Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η μεγάλη των παραγόντων σχολή


Ο Άρης αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται μέσα στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας. Κι αν ο κόσμος του και οι τίτλοι του το επιβεβαιώνουν διαχρονικά το ίδιο δε συμβαίνει και με τους παράγοντές του που αποτελούν εδώ και χρόνια τις κεφαλές του και έχουν κάνει από μόνοι τους μία σχολή. Μία σχολή αποτυχίας.

Ακόμα και τη δεκαετία του 1980 όταν ο Άρης μεσουρανούσε αγωνιστικά στο μπάσκετ οι διοικούντες του, που σαφέστατα ήταν και οι αρχιτέκτονες της τεράστιας επιτυχίας δεν εξασφάλισαν τη μελλοντική βιωσιμότητα του συλλόγου εκμεταλλευόμενοι την πρωτοφανή (για τα παγκόσμια δεδομένα) δυναμική του. Εν αντιθέσει οι "συνάδελφοί" τους γειτονικής ομάδας πέτυχαν πολλές περισσότερες ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ομάδα τους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να διαθέτουν δικό τους περιουσιακό στοιχείο με τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια το κακό έχει παραγίνει. Πέραν των εξω-αγωνιστικών επιτυχιών και οι αγωνιστικές επιτυχίες, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα είναι από σπασμωδικές έως ανύπαρκτες γεγονός που οδηγεί τον Άρη σε συρρίκνωση. Η οικονομική κρίση και τα επακόλουθά της, σε συνδυασμό με την παραγοντική ανεπάρκεια και ανικανότητα έχει οδηγήσει τον Άρη σε διάλυση με την κυριολεκτική έννοια του όρου.

Ίσως με εξαίρεση τον καλαθοσφαιρικό Άρη όλα τα άλλα τμήματα βρίσκονται υπό διάλυση ή διαλυμένα σε κατώτερες κατηγορίες και στόχους που δε συμβαδίζουν με την ιστορία του συλλόγου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους χώρους εκμετάλλευσης και εισροής εσόδων του ΑΣ που είτε είναι κλειστοί λόγω χρεών προς τρίτους είτε είναι μη-εκμεταλλεύσιμοι. Απόντες δηλώνουν και οι "επιφανείς" παράγοντες του Άρη που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή χωρίς όμως την ανάλογη προσφορά.

Ο νέος Πρόεδρος του ΑΣ κ. Οικονόμου, που δεν είναι όμως νέος στα του ΑΣ Άρης, έκανε προσφάτως μία συγκλονιστική δήλωση, πιο "δυνατή" και από αυτή του Χάρη Παπαγεωργίου που δήλωσε ότι «παραδίδει έναν ποδοσφαιρικό Άρη χωρίς χρέη». Όπως είπε το τμήμα πόλο δε διαλύθηκε. Απλά:
  1. Aπό τη Β' κατηγορία θα αγωνιστεί ηθελημένα στη Γ'.
  2. Οι αθλητές της ανδρικής ομάδας αποχώρησαν.
  3. Τα παιδιά των ακαδημιών αποχώρησαν και προπονούνται με τον ΠΑΟΚ.
Δεν τα βρίσκουν με τη ΝOVA αυτοί που...δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους!

Η πρόσφατη είδηση είναι ότι οι διοικούντες παράγοντες του Άρη δεν τα βρίσκουν με τη NOVA. Tι λέει η ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος; 

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, αποστείλαμε όποιο έγγραφο μας ζητήθηκε, αλλά από τότε μας εμπαίζουν. Όχι μόνο δεν κλείσαμε κάποιο επίσημο ραντεβού, αλλά ούτε καν υπήρξε οποιαδήποτε τηλεφωνική συνομιλία, παρά μόνο ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων (SMS)!»

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ο επίσημος Άρης διαπραγματεύεται με άλλα τρία κανάλια. Συνήθως βέβαια ο ενδιαφερόμενος είναι αυτός που προσεγγίζει τον "πελάτη" για να του κάνει την πρόταση. Και βέβαια ο πελάτης δεν αποδέχεται καμία επικοινωνία μέσω SMS. Υπάρχουν έγγραφες προτάσεις και αντιπροτάσεις. Στην περίπτωση αυτή έγινε το αντίστροφο, δείγμα και της απαξίωσης του συλλόγου μας που δεν προέρχεται απλά από την πτώση στη Γ' Εθνική.

Δεν πρόκειται να γίνουμε συνήγοροι της ΝOVA και κάθε άλλου μέσου ακόμα και αν είναι ιδιωτικό όποτε δεν υποχρεούται για καμία ενέργεια. Έχουμε καταγγείλει, μάλιστα, συμπεριφορές από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς εις βάρος του Άρη. Υποθέτουμε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο συνδρομητικό κανάλι γνωρίζει πως θα πληγεί ιδιαίτερα από αυτή την κίνηση χάνοντας μεγάλο κομμάτι της πελατειακής του βάσης.

Είναι όμως τουλάχιστον αστείο να υποστηρίζουν ότι δε τα βρίσκουν με τη NOVA αυτοί που δε τα βρίσκουν μεταξύ τους! Αφού... αποφάσισαν αν συζητούν επίσημα ή όχι για το θέμα εκδίδοντας δύο (βλέπε ΕΔΩ κι ΕΔΩ) ανακοινώσεις τελικά εξαπέλυσαν επίθεση σε αυτούς με τους οποίους (δε) συζητούν. Κι όλα αυτά ενώ το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Γαλανού και ΑΣ βρίσκεται ακόμα στον αέρα, η εταιρία του κ. Γαλανού διαφημίζεται στο εμπρόσθιο σημείο της φανέλας, χωρίς να έχει γίνει κάποια επίσημη έγγραφη συμφωνία κι ο κόσμος του Άρη εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύγχυση για το ποιος "κυβερνά επιτέλους αυτό το σύλλογο".

Και μέσα σε αυτό το γενικό μπέρδεμα, το ύφος (και όχι μόνο το περιεχόμενο) των ανακοινώσεων του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι το λιγότερο κωμικό θυμίζοντάς μας παλαιότερες ανακοινώσεις παραγόντων-οπαδών. Γι αυτές τις ανακοινώσεις μην περιμένετε λοιπόν συγχαρητήρια.

Τα συγχαρητήρια θα τα λάβετε κύριοι (του ποδοσφαιρικού τμήματος και του ΑΣ) όταν εξασφαλίσετε ένα γενναίο ποσό από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα αξιοποιηθεί προς όφελος των τμημάτων της ομάδας, και ιδιαίτερα του ποδοσφαιρικού. Κάθε άλλη επίσημη ανακοίνωση γίνεται "για τα μάτια του κόσμου" και στην πραγματικότητα αποδυναμώνει παρά ενισχύει τη μελλοντική διαπραγματευτική ισχύ της ομάδας.

ΥΓ. Αύριο ο Αυτοκράτορας κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι σε μία ιστορική ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Άρη. Η παρουσία πολλών οπαδών μας είναι επιβεβλημένη και για αγωνιστικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους. Εκεί τουλάχιστον γίνεται αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου