Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η SOCAR και ο Άρης

Εξελίξεις που πιθανότητα θα έχουν αντίκτυπο και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Άρης σημειώθηκαν σήμερα. Συγκεκριμένα, η αποκρατικοποίηση στην οποία πόνταραν πολύ στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει την αναμενόμενη κατάληξη. Οι ρώσοι έκαναν πίσω και η GAZPROM δεν κατέθεσε προσφορά για την ΔΕΠΑ. Επί της ουσίας δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για την ΔΕΠΑ.


Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Reuters, που επικαλείται πληροφορίες από Έλληνες αξιωματούχους κοντά στη διαδικασία, για τη ΔΕΣΦΑ, προσφορά υπέβαλε τελικά μόνον η SOCAR από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η ρωσική Sintez δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. Επίσης, ο ελληνοτσεχικός όμιλος PPF - Τέρνα, δεν υπέβαλλε προσφορά, είπε στο Reuters άλλη πηγή κοντά στη διαδικασία. 

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΣΦΑ και τη μητρική της, τη ΔΕΠΑ, έληξε στις 13:00. 

Πως όμως η εξέλιξη αυτή μπορεί να επηρεάσει την ΠΑΕ Άρης; Το όνομα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν "ακούστηκε", πρόσφατα, ενώ και ο πρόεδρος Δημήτρης Ηλιάδης στο τέλος Μαϊου, βρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος στη δεξίωση που παρέθεσε η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν σε πολιτικούς και επιχειρηματίες της Ελλάδας.

Πρόεδρος της SOCAR είναι ο Rovnag Ibrahim oglu Abdullayev ο οποίος είναι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου