Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μώραλης: «Αισιόδοξος για συμφωνία με τον Άρη»

Ο πρόεδρος της σούπερ λιγκ, Γιάννης Μώραλης κατέδειξε με δηλώσεις του το πλαίσιο στο οποίο αύριο το πρωί θα συζητήσουν η ΠΑΕ Άρης και οι άλλοι δύο εταίροι (ΠΣΑΠ, ΕΠΟ) για την υπό αναζήτηση συμφωνία διευθέτησης των χρεών της ομάδας της Θεσσαλονίκης προς τους πρώην παίκτες της.

Μιλώντας στην εκπομπή “all about Aris” στον «Libero 107,4» ο πρόεδρος της λίγκας κατέδειξε γνώση των ιδιαιτεροτήτων στην περίπτωση της ΠΑΕ Άρης και καλή διάθεση απέναντι της, αναγνωρίζοντας τη διάθεση να πληρωθούν οι οφειλές της και να παραμείνει σε τροχιά λειτουργίας και εξυγίανσης.

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Μώραλη ήταν:

«Είναι ένα πρόβλημα από τα περασμένα χρόνια αυτό του Άρη. Αναλαμβάνοντας την προεδρία της λίγκας, ήρθα σε επαφή με τη διοίκηση και η άποψη που έχω είναι ότι και ο κ. Ζαμέτας αλλά και οι κ.κ. Ψηφίδης και Γρόλλιος δίνουν μάχη για να βελτιώσουν και τα τακτοποιήσουν τα οικονομικά της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό όλοι καταβάλλαμε προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες (καθώς πλην του Άρη υπήρχαν προβλήματα με την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και άλλες ομάδες) και ως τώρα έχουμε πάει καλά.
Πιο συγκεκριμένα για τον Άρη, είμαστε σε διαπραγμάτευση για να αλλάξουμε το τοπίο στα ποσά και τον τρόπο που αυτά καταβάλλονται στους ποδοσφαιριστές. Είναι θεμιτό να λέει μια ομάδα ότι ‘ο πίνακας που συμφωνήθηκε με τις 45 δόσεις δεν αποτελεί βιώσιμη λύση για μένα γιατί είναι σαν να ρίχνω την ομάδα μου’. Σεβόμαστε τον Άρη και θα προσπαθήσουμε στη συνάντηση, αύριο το πρωί να δούμε μήπως μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, επειδή είναι η μοναδική ομάδα με τέτοια ποσά σε ορισμένες περιπτώσεις.
Το θέμα συνδυάζεται από την ομοσπονδία και με το θέμα του άρθρου 99. Πάγια άποψη και επιθυμία της ήταν να μην προσφεύγουν στα δικαστήρια για ποδοσφαιρικούς λόγους οι ομάδες και μας ζήτησε η ρύθμιση να χρησιμοποιηθεί από ομάδες που δεν έχουν προσφύγει στο 99. κάθε μέρος από τα τέσσερα, η λίγκα, Ο ΠΣΑΠ, η ΕΠΟ και ο Άρης καταβάλουμε προσπάθεια για να βρεθεί λύση που θα βγάλει ομάδα από το αδιέξοδο. Έχουμε μια καλή συνεργασία, ελπίζω ότι αύριο θα έχουμε κάποιο καλό νέο, θα έχουμε βρει κάποια λύση για να μπορέσει να γίνει βιώσιμη η ΠΑΕ Άρης. Θα είναι μια δύσκολη πορεία σίγουρα και μετά την όποια συμφωνία, αλλά αυτό αφορά την ΠΑΕ Άρης και όχι τη λίγκα».

Για τα ποσά που οφείλουν οι ομάδες και αφορούν μη δεδουλευμένα χρήματα, τα οποία σχεδόν διπλασιάζουν τις οφειλές του Άρη, είπε: «Η υπογραφή ρητρών είναι ευθύνη αυτών που τις υπέγραψαν, είτε από ανευθυνότητα είτε από άλλους λόγους. Το ‘επί δύο’, για άλλες περιπτώσεις οφειλών, δυστυχώς αφορά κανονιστικό δίκαιο, που συνυπέγραψε η σούπερ λιγκ. Οι διπλασιασμοί οφειλών εξόντωσαν ομάδες. Απορώ γιατί ενώ έγινε το 2007 – 08 αυτή η κίνηση, φτάσαμε στο 2013 για να το αλλάξουμε, ενώ ήταν δεδομένη η κρίση και μαινόταν παγκόσμια. Δυστυχώς ο ΠΣΑΠ δεν δέχτηκε την αναδρομική κατάργηση των ποινών στη συμφωνία που έγινε».

Ειδικότερα για το αντικείμενο της αυριανής συνάντησης, πρόσθεσε: «Αφού υπεγράφη τώρα η συμφωνία, πάμε με τον Άρη, που είναι μεγάλη ομάδα και ξέρουμε ότι ποσά 800 και 900 χιλιάδων είναι δύσκολο να ρυθμιστούν και να αντιμετωπιστούν, καθώς ήδη δουλεύει με προϋπολογισμό ‘στο πάτωμα’, να δούμε τι μπορεί να γίνει. Θεωρώ ότι ακόμη και αν ρυθμίσουμε τις οφειλές θα χρειαστεί δυο – τρία χρόνια να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Ελπίζω να υπάρξει σύγκλιση και να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Η σούπερ λιγκ είναι θετική. Το πρωτάθλημα έχει ανάγκη και τον Άρη και την ΑΕΚ και τις άλλες μεγάλες ομάδες.
Νομίζω ότι πρέπει να συμβάλλουν και οι ποδοσφαιριστές, όπως συνέβαλλαν ήδη. Καταλαβαίνω το παράπονο τους, ότι πολλές φορές διάφορες διοικήσεις σε διάφορες ομάδες τους κορόιδεψαν με συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν. Αλλά τώρα η κατάσταση είναι οριακή, βλέπουν και οι ποδοσφαιριστές ότι οι ομάδες δουλεύουν με πολύ χαμηλά μπάτζετ».

Και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ μου είπε ότι ‘ναι, είμαστε θετικοί για αυτές τις δέκα δώδεκα ιδιάζουσες περιπτώσεις’ που αφορούν τον Άρη, ώστε να βρεθεί μία λύση».

Σχολιάζοντας αν η ρύθμιση αυτή θα ανοίξει το δρόμο της αδειοδότησης για ομάδες που δεν εξασφάλισαν άδεια το περασμένο καλοκαίρι, είπε: «Ο Άρης έχει οφειλές σε παίκτες κυρίως. Υπάρχουν ομάδες με μεγάλες οφειλές στο δημόσιο. Η συμφωνία είναι μια βελτίωση και θα ελαφρύνει τη θέση ομάδων, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Ίσως για μεμονωμένες περιπτώσεις να είναι η λύση. Ο Άρης έπραξε καλώς που τα προηγούμενα χρόνια κατέβαλλε ποσά στο δημόσιο γιατί αν βρεθεί τώρα λύση, μπορεί να λύσει το πρόβλημα του. Η ομοσπονδία έχει θέσει προς εξαίρεση από το άρθρο 99 την παράμετρο «ποδοσφαιριστές, προπονητές, ατζέντηδες, ομοσπονδία και λίγκα». Είναι σημαντική συνάντηση και δεν την κάνουμε για να πούμε όχι, αλλά για να βρούμε κάτι διαφορετικό. Δεν είμαι σίγουρος αλλά είμαι αισιόδοξος».

Κατέληξε μιλώντας και για την προοπτική ανανέωσης των χορηγιών στις ΠΑΕ από την ΟΠΑΠ Α.Ε.: «Είμαστε σε ανταλλαγή συμβάσεων με ΟΠΑΠ με βάση το μνημόνιο που υπογράψαμε το Σεπτέμβριο. Είναι 13 εκ το χρόνο για δυο χρόνια. Για τις φανέλες αναφέρεται ρητά ότι η ΟΠΑΠ θα δει με θετικό τρόπο τις φανέλες. Θεωρώ ότι όταν υπογράψουμε την κεντρική χορηγία, θα πάμε να διεκδικήσουμε σα λίγκα και τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων, ώστε να γνωρίζουν και οι ομάδες τα σίγουρα έσοδα τους για την επόμενη περίοδο».

πηγή: http://www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου