειες και αναμένεται να εργαστεί σε επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα: Οι λόγοι που αναμένω έναν καλύτερο Τάτο δεν είναι όμως μόνο ψυχολογικοί. Ο Τάτος πέρυσι είχε λίγους ποιοτικούς συμπαίκτες. Φέτος αναμένεται να είναι περισσότεροι. Αυτοί θα τον "απελευθερώσουν" αφού δεν θα αποτελεί το μόνο φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες. Ουντότζι, Παπαδόπουλος, Ιμπέ και Μανιάς είναι σημαντικές προσθήκες ενώ όλοι αναμένουμε και τη βελτίωση του Έλσνερ με σταθερή αξία μεσοεπιθετικά τον μεγάλο Νταβίντ Αγκάνθο. Αυτό που θεωρούμε καλύτερο είναι και το περιβάλλον εργασίας του ποδοσφαιριστή. Τι πρέπει να αποφευχθεί; Αν το πάθημα έγινε μάθημα πρέπει να εξασφαλιστεί, μετά την πιθανή υπαγωγή στο άρθρο 99, η διοικητική σταθερότητα, η σταθερότητα στο τεχνικό και προπονητικό επιτελείο καθώς και η τακτοποίηση των τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν μία επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα που σε συνδυασμό με τους υψηλότερους στόχους αυξάνουν την πιθανότητα καλύτερης απόδοσης ενός ποδοσφαιριστή. Ο Ανδρέας Τάτος επιπρόσθετα, ανήκει στην ομάδα του Άρη από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου με όλα τα θετικά επακόλουθα.

ΥΓ. Η υπαρκτή ή ανύπαρκτη υπόθεση Ηλιάδη θεωρώ ότι ήδη έκανε κακό στο σύλλογο. Το ζήτημα όμως δεν αποκαλύφθηκε από το δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαϊδη, όπως λέγεται, αλλά από την "ειδική" σε αυτά τα θέματα ιστοσελίδα soccerplus (το δημοσίευμα ΕΔΩ). Το ζήτημα φυσικά δεν είναι κατά πόσον ο Ηλιάδης έχει καταδικαστικές αποφάσεις πριν από 15 ή 30 χρόνια (άλλωστε πολλοί επιχειρηματικοί και ποδοσφαιρικοί παράγοντες έχουν τέτοια τρεχάματα). Το ζήτημα είναι αν αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν τη σχέση του Ηλιάδη με τον Άρη και την παρουσία του στο δ.σ. της ΠΑΕ. Αν την επηρεάζουν η ευθύνη της ΚΜΑ θα είναι τεράστια και η ήδη μικρή αξιοπιστία της θα πληγεί περισσότερο αφού θεωρείται από κάποιους ως η "ασφαλιστική δικλείδα" του συλλόγου. Αυτό όμως δεν αποδείχθηκε ποτέ από το 2006!
YΓ2. Βλέποντας τη διαφήμιση της Nova μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά στον τεράστιο Νίκο Γκάλη. Ήταν το μόνο πρόσωπο του μακρινού παρελθόντος που η διαφήμιση εκθειάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου