Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

«Έφυγε» ο Γιώργος Σερπετζής


H oικογένεια του Άρη είναι από σήμερα πολύ φτωχότερη. Ένας από τους κορυφαίους αθλητικογράφους του συλλόγου, ο Γιώργος Σερπετζής δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Σερπετζής, που «έφυγε» σε ηλικία 87 ετών, υπήρξε «πατριάρχης» του ρεπορτάζ του Άρη και υπηρέτησε για χρόνια τη δημοσιογραφία στα «Μακεδονικά Νέα» αλλά και τα «Αθλητικά Νέα» του Νίκου Καμπάνη.

Ο Σερπετζής ήταν και θα είναι μία εμβληματική μορφή στην Ιστορία του Άρη, όταν ο σύλλογος που αγαπάμε επικρατούσε σε όλα τα επίπεδα και φυσικά και στο επικοινωνιακό. Ο Σερπετζής αλλά και οι υπόλοιποι ρεπόρτερς της γενιάς του αποτελούσαν τον «καθρέφτη» του μεγάλου Άρη της εποχής.

Ο ίδιος ήταν αυτός που ονοματοδότησε το σύνδεσμο των Φίλων του Άρη «Ιερολοχίτες». Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συνδέσμου:

«Το όνομα του συνδέσμου,όντως πρωτότυπο, έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Παρά το γεγονός οτι οι <<Ιερολοχίτες>>με μπροστάρη το θρυλικό Σαράφο ξεκίνησαν τη δράση τους την δεκαετία του ’60, ως χρονιά ίδρυσής τους θεωρήθηκε το 1970 όταν και στεγάστηκε επισήμως ως <<Σ.Φ ΑΡΗ Αγίας Τριάδας>>. Ένα χρόνο αργότερα σε έναν αγώνα κυπέλλου στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό(νικήσαμε 0-3), 29 οπαδοί του ΑΡΗ απο τη Θύρα 1, βρέθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας.

Ο γνωστός Αρειανός αθλητικογράφος Γιώργος Σερπετζής,στα <<Αθλητικά Νέα>> του Νίκου Καμπάνη,παρομοίασε τους εκδρομείς – οπαδούς με τους θρυλικούς στρατιώτες του Ιερού Λόχου και έτσι ουσιαστικά βάφτισε τον σύνδεσμο, οπότε και το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το καταστατικό με την αλλαγή ονομασίας σε <<Ιερολοχίται Θ1>>»

Το arisiempr.blogspot.gr τον αποχαιρετά με ένα κείμενο που γράφτηκε από τον ίδιο στα «Αθλητικά Νέα» την παραμονή των Χριστουγέννων του 1973 και αναδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Κώστα Ίντου «Η ιστορία του Άρη. Ο κίτρινος Θεός του πολέμου στον 20ο αιώνα».


Aντίο Γιώργο Σερπετζή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου