Και αφού το σύστημα παραγόντων και δημοσιογράφων μας παρουσίασε το Δημήτρη Καλαίτζίδη ως... πολυτέλεια για τον Άρη των χαμηλών κατηγοριών ο πρώην προπονητής της Βέροιας και της Νέας Σαλαμίνας ξεκίνησε το... ξεκαθάρισμα.
Ποδοσφαιριστές που πιθανότατα θα ήταν χρήσιμοι (και πιθανώς δεν ήταν χειρότεροι από αυτούς που αποκτήθηκαν) έμειναν ελεύθεροι ενώ η διοίκηση Στεφανίδη (σε αγαστή συνεργασία με τον προπονητή-manager) άφησαν την ομάδα χωρίς ενίσχυση ως τη λήξη της προετοιμασίας (ακόμα και ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν για τη Γ' Εθνική - για την οποία ουσιαστικά έγινε ο προγραμματισμός- δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής).
Ο προπονητής-manager έχει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι η ομάδα ήταν ελλιπέστατη στην προετοιμασία χρησιμοποιώντας... τερματοφύλακα στη θέση του επιθετικού καθώς και για την έλλειψη φιλικών προετοιμασίας. O Άρης είναι η μοναδική ομάδα που έκανε βασικό στάδιο προετοιμασίας χωρίς ούτε ένα φιλικό αγώνα, μετά από απόφαση του κ. Καλαϊτζίδη. Συνολικά, ο Άρης έδωσε ένα φιλικό αγώνα κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας με αντίπαλο μία σέρβικη ομάδα Β' κατηγορίας!
Με την πτώση στη Γ' Εθνική (και αφού προηγήθηκε παραίτηση που δεν ανακοινώθηκε και επαναπρόσληψη που επίσης δεν ανακοινώθηκε) ο Καλαϊτζίδης διατήρησε τις αυξημένες αρμοδιότητές του. Στην πρεμιέρα με την Καστοριά δε συμπληρώθηκε 18άδα. Η ομάδα τελικά προχώρησε σε μεταγραφές - επιλογές του προπονητή αν και δε δόθηκε το στίγμα των μεταγραφών επιπέδου Superleague (όπως ευαγγελίζονταν Γαλανός και Καλαϊτζίδης) για οικονομικούς λόγους (εξαίρεση ίσως αποτελέσει η μεταγραφή του Πόι).
Oι περιορισμοί στις μεταγραφές είναι σαφέστατα ένα ελαφρυντικό για τον επικεφαλής Γιώργο Γαλανό που ανέλαβε την ομάδα στις αρχές του μήνα αλλά έχει την ανώτατη και τελική ευθύνη, όχι όμως και για το Δημήτρη Καλαϊτζίδη που βρίσκεται στην ομάδα από τις 5 Ιουνίου και δε φρόντισε να λάβει τα μέτρα του καθώς δε χρειαζόταν να είσαι μάντης για να καταλάβεις που οδηγείται η κατάσταση.
Ο Καλαϊτζίδης παραιτήθηκε όμως και δεύτερη φορά όταν ο Γαλανός επιχείρησε (λανθασμένα) να "κλείσει" ποδοσφαιριστή που δεν είχε την έγκριση του προπονητή. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο προπονητής του Άρη ήταν το... απόλυτο αφεντικό και στις προηγούμενες ομάδες του.
Το χειρότερο είναι ότι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε ότι αν ο Άρης χάσει την επαφή του από την κορυφή (λόγω έλλειψης μεταγραφών) δε θα είναι γεγονός καταστροφικό γιατί η κατάσταση θα είναι αναστρέψιμη (μετά τον Ιανουάριο). Μόνο που ο κ. Καλαϊτζίδης πρέπει να γνωρίζει ότι η κατηγορία δεν είναι Premier League. Η ομάδα που θα καταφέρει την άνοδο θα έχει ελάχιστες απώλειες κατά τη διάρκεια της χρονιάς καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος μόνο μεταξύ 2-3 ομάδων. Και σίγουρα οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο όταν θα αντιμετωπίζουν τον Άρη λόγω του ονόματος του συλλόγου. Πιθανά είναι και ορισμένα "παράξενα" αποτελέσματα στα οποία έχουμε συνηθίσει. Γι αυτούς -κυρίως- τους λόγους ο Άρης ήταν υποχρεωμένος να ενισχυθεί περισσότερο από όλους χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης.
Την τελική ευθύνη πάντως την έχει ο Γιώργος Γαλανός που εφόσον αποδέχεται το ρόλο του κ. Καλαϊτζίδη, που εμπεριέχει και την οικονομική διαπραγμάτευση με τους ποδοσφαιριστές, αποδέχεται ταυτόχρονα και τις ενέργειες και αποφάσεις του. Toυ προτείνουμε μάλιστα να του αναθέσει και την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης αφού οι ρόλοι είναι πλέον "ξεκάθαροι".
παικτη προπονητη εχουμε δει, παικτη-προπονητη τερματοφυλακων προσφατα ειδαμε, προπονητη μανατζερ βλεπουμε, προεδρο-μανατζερ στο μπασκετ ειδαμε, προεδρο/προπονητη/νομικο/μιντιαρχη επισης ειδαμε. Το νεο εργακι λεγεται προπονητης- αδερφος υποψηφιου επενδυτη/χρηματοδοτη. δεν πληττεις ποτε σε αυτη την ομαδα. καθε μερα και μια συναρπαστικη εξελιξη. τουλαχιστον ξερουμε τι θα συμβει στην επομενη γκελα της ομαδας, οποτε δεν θα αιφνιδιαστουμε
ΑπάντησηΔιαγραφή