Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κόντης: "Ο Σκόρδας έβγαλε ένα παραμύθι. Δεν έχει περιουσία! Δεν είναι ο μάγος του Οζ!"


Ο τέως εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του «Sentra 103,3» κι απάντησε μεταξύ άλλων στα όσα του καταλόγισε ο Λάμπρος Σκόρδας χθες μέσω του «Sentra 103,3» και τον προέτρεψε «αφού έχει το know how» και το μαγικό ραβδί να πάει στο κάγκελο να βοηθήσει την ομάδα»!

Παράλληλα, στάθηκε στο πλευρό της τωρινής διοίκησης τονίζοντας πως κάνει ό,τι μπορεί κι όποια κίνηση είναι να γίνει, να γίνει το καλοκαίρι, καθώς αυτό που προέχει είναι να σωθεί ο Αρης.

Η συνέντευξη του Γιάννη Κόντη στον «Sentra 103,3»:

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη: «Στον Άρη γίνεται μία από τα ίδια. Το θέμα είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και θα το πω ανοιχτά ο Σκόρδας είναι αυτός. Εκτός από έναν απ' αυτούς που έχω μιλήσει δεν ξέρω κανέναν από τη διοίκηση.

Οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι εκλεγμένοι από πρωτοδικείο, έχουν αξιοπρεπή στάση και προσπαθούν να δώσουν λύσεις. Δεν ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της ομάδας. Κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια δυσκολία έχουν την ομάδα όπως την έχουν και ξαφνικά βλέπουμε τον Σκόρδα με 30 πραιτοριανούς του, μέσω του ραδιόφωνου του να μιλάει για να φύγει η διοίκηση. Να προβάλλει άτομα τα οποία βγαίνουν στο ραδιόφωνό του και και να λένε να αναλάβει αυτός. Αυτό κάνει.

Ποιος; Ενας Σκόρδας που άφησε 15 εκατομμύρια έλλειμμα όταν έφυγε, που όταν έφυγε έκαναν 22 ή 15 παίκτες -δεν θυμάμαι καλά- προσφυγή κι ακόμα πληρώνει ο Αρης τον Αμορόζο, τον Παλασουέλος, την Β' Εθνική που έριξε την ομάδα... Και λέει ότι έχει το «know how»

Έντεχνα ο Σκόρδας μεταφέρει τα χρέη τα οποία έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Αφού έχει το μαγικό ραβδί και το know how, να βοηθήσει εξωδιοικητικά. Να πάει να συγκεντρώσει τις πνευματικές του δυνάμεις στο κάγκελο και να τους βοηθήσει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η προσπάθεια ανατροπής μιας διοίκησης γίνεται τώρα. Ας το κάνουν το καλοκαίρι. Η ομάδα πρέπει να πάρει τα τρία ματς να σωθεί, να τελειώσει η χρονιά και μετά ας κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά κάποιοι θέλουν να σταματήσουν τον έλεγχο που γίνεται. Γιατί αν με το φτωχό μυαλό τους αν πέσει η ομάδα θα σταματήσει ο έλεγχος κι αν αναλάβουν αυτοί πάλι θα σταματήσει. Κατά το δοκούν λοιπόν κι ο νοών νοείτω».

Για το αν ευνοεί τον Σκόρδα ο υποβιβασμός: «Τον ευνοεί μια ενδεχόμενη πτώση. Έχει βγάλει ένα παραμύθι τόσο χρόνια, «ο θρύλος της Νάρνια». Η περιουσία που έχει υποθηκεύσει. Ο πατέρας του έχει περιουσία, στο όνομά του δεν έχει τίποτα. Ποια είναι η περιουσία του Σκόρδα; Ούτε ο Ζαμπέτας, ούτε ο Αθανασιάδης. Δεν είδα κανένα να του παίρνουν την περιουσία. Αυτοί πήγαν φυλακή γιατί πλήρωσαν τα μετέπειτα χρέη του Σκόρδα και δεν τον έπιασε η εφορία πήρε απαλλαγή».

Για το ποιοι ευθύνονται για το σημείο που έχει φτάσει ο Άρης σήμερα: «Ευθύνονται οι πάντες. Η οικονομική κατάσταση μιας ομάδας είναι απόρροια πολλών χρήσεων μαζεμένων. Με 25 που λένε και 30 που έχει τώρα είναι σε μια οκταετή χρήση. Ακόμα κι όταν λένε ότι μηδένισε το χρέος με το 44 έμεινε να ξεχρεώσει τέσσερα εκατομμύρια.

Όταν κάναμε την πρώτη χρονιά μια ομάδα με μπάτζετ 2-2,5 εκατ. και παίρνανε 50.000 ο καθένας, όταν τελείωσε η χρονιά και βγήκαμε 4οι περπατώντας, ο Σκόρδας ήθελε να τους διώξει και τους έδιωξε και ήθελε να πάρει πρωτάθλημα. Άνοιξε η όρεξη τότε. Και στον κόσμο τον πολύ, που πληρώνει τώρα. Και ο κόσμος ήθελε τα ίδια. Αλλά δεν ρωτούσε κανείς, βγαίνουμε οικονομικά; Αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους… Πήραμε παίκτες, πήγαμε στα αεροδρόμια, κάναμε πρώτη προπόνηση με 15.000 με 40 βαθμούς… Δυο χρονιές δεν τους βγήκε, τη μία χρονιά βγήκε η Λάρισα Ευρώπη που νίκησε τον Ολυμπιακό, μετά έχασε από την Ξάνθη στο Χαριλάου και ήρθε το χρέος. Και η ζημία φέρνει ζημία».

Για την μαφία που έλεγε χθες ο Σκόρδας: «Ας πάει στον εισαγγελέα και να πει ποια είναι η μαφία; Επρεπε να τον έχει καλέσει ήδη. Εγώ και για τον Σκόρδα δεν έχω πει ότι είναι μαφία. Τα λέει γιατί θέλει να γυρίσει να διοικήσει. Δεν μπορεί να τα λέει αυτά και να δημιουργεί αναταραχή. Δεν μπορεί να λέει ότι ο Κόντης βγάζει λεφτά, η γυναίκα του Κόντη φέρνει παίκτες. Τον πηγαίνω στα δικαστήρια τόσα χρόνια να τον καταδικάζω γιατί δεν μπορεί να τα αποδείξει, φεύγει ως συκοφάντης, δηλώνει άρρωστος και δεν έρχεται. Να του ρίχνω ποινές φυλάκισης που του έχω ρίξει. Αυτή τη στιγμή έχω κοινοποιήσει μια ποινή, που αν δεν πληρώσει θα πάει φυλακή.

Μια μερίδα έχει πειστεί ότι είναι ο μάγος του Οζ και θα πάρει τρία ματς και το 95% δεν θέλει να τον βλέπει. Να γυρίσω κι εγώ στον Άρη; Μπορώ να πάρω τρία παιχνίδια… Δεν γίνεται έτσι. Ποτέ δεν έχω πει τίποτα, γιατί δεν μπορώ να το τεκμηριώσω. Η αγάπη που έχει για τον εαυτό του είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που έχει για την ομάδα. Δεν μπορείς να ηγείσαι ομάδας έτσι. Αν μου πείτε ότι ο άνθρωπος που έριξε την ομάδα στην Β' Εθνική τότε, έχει το know how να την σώσει τώρα, θα συμφωνήσω μαζί σας».

Για το αν ένας ενδεχόμενος υποβιβασμός τον γλιτώσει από τα χρέη: «Αυτό θα είναι έγκλημα το μεγαλύτερο έγκλημα που θα μπορεί να γίνει. Θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία στους παράγοντες, να σωθεί η ομάδα και να κάνουν μετά τον απολογισμό τους.

Σήμερα πλέον δεν σώνεσαι από τα χρέη, θα ακολουθήσουν κάποια φυσικά πρόσωπα. Δεν θα έχεις έσοδα στη Β' Εθνική, θα πρέπει να πληρώσεις παίκτες, τρίτους, θα πας στη Γ' Εθνική κι εκεί θα πρέπει να βρεις ΑΦΜ. Η FIFA ψήφισε νόμο, που λέει ότι τα χρέη ειδικά για ξένους παίκτες, ακολουθούν και περιπτώσεις πτωχεύσεων. Πιστεύω ότι δεν θα ξεφύγει από χρέη αν αλλάξει ΑΦΜ.

Ο Αρης πρέπει να σώσει την κατηγορία, να βρει ανθρώπους που θέλουν να χάσουν λεφτά στην ομάδα, που έχουν μεράκι να μπουν είτε από το εξωτερικό είτε από εδώ και να κάνει διαφορετική πολιτική τα επόμενα χρόνια. Να πει στον κόσμο ότι πάμε για να σωνόμαστε και να μην έχουμε μεγάλες βλέψεις, αλλά να ξεχρεώσουμε τα χρέη.

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει: «Το περιβάλλον Άρης, το παραγοντικό με κάνει να μην έχω τέτοιες σκέψεις. Όποιος δε ζει στη Θεσσαλονίκη δεν καταλαβαίνει. Έβλεπα ανθρώπους να μου χαμογελάνε και την άλλη μέρα να μου ρίχνουν μαχαιριές στην πλάτη. Δεν το φανταζόμουν ούτε το έχω κάνει ποτέ. Υπάρχει μία μερίδα που εκ των πραγμάτων δεν θέλει να δει τις ομάδες να προοδεύουν. Ήρθε ο Σαββίδης κι έλεγαν, έλα μωρέ αυτός φοράει το ίδιο σακάκι, τρώει σουβλάκια κτλ. Το έλεγαν συνάδελφοι κυρίως κι άρχισε να τους υιοθετεί ο κόσμος, που το εκλαμβάνεται ως πραγματικότητα. Είδαμε όμως ποιος είναι ο άνθρωπος.

Εγώ έφερα έναν άνθρωπο να βάλει χρήματα στον Άρη, τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley και το όνομά του ήταν Φερνάντο Απλα κι άρχισαν λένε, έλα μωρέ ήρθε ο άπλας, αν έρθει η sony θα λένε έλα μωρέ το πόνι... Δεν υπάρχει έδαφος για να ξεφύγουμε από την μικρή αντίληψη ότι οι ομάδες ανήκουν σε εμάς. Σε εμάς ανήκει το πνεύμα. Δεν μπορείς με μία λέσχη ή με μετοχές στον κόσμο ότι μπορείς να έχεις την ομάδα. Γιατί στη δύσκολη στιγμή θα έρθει και θα σου πει, είστε μέλος της λέσχης; Συμμετέχετε στις ζημίες, άρα πληρώστε. Μπορεί να γίνει αυτό; Όχι. Άρα αφήνεις κάποιον να βάζει τα χρήματα και να έχει την ευθύνη των πράξεών του».

Για τους διοικούντες και το συλλαλητήριο που έγινε: «Να δούμε τον Μεσσία αν σώσει την ομάδα. Τους βγάζω το καπέλο στους 4 που έμειναν και δεν παραιτήθηκαν. Μπράβο τους. Γιατί στη διοίκηση που ήμουν εγώ, τους έκαναν ένα ου και παραιτήθηκαν.

Δεν έγινε συλλαλητήριο. Μαζεύτηκε κόσμος που αγωνιούσε. Τους μάζεψε ένα ραδιόφωνο με προτροπές 30 ατόμων που βγαίνουν σε καθημερινή βάση. Το λένε ραδιόφωνο λαϊκής βάσης. Αυτοί οι ίδιοι συνεισφέρουν και κρατάνε το ραδιόφωνο. Αυτοί οι ίδιοι θέλουν να διώξουν τη διοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου