Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Άνεμος ανανέωσης!


Άνεμος ανανέωσης πνέει στον Άρη καθώς το format έχει γίνει και πλέον ξεκίνησαν και τα restart σε όλα τα τμήματα. 

Αφού χειροθετήθηκαν από το γνωστό site των αυτοαποκαλούμενων "δημοσιογράφων", υπεύθυνων και ανεύθυνων του... γραφείου τύπου του συστήματος, αυτών που κινούν και τα επικοινωνιακά νήματα και θα υπάρχουν ακόμα και όταν εξαφανιστούν και οι κατσαρίδες από τον πλανήτη γη, οι γνωστοί για τη "μεθοδικότητα και οργανωτικότητά" τους επιτυχημένοι παράγοντες του Άρη αιτήθηκαν να συμμετέχουν στο νέο δ.σ. του Ερασιτέχνη.

Μεταξύ πολλών παλαιών ο πρώην Πρόεδρος και πρώην Αντιπρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, ο "Ιντιάνα Τζόουνς" του "νέου ΑΦΜ" ο κ. Γιάννης Ψηφίδης. Ο κ. Γιάννης Ψηφίδης ήταν ο άνθρωπος που επί της διοίκησής του αν και "άνοιξε" η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της ΠΑΕ μέσω του "99" δεν "έριξε" αγωνιστικά τον Άρη μία χρονιά πριν υποβιβαστεί χάρη στη... γάμπα του Διούδη. Ήταν ο παράγων του Άρη που αναζητούσε "λύση" στο πρόβλημα του Άρη μέσω αγοράς νέου ΑΦΜ (δηλαδή άλλης ομάδας) παρακάμπτοντας το θεσμό του ΑΣ.

Ο κ. Ψηφίδης δεν είναι όμως παρά η κορυφή του παγόβουνου ή καλύτερα δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας ενός "νέου" Άρη που πολλοί ευαγγελίστηκαν. Παράγοντες που έχουν διοικητικό παρελθόν καλούνται να βοηθήσουν στην "αναγέννηση" του συλλόγου. Μεταξύ αυτών ο πρώην αντιπρόεδρος των Οικονομικών του ΑΣ κ. Δεσύπρης, το τέως μέλος του δ.σ. της ΚΜΑ και της ΠΑΕ κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο νυν Πρόεδρος και στενός συνεργάτης του Ν. Παπαδόπουλου κ. Τάσος Οικονόμου αλλά και ο κ. Σάββας Αναστασίου. Γνωστά πρόσωπα στα ίδια πόστα που ακόμα και ικανότητες να έχουν παραγοντικά κρίθηκαν. Και απέτυχαν.

Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός;

Και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά τις νοοτροπίες. Βέβαια πολλές φορές είναι πιο δύσκολο να ξεριζώσεις νοοτροπίες παρά πρόσωπα. Προχειρότητα, επιστροφή στα... κοινά προσώπων επειδή είναι συγγενείς και προσλήψεις και αναθέσεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Λεπτομέρειες ή ψιλά γράμματα; Δε νομίζω.

Αυτή τη στιγμή τον ποδοσφαιρικό Άρη τον απασχολούν συγκεκριμένα θέματα. Το θέμα της εκκαθάρισης "προχωρά" σύμφωνα με τον κ. Γαλανό χωρίς να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία για του λόγου το αληθές. Το μνημόνιο συνεργασίας ΑΣ - Γαλανού δεν έχει υπογραφεί ακόμα. Έτσι ο κ. Γαλανός δεν έχει ούτε συγκεκριμένες υποχρεώσεις ούτε εξασφαλίζεται ο ίδιος. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο μετά την επίθεση με... άσφαιρα στη NOVA δεν έχει υπογραφεί ακόμα. Ενώ υπάλληλοι και ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι μέχρι τελευταίου ευρώ σύμφωνα με την πλευρά του κ. Γαλανού αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τους ποδοσφαιριστές. Υπογραφές δεν έχουν μπει ούτε σε ιδιωτικά συμφωνητικά με τους ποδοσφαιριστές. Στο γήπεδο αλλά και στη φανέλα διαφημίζεται η εταιρεία του κ. Γαλανού χωρίς να υπάρχει επίσημη συμφωνία. Τίποτα λοιπόν δεν έχει υπογραφεί κάτι που προδίδει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά της διοίκησης του κ. Γαλανού.

Την ίδια ώρα ενώ η πλευρά Γαλανού δεν αποδέχεται τον όρο προπονητής - μάνατζερ η πλευρά του ΑΣ που συνεργάζεται... άριστα πλέον με το Γαλανό αποδέχεται πλήρως το ρόλο αυτό: "Έχει συναφθεί προ καιρού έγγραφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου και του προπονητή-manager του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη. 2) Η ανωτέρω έγγραφη συμφωνία βρίσκεται εν πλήρη ισχύ. Υπενθυμίζει δε, ότι η τήρηση όλων των όρων που περιέχονται στο υπογεγραμένο συμφωνητικό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου."

Γεγονός είναι ότι Γαλανός και Καλαϊτζίδης δεν μπορούν να συνυπάρξουν καθώς οι αρμοδιότητές τους συγκρούονται. H σημερινή δήλωση του προπονητή - μάνατζερ τα λέει όλα. "Μέχρι αυτή τη χρονική στιγμή η τοποθέτηση του ερασιτέχνη προσδιορίζει ακριβώς το ρόλο μου. Η συμφωνία η δική μου είναι με το ερασιτέχνη. Ό,τι έχω να το πω το λέω στο ΑΣ. Βεβαίως ο κ. Γάλανος είναι συνεργάτης μου, αλλά η σύμβασή μου είναι με τον ερασιτέχνη". Όσο και αν θέλησε η πλευρά Γαλανού να καλύψει την κόντρα της με το Δημήτρη Καλαϊτζίδη αυτή υφίσταται καθώς μάλιστα ο Καλαϊτζίδης όχι απλά δε θεωρεί το Γαλανό το "απόλυτο κουμάντο" αλλά τον χαρακτηρίζει "συνεργάτη του" . Και όσο υφίσταται η κόντρα και οι δυο τους συνυπάρχουν κάνουν δυσκολότερο το στόχο της ανόδου. To νέο "στραβοπάτημα" το μαρτυρά.

Για τον κ. Καλαϊτζίδη τα έχουμε πει. Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι ο προπονητής - μάνατζερ που προστατεύει την ομάδα από τα μεγάλα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα λάβει ετησίως μαζί με τους συνεργάτες του το 1/6 του μπάτζετ της σεζόν και είναι το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος του τμήματος (δες ΕΔΩ).

Format με... Windows Millenium

Δυστυχώς format έγινε στο σύλλογο αλλά το νέο λειτουργικό είναι παλαιάς... κοπής και "κρασάρει". Όσο και αν θέλουν να μας πείσουν κάποιοι ότι ο Άρης θα μείνει ακυβέρνητος σε περίπτωση που όλοι ανεξαιρέτως οι παράγοντες που ενεπλάκησαν σε διοικήσεις περασμένων ετών δεν ασχοληθούν αυτό δεν ισχύει. Ή μάλλον ισχύει για το δικό τους Άρη. Τον Άρη των στενών ορίων της Παπαναστασίου των "δημοσιογράφων" και των δικαστηρίων.

Ο νέος Άρης, ο Άρης μετά το format, έπρεπε ήδη να είναι ανοιχτός προς όλους. Ακόμα και αυτός ο Άρης, αυτής της οικονομικής στενότητας μπορεί να προσελκύσει όλους τους αρειανούς. Ο Άρης της νέας εποχής θέλει ανθρώπους ικανούς, άφθαρτους, νέους, με όρεξη, εμπειρία και κυρίως γνώση ανθρώπους που θα μπορέσουν να κάνουν πράξη το format και θα προσελκύσουν και επενδυτική πρόταση. Ανθρώπους που επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν, που τη θέληση του κόσμου θα την κάνουν πράξη. Είναι τόσο μεγάλη η δεξαμενή της αρειανής κοινωνίας που οι παράγοντες που απέτυχαν μόνο αναντικατάστατοι δεν είναι.

Τις προτάσεις σαν blog τις κάναμε εδώ και πολύ καιρό, έναν οδηγό που κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία συζήτησης στην οικογένεια του Άρη. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δε φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Μία καλή ιδέα είναι ο Άρης να κάνει τη δική του "διαύγεια". Ένα σύστημα το οποίο θα φέρει καταρχάς τη διαφάνεια με τους φίλους της ομάδας να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που δεν είναι αμιγώς οικονομικά και τα μέλη του δ.σ. ή και των μελών του ΑΣ σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το τμήμα και κατ' επέκταση το σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου