Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το παράρτημα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!


H επικείμενη μεταγραφή του Ανδρέα Τάτου ήταν μία μεγάλη επιτυχία της ΠΑΕ Άρης. Ο Τάτος είναι ο ποιοτικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής στη θέση που αγωνίζεται. Την απόρριψη του Τάτου από το Μίτσελ δεν είδε καλά ούτε ο κόσμος του ολυμπιιακού ούτε η διοίκηση της ομάδας η οποία όμως εμπιστεύεται τον τεχνικό της. Κάποιοι όμως χαλάστηκαν περισσότερο! 



Είχαν προηγηθεί κάποιες αστείες μέρες με άφθονο γέλιο στα ερτζιανά της πόλης. Γνωστοί και γνωστές ραδιοφωνικοί προαγωγοί της ομάδας που αγαπούν, με το γνωστό ειρωνικό και γελοίο ύφος τους, θεωρούσαν απίθανη τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή στον...περυσινό "ολυμπιακάρη" αφού ο Τάτος θα προτιμούσε την υγιή και "ευρωπαία" ομάδα που τον ανέδειξε, τον Ατρόμητό. Φυσικά δεν έλειψαν και τα ρατσιστικά σχόλια εναντίον του ποδοσφαιριστή (που η καταγωγή του είναι από τη Χειμάρα) από τους δημοσιοκάφρους - οπαδούς.


Το "παράρτημα του Ολυμπιακού" πέρυσι κατά γενική ομολογία ήταν η πιο αδικημένη ομάδα της Ελλάδας. Η προπαγάνδα όμως των ΜΜΕ δούλεψε πολύ καλά. Ο Άρης έγινε... "ολυμπιακάρης". Γιατί όμως ο Ολυμπιακός δάνεισε παίχτες στον Άρη και γιατί φέτος ο Άρης απέκτησε τον Τάτο (πιθανότατα με μορφή δανεισμού); Καταρχάς, ο Άρης έχει περιορισμό στις μεταγραφές του. Μπορεί να αποκτήσει μόλις 3 παίχτες κάθε έτος άνω των 24 ετών ενώ αυτοί που θα είναι κάτω των 24 πρέπει να είναι Έλληνες; Ποια ομάδα έχει τόσο μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ σε αυτές τις ηλικίες στην Ελλάδα; Μόνο ο ολυμπιακός. Ο Άρης, επιπλέον, παρά τα προβλήματά του προσελκύει κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή που ζητά να αγωνιστεί αλλά και να προβληθεί σε ευρύ κοινό, είναι ένα μαγαζί γωνία και για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ακόμα και ο ολυμπιακός σαν ομάδα εφόσον βλέπει ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν απειλείται από τον Άρη (ο Άρης βρίσκεται σε πτωχευτική διαδικασία) προτιμά να αναπτυχθούν οι ποδοσφαιριστές του και κατά συνέπεια να αυξηθεί η αξία τους σε μία μεγάλη ομάδα. Oι παράγοντες αυτοί ισχυροποιούνται αν λάβουμε υπόψιν και τις εναλλακτικές του ολυμπιακού και των ποδοσφαιριστών του: Είναι ο αιώνιος αντίπαλος παναθηναϊκός, η αεκ της Γ' Εθνικής και ο παοκ του Ιβάν Σαββίδη που απέκτησε καλύτερους, όπως το Ροναλντίνιο, το Μαλουντά, τον Μπερμπάτοφ, το Μισίμοβιτς και πάει λέγοντας...

Ο Ροναλντίνιο λίγο πριν φορέσει τη φανέλα του παοκ
Την εποχή της παγκοσμιοποίησης και της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου αυτοί φυσικά προσπαθούν να κάνουν το ασπρόμαυρο... κιτρινόμαυρο. Αυτό στην ψυχολογία ονομάζεται "προβολή". Είναι ένας μηχανισμός άμυνας του "εγώ", η διαδικασία κατά την οποία κατηγορείς κάποιον για κάτι στο οποίο πιστεύεις ότι εσύ έχεις αδυναμία ή ευθύνη.


Ακόμα και τα ψάρια στο πασαλιμάνι γνωρίζουν τις επί δεκαετίες σχέσεις των δύο ομάδων. Ένας από τους οπαδούς-ηγέτες της ομάδας της Κωνσταντινούπολης χρόνια τώρα το φωνάζει δυνατά: "Είμαστε θυγατρική!". Οι ιδιωτικές συναντήσεις μεταξύ των εκάστοτε προέδρων και μεγαλομετόχων των δύο ομάδων είναι περισσότερες από τους μεταξύ τους αγώνες με πιο πρόσφατη αυτή του Σαββίδη με το Μαρινάκη που αποκαλύφθηκε γιατί... του ξέφυγε σε συνέντευξη τύπου! Φυσικά τα εντόπια ΜΜΕ απιοσώπησαν το θέμα εν ονόματι της "προαιώνιας έχθρας", μιας αντιπαλότητας πιο αστείας από αυτή  των Φουρτουνάκηδων και Βροντάκηδων!


Αλλά ο φανατικός παοκτζής Γιώργος Σκαρτάδος είναι ένα πρόσφατο παράδειγμα και πρέπει να αναφερθεί! Ο Σκαρτάδος βετεράνος του παοκ και του ολυμπιακού (της γνωστής τεράστιας οικογενείας των βετεράνων "του παοκ και του ολυμπιακού" βεβαίως βεβαίως) που έκανε εκπομπές ως ραδιοφωνικός παραγωγός μόνο για την ομάδα του παοκ σε αθλητικό ραδιόφωνο, και προσπαθούσε να βρει τρόπους ώστε ο παοκ να γίνει πρωταθλητής και φιλοξενούσε συμπαίκτες του στον παοκ (και "στον παοκ και ολυμπιακό") για να μιλήσουν για τις "μεγάλες επιτυχίες" τους εναντίον του ολυμπιακού και μιλούσε για τις αδικίες του ολυμπιακού εις βάρος του κατατρεγμένου παοκ ανέλαβε προ ημερών υψηλό πόστο στις ακαδημίες του ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη!!! Ο Σκαρτάδος μάλιστα απάντησε μέσα από μια ανάρτηση του στο twitter. Γράφει μεταξύ άλλων: "Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι είμαι παοκ και ούτε θα το κάνω τώρα." Σε πιστεύουμε Γιώργο... Απλά αναβαθμίστηκες! Φυσικά στο ραδιοφωνικό σταθμό που εργαζόταν (και φυσικά σε κανέναν άλλον) δεν αναφέρθηκε αυτή η "επαγγελματική" συνεργασία! Αποσιωπήθηκε, γιατί ο παοκ είναι ο αντίπαλος του ολυμπιακού. Βελάξτε λοιπόν!

Άλλος ένας "παοκτσής"
Οι απόφοιτοι πρώτης δημοτικού (με "καλά Γ") δημοσιογράφοι-ρεπόρτερς του κατατρεγμένου από θεούς και ανθρώπους παοκ αλλά και του μεγιστάνα του πλούτου Ιβάν Σαββίδη δεν μιλούν φυσικά για τους δικούς τους δανεικούς ποδοσφαιριστές: Ολίσε, Νέσιντ. Δύο δανεικοί παίχτες και μία συνισταμένη:


Η ομάδα που έχει τα δικαιώματά τους, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η αγαπημένη ομάδα κάθε ρωσικής κυβέρνησης από καταβολής σοβιετικού και ρωσικού κράτους. Από τους  Ολίσε, Νέσιντ ο πρώτος αγωνίστηκε πέρυσι ενώ φέτος παρέμεινε και ήρθε και ο δεύτερος. Κάντε μία σύγκριση και θα καταλάβετε ότι το παράρτημα της ΤΣΣΚΑ και ο "ρουφιάνος" του Πούτιν είναι εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου