Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Άρης - Ρόμα 1-2 (video)

Ο Άρης πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του απέναντι στη Ρόμα στο γεμάτο ένταση "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά υπέκυψε στο τέλος με 2-1. Οι "κίτρινοι" προηγήθηκαν με εκπληκτικό φάουλ του Σαλόζιε Ουντότζι, αμύνθηκαν σωστά κόντρα στους Ιταλούς, αλλά η πίεση των "τζιαλορόσι" απέδωσε καρπούς στο τέλος.



Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ξεκίνησε το παιχνίδι με σχήμα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, δεξιά ο Ηρακλής και αριστερά ο Μαργαρίτης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και  Κύργιας. Στη μεσαία γραμμή  οι Οικονομόπουλος και Παπαδόπουλος. Στις πτέρυγες οι Σταυρόπουλος και Ουντότζι, στον άξονα ο Τριανταφυλλάκος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς.


Ο Ρούντι Γκαρσία παρέταξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 τους Σκορούπσκι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Τοροσίδη και  αριστερά ο Ντοντό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καστάν και Μπενάτια. Αμυντικά χαφ οι Στρουτμαν και Πιάνιτς. Στις πτέρυγες οι Καπράρι και Λαμέλα στον άξονα ο Μαρκίνιο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μποριέλο.


Το σημερινό φιλικό κόντρα στη Ρόμα έδωσε το δικαίωμα σε παλιούς και νέους να αποκομίσουν εμπειρίες και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν απέναντι σε μία πλήρης ομάδα. Οι Ρωμαίοι από το ξεκίνημα του αγώνα είχαν την κατοχή της μπάλας κλείνοντας τους Θεσσαλονικείς στα καρέ τους. Μπορεί με ωραία ανάπτυξη να έφταναν στα καρέ του Διούδη όμως έλειπε η τελική πάσα που θα έδινε το δικαίωμα στον Μποριέλο να βρεθεί σε θέση βολής. 

Ο Άρης ήταν πολύ καλά παρατεταγμένος στην άμυνα με διπλή ζώνη και εύκολα μπλόκαρε τους Ιταλούς. Επιθετικά είχε σε τρομερή μέρα τον Ουντότζι. Μάλιστα ο Νιγηριανός μέσος στο 17ο λεπτό πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με απευθείας φάουλ. Από πλάγια και αριστερή θέση ο Ουντότζι είδε τον Σκορούπσκι εκτός θέσης στέλνοντας απευθείας την μπάλα στα δίχτυα της Ρόμα. Αυτό το γκολ δεν άρεσε στον Ρούντι Γκαρσία που αντέδρασε με φωνές στον πάγκο της ομάδας του.


Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Διούδη δύο φορές μέχρι το πρώτο μισάωρο του αγώνα. Η πρώτη ήταν με το ανάποδο ψαλίδι του Μποριέλο με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 28’ ένα σουτ του Λαμέλα με τον Διούδη να πέφτει στην γωνία του και να σώσει τον Άρη.

Η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ της Ρόμα με ποσοστό που έφτανε το 56% και τον Άρη να προσπαθεί να κρατήσει το 1-0 με όλους τους πάικτες στην άμυνα του. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου βλέποντας τους παίκτες να κλείνονται ζητούσε συνεχώς να ανέβουν. Στο 39’ σε μια γρήγορή επίθεση της Ρόμα Ο Μποριέλο από την μεγάλη περιοχή δεν μπόρεσε να πιάσε όπως θα ήθελε το σουτ με τον Διούδη να πέφτει και να διώχνει. Στο 45’ ο Μποριέλο και πάλι δεν κατάφερε με το κεφάλι αυτή την φορά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.



Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την συμμετοχή του Φραντσίσκο Τότι με τον αρχηγό της Ρόμα να παίρνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Βασίλη Τοροσίδη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά στην επανάληψη και στο 54’ μετά από σέντρα ακριβείας του Τότι ο Μαρκίνιο έπιασε εξ’ επαφής την κεφαλιά με τον Διούδη να πέφτει και με διπλή προσπάθεια να αποκρούει την μπάλα. 

Ο Άρης απάντησε στις ευκαιρίες της Ρόμα στο 60′ μετά από  σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Τριανταφυλλάκος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σκορούπσκι.

Οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Η Ρόμα προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και ο Άρης να αμύνεται καταπληκτικά και να προσπαθεί να βγει σε κόντρα αντεπίθεση. Το σφυροκόπημα των Ιταλών ήταν συνεχόμενο. Μετά από 70 λεπτά οι Ρωμαίοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης με κοντινή κεφαλιά του Οσβάλντο. Ήταν και η μοναδική στιγμή που η άμυνα του Άρη έχασε τα μαρκαρίσματα.

Στο 78’ είχαμε την απάντηση του Άρη στο γκολ της Ρόμα. Η μπάλα στρώθηκε στον Νταμαρλή και από τον άξονα έπιασε το δυνατό σουτ με τον Σκορούπσκι με τα ακροδάχτυλα να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στα κάθετο δοκάρι.


Στο 80’ είχαμε το δεύτερο γκολ της Ρόμα με τον Μπαλζαρέτι από τα αριστερά να βγάζει την σέντρα με τον επερχόμενο Μπράντλεϊ πάνω στην κίνηση να πιάνει το πλασέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

O Άρης στη συνέχεια του αγώνα αντέδρασε σπασμωδικά και δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία της Ρόμα.


ΑΡΗΣ: Διούδης (56′ Μπουζάνης), Ηρακλής (76′ Λεμονής), Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης (70′ Αγκάνθο), Παπαδόπουλος (76′ Νταμαρλής), Οικονομόπουλος (61′ Σουνάς), Σταυρόπουλος (61′ Κοτσαρίδης), Ουντότζι (61′ Καραγιάννης), Τριανταφυλλάκος (70′ Έλσνερ), Μανιάς (56′ Αγγελούδης)

ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Καστάν (46′ Τάλο), Στρούτμαν (62′ Μπαρτζαρέτι), Μαρκίνιο (62 Ταντέι), Λαμέλα (46′ Μπράντλεϊ), Πιάνιτς (46′ Τότι), Μπενάτια (62′ Μπουρντίσο), Καρπάρι (46′ Ρομανιόλι), Ντοντό (62′ Βέρε), Μποριέλο (62′ Οσβάλντο), Τοροσίδης (62′ Γερβάι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου