Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Aν ο Αγκάνθο έπαιζε στον παοκ...


Ζούμε σε μία πόλη. Η διαφορά νοοτροπίας όμως είναι τεράστια. Άρης και παοκ έχουν οπαδούς που έχουν άλλη φιλοσοφία ζωής σε πολλά ζητήματα. Σε κάποια από αυτά οι αρειανοί είμαστε υπερβολικά "ρεαλιστές", βάζουμε πάνω από όλα την ομάδα και όχι τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η ομάδα είναι ΚΑΙ αυτοί. Δεν μας πολυενδιαφέρουν οι ποδοσφαιριστές και οι μπασκετμπολίστες (εξαίρεση μοναδική ΙΣΩΣ είναι ο Νίκος Γκάλης) αλλά "μόνο η ομάδα".



Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν κάποιες "ειδήσεις". Κακοήθειες για πολλούς, αλήθειες για άλλους. Ο Νταβίντ Αγκάνθο πραγματικά είχε προβλήματα στην προετοιμασία. Είναι γνωστό πως παρά την τεράστια του κλάση και ποιότητα, είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Οι "κακοήθεις" λένε πως ο Αγκάνθο δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με το Χατζηνικολάου. Zητάει, λένε, να παίζει βασικός (θαρρείς και ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια), και δεν είναι σωστός στις προπονήσεις δεχόμενος τις παρατηρήσεις του προπονητή του. Είναι έτσι; Μπορεί. Και ποιος φταίει αν φταίει κάποιος; Ο Αγκάνθο φυσικά για πολλούς αρειανούς σε συζητήσεις στο διαδίκτυο και όχι μόνο!


Πριν ανανεώσει ο Αγκάνθο τη συνεργασία του με τον Άρη υπήρξαν πολλοί αρειανοί, ειδήμονες και μη, που ήταν εναντίον αυτής της κίνησης της διοίκησης. Η αμφισβήτηση προέρχεται από πέρσυ. Το επιχείρημα των αρειανών φιλάθλων ήταν ότι το νέο "ακριβό" συμβόλαιο του Αγκάνθο δεν του άξιζε. Έχει πρόβλημα με το γόνατο, είναι μεγάλος σε ηλικία, είναι οξύθυμος, έχει προβληματικό χαρακτήρα και "δεν είναι καλό παιδί". Ο ίδιος σε συνέντευξή του στα ΑΝ των Συντακτών είχε πει πως στοχοποιήθηκε γιατί είχε στοχοποιηθεί ο Άρης. Η ανανέωση του Αγκάνθο κρύβει ένα μεγάλο ρίσκο που είναι πολύ πιθανό να μη βγει είναι η αλήθεια. Ένα ρίσκο που ήταν όμως μονόδρομος λόγω και του περιορισμού των μεταγραφών. Είναι γεγονός όμως πως ο άνθρωπος που κουβάλησε, στις πλάτες του, τον προβληματικό Άρη για μία ολόκληρη χρονιά είναι υπό μεγάλη αμφισβήτηση. Τι θα γινόταν αλήθεια αν ο Αγκάνθο έπαιζε στο συμπολίτη παοκ;


Καταρχάς, για τον παοκτσή ο Νταβίντ Αγκάνθο δε θα ήταν "κακό παιδί". Άλλωστε ο παοκτσής δε ψάχνει γαμπρό για την κόρη του. Ο Αγκάνθο δε θα ήταν "οξύθυμος" όπως στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα, ο ολυμπιακός, το ΠΟΚ, ο Άρης, οι εξωγήινοι, τα νεφελίμ και ο Θεός ο ίδιος θα είχαν στοχοποιήσει τον παοκ στο πρόσωπο του Μεγάλου Ηγέτη Νταβίντ Αγκάνθο. Η ενέργεια του προς τον διαιτητή στον αγώνα με τον Ατρόμητο θα ήταν πράξη ηρωική και θα γινόταν ήρωας εις το τετράγωνο, ένας από αυτούς. Ίσως να τον κατηγορούσαν κιόλας που δεν περίμενε το διαιτητή έξω από τα αποδυτήρια να του ρίξει κανά μπουκέτο. Έτσι θα αντιδρούσε ο κάθε παοκτσης άλλωστε. Για το λόγο αυτό θα έβγαιναν μπλουζάκια, καπελάκια, κασκόλ, με τη φυσιογνωμία του, θα γίνονταν σύνδεσμοι με το όνομά του. Ο Τσε Γκεβάρα θα ήταν απλά ένα γατάκι μπροστά στον αντάρτη Νταβίντ που έφαγε 7 αγωνιστικές για το ΤΙΠΟΤΑ και χωρίς να εκπέσει η ποινή του, στον άνθρωπο - σύμβολο. 

Θέλει να παίξει ο Νταβίντ των γκολ; Είναι τραυματίας ο Νταβίντ των γκολ; Μπορεί να βγάλει 90λεπτο ο Νταβίντ των γκολ; Δε θα τους ένοιαζε! Και το φάντασμα του Νταβίντ Αγκάνθο θα ήταν απαραίτητο για τους άπειρους και έμπειρους συμπαίκτες του! Θα ήταν ο καθοδηγητής τους, ο προπονητής εντός γηπέδου. Αν ήταν 36 (ο Νταβίντ είναι μόλις 32) θα μπορούσαν να τον βλέπουν να παίζει και 120 λεπτά σε κάθε 90λεπτο. Ο προπονητής που θα του πήγαινε κόντρα; Αυτός που θα του μείωνε την προσωπικότητα, ακόμα και αν είχε ψηφιστεί και ως ο καλύτερος προπονητής για δύο συναπτά έτη, ακόμα και αν είχε πάρει τίτλο με την... ΑΕΛ, ακόμα και αν είχε οδηγήσει τον... Ατρόμητο σε τελικούς και στην Ευρώπη, θα ήταν τελειωμένος προπονητικά. Θα έφευγε κλωτσιδόν κέρδιζε - έχανε και θα τον έβριζαν έχανε - κέρδιζε. Θα τους είχε προσβάλλει το μεγάλο Σύμβολο και δε θα είχε θέση στην ομάδα.

Ακόμα και ο πολυεκατομμυριούχος μεγαλομέτοχός τους που τους έβγαλε από το βούρκο της Γ' Εθνικής, θα έτρωγε πέσιμο. Θα του έριχναν μπουκάλια, που προτίμησε τον "λίγο" και δεν προστάτεψε τον πολεμιστή Νταβίντ, τον Νταβίντ της Primera και της Real Μαδρίτης. Και αν τον έδιωχνε τον "ήρωα", τελικά θα είχε μία επιλογή γιατί αλλιώς θα ξεκινούσε ο πόλεμος: Να τον "πείσει" να επιστρέψει!

Xωρίς απαραίτητα να φτάνεις στα άκρα τα σύμβολα τα δημιουργείς. Και τα "εκμεταλλεύεσαι". Και στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Δεν τα απαξιώνεις.

Ο Νταβίντ δεν παίζει στον παοκ όμως... Ευτυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου