Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η μεγαλύτερη "νίκη" του Aυτοκράτορα!


Ο Άρης είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα που έκανε το μπάσκετ εθνικό άθλημα και το έβαλε στα σπίτια όλων των Ελλήνων με τη μεγαλύτερη ομάδα που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός τη δεκαετία του 1980. Ως εκ τούτου η κληρονομιά αυτής της φανέλας είναι πολύ βαριά. 

Ο Άρης βρίσκεται σε μία περίοδο ανασύνταξης και οικονομικής εξυγίανσης μετά τη λαίλαπα των παραγόντων που τον έφτασαν στο χείλος της πτώχευσης. Η διοίκηση της ΚΑΕ, παρά τα όποια λάθη, οδηγεί με ασφάλεια το πλοίο στο λιμάνι έχοντας ως σημαντικότερο αρωγό τον πιστό κόσμο του Άρη που τον στηρίζει. Φέτος κατάφερε να άρει το απαγορευτικό της FIBA και με μικρότερο προϋπολογισμό να φτιάξει μία πιο ανταγωνιστική ομάδα σε σχέση με την περυσινή.

Ο Άρης κατάφερε να κάνει φέτος μία μικρή υπέρβαση. Δεν ήταν βέβαια υπέρβαση αυτές καθ' αυτές οι δύο νίκες επί του άτιτλου συμπολίτη αλλά το γεγονός ότι ο παοκ στην αρχή της σαιζόν ξεκίνησε από άλλη αφετηρία σε σχέση με την ομάδα μας.

Ο παοκ εδώ και καιρό βρίσκεται κι αυτός σε καθεστώς εξυγίανσης έχοντας και την οικονομική υποστήριξη ενός μεγάλου επιχειρηματία που καλύπτει πολλές "τρύπες" αν και υπόδικος. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της ομάδας σε σχέση με αυτή του Άρη είναι, όμως, ότι έχει έναν προπονητή και μία αγωνιστική φιλοσοφία εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια.

Είναι πολύ σπουδαίο η εκάστοτε διοίκηση να γνωρίζει τις ανάγκες του προπονητή της και ο προπονητής τις δυνατότητες της διοίκησης. Η καλή συνεργασία σε αυτά τα υψηλά κλιμάκια μίας ΚΑΕ έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στο αγωνιστικό τμήμα.

Η ΚΑΕ Άρης του Λευτέρη Αρβανίτη ουσιαστικά έχει επιλέξει δύο προπονητές (Αγγέλου, Πρίφτης) που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη θέση του head coach σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Ελπιδοφόροι, νέοι με καλά βιογραφικά που έχουν εργαστεί και έχουν φέρει αποτελέσματα σε άλλες ομάδες. Κι αν ο Αγγέλου αποτελεί παρελθόν, από δική του επιλογή, ο Πρίφτης μπορεί να είναι ο προπονητής που θα χτίσει τον Άρη της επόμενης πενταετίας.

Οι συνθήκες για να υπάρξει μία τέτοια προοπτική είναι περίπλοκες και εξαρτώνται κυρίως από τις οικονομικές δυνατότητες. Η διοίκηση του Άρη πέρα από το στοίχημα της εξυγίανσης πρέπει να ασχοληθεί και με το μετοχικό πρόβλημα με στόχο τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών ή και του συνόλου σε μετόχους που θα χρηματοδοτούν την ΚΑΕ και το άρθρο 99 που "τρέχει". Ο Άρης είναι άλλωστε μία ομάδα που έχει τις μεγαλύτερες μπασκετικές προσωπικότητες στην οικογένειά του από οποιαδήποτε άλλη ελληνική. Το "όνειρο" έλευσης ενός επενδυτή αναλόγου μεγέθους δεν είναι σε καμία περίπτωση ουτοπικό.

Η μεγαλύτερη "νίκη" του μπασκετικού Άρη

Η μεγαλύτερη "νίκη" του μπασκετικού Άρη μετά τα δύο παιχνίδια με το συμπολίτη παοκ δεν ήταν, βέβαια, η κατάκτηση των 4 βαθμών. Ο Αρειανός σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για το σύλλογο έχει να υπερηφανεύεται για μία ομάδα που παρά τα μεγάλα προβλήματα που κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις πρωταγωνιστεί, είναι ανταγωνιστική και απασχολεί τη φίλαθλη ελληνική κοινή γνώμη. Η μεγαλύτερη "νίκη" του μπασκετικού Άρη είναι ότι τα νέα μικρά αρειανάκια μπορούν να κυκλοφορούν με ψηλά το κεφάλι! Κι αυτή είναι η ανεκτίμητη προσφορά των καλαθοσφαιριστών, του προπονητή και της διοίκησης του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου